Stugor i Ajstrup, Hadsund
Destination

Ajstrup, Hadsund

Ajstrup, Hadsund

Hyr semesterstuga i Ajstrup, Hadsund - Boka här

Stuga i Ajstrup, Hadsund, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

I Ajstrup är det lugn och ro, vacker natur samt ett rikt djur- och fågelliv.

Område

Den trevliga lilla byn Ajstrup är belägen 5 km söder om Hadsund, ut mot Ajstrup bukten i Mariager Fjord. Kusten utanför Ajstrup är fridlyst och många fåglar håller till här. Den lilla byn är omgiven av skogar och åkermarker. Det rogivande och mycket vackra området är ett perfekt semestermål för alla som älskar naturen och för fågelentusiaster. Bara 6 km från Ajstrup finns Hadsund med hamn, marina, museer, stadsliv, marknadsdagar, gågator, bra inköpsmöjligheter och flera restauranger.

Strande

Det går att bada i Mariager Fjord i Hadsund eller på kusten omkring Als Odde, men vattnet är mycket grunt. De vita, barnvänliga sandstränderna med sanddyner finns norrut i Øster Hurup (23 km).

Natur

Naturen omkring Ajstrup karaktäriseras av åkermarker med betande boskap, den orörda skogen Ajstrup Krat med sällsynta växter och ett rikt fågelliv, Havkær Skov på kusten, sanka stråk av fridlysta strandängar och strandsump, som fungerar som häcknings- och rastplatser för många vadarfåglar samt branta kustskränter och ett kuperat moränlandskap. Från en brant skränt vid Ajstrup kan Ni titta ut över den vackra utsikten över Ajstrup bukten. Här är Mariager Fjord inte mindre än 4. 5 km bred. I Rebild ligger Danmarks 2: största skogsområde, Rold Skov, som täcker ett område på ca. 15 000 tunnland. Den kuperade terrängen, de många skogssjöarna och källorna, den omväxlande skogen, det rika djurlivet, skogens ro och de många vandringslederna gör att den verkligen är väl värd ett besök när som helst på året (29 km). Lille Vildmose i Kongerslev är det största mossområdet i Danmark med sjöar, åkerarealer och skogarna Høstemark Skov och Toft Skov (31 km).

Aktiviteter

Mariager Fjord lockar till segling, fiske och vindsurfing. Det släta landskapet är väl passande för cyklister. Underbara naturupplevelser väntar längs de markerade cykellederna, som går genom det vackra Østhimmerland och runt om Mariager Fjord. Om Ni vill fiska i Put & Take fiskesjöar, kan Ni prova med Edderup Fiskepark i Edderup - en liten sjö, omgiven av skog och marker (7 km mot sydöst) eller Teglværkssøens Fiskepark i Hadsund, som Ni finner i en 10 000 m2 stor, f.d. lergrav i natursköna omgivningar (8 km norr ut). Mariager Fjord Golfklubb från 2007 är belägen i ett osedvanligt vackert naturområde med skog och backar - precis vid Mariager Fjord (14 km). På Rold Skov Golfklubb i Skørping kan Ni spela på en 18-håls bana i en vackert kuperad terräng (27 km). I Øster Hurup finns ett subtropiskt äventyrsbad, som har öppet året om (23 km).

Attraktioner

Det trevliga Galleri Hanehøj i Ajstrup ställer ut målningar och smycken och det är de två ägarna som själva har gjort dem. Hadsund Egns Museum Rosendal är beläget i vackra naturomgivningar och har utställningar, som informerar om ortens historia - från renässansen till det industriella genombrottet (6 km). På Visborggård Slott kan Ni besöka den vackra trädgården i renässans stil, som är öppen för allmänheten (9 km). På Mariager Saltcenter kan Ni uppleva saltets magi. Saltcentret är Skandinaviens enda turistattraktion med råmaterialet salt som tema (14 km). Vid Mariager Fjord ligger Havnø Mølle, som är Nordjyllands äldst bevarade väderkvarn. Från kvarnen med halmtak, har Ni en otroligt vacker utsikt över fjorden (15 km).

Utflykter

Willestrup Barockträdgård från 1750 vid godset Willestrup Slott är en vacker herrgårdsträdgård med fontäner, rosor och lökväxter. Trädgården är inspirerad av franska och italienska trädgårdar och Willestrup Å löper genom anläggningen (24 km). Rebild Bakker och Rold Skov på totalt 15 000 tunnland med kuperad terräng, skogssjöar och källor, omväxlande skog, rikt djurliv och många vandringsleder (29 km). Vikingecentret Fyrkat i Hobro omfattar den fridlysta fästningsvallen Fyrkat samt rekonstruktioner av en borg och en vikingagård med nio hus, byggda kort före år 1000 (30 km). I Thingbæk Kalkminer i Rold Skov har ett underjordisk skulpturmuseum byggts inne bland de gamla gruvgångarna (34 km).