Stugor i Östermarie
Destination

Östermarie

Östermarie

Hyr semesterstuga i Östermarie - Boka här

Stuga i Östermarie, Bornholm, Danmark till uthyrning!

Historiskt intressant semesterort belägen mellan Bornholms mest populära stränder

Område

Østermarie, en liten stad i den östra delen av Bornholm, 10 km sydost om Gudhjem, är en trevlig plats, där vägen från Rønne korsar vägarna till Østerlars, Gudhjem och Svaneke. Ni bor således mycket centralt på ön, och där finns de mest populära och härligaste stränderna på Bornholm, Balka och Dueodde, inom en radie av 20 km. En semester i Østermarie är en trevlig upplevelse - för hela familjen. Här har ni chansen för att tillbringa härliga dagar på stranden, leka i sanden, dåsa eller bada, men ni kan också gå på upptäcktsfärd runt om öns olika sevärdheter. Kombinera er utflykt med en cykeltur, för även med barn kommer ni snabbt i mål på de 250 km cykelvägarna, varav de flesta är bilfria. Också för sportfiskare finns det många möjligheter och om ni spelar golf, kan ni komma fram till en golfbana efter 15 km.

Strande

Den lilla sandstranden mellan klipporna vid Hullehavn (Svaneke) är den strand, som ligger närmast. Även om Svaneke inte är någon känd badstrand, blev Hullehavn med svikt, kiosk och en liten parkeringsplats korad till Bornholms bästa strand 2002 (9 km). Balka, som är känt för sitt varma och barnvänliga vatten, har fin sand och grunt vatten. Denna strand går från Snogebæk, med affärer och restauranger, till Balka, där det finns en kiosk, minigolf, uthyrning av vattencyklar, surfutrustning samt liggstolar, toaletter, bra parkeringsmöjligheter och en ramp för rullstolar och barnvagnar (15 km). Dueodde har fin sand och klart vatten och de många sandbankarna gör det möjligt att bada både i grunt och djupt vatten. Ni kan parkera er bil på parkeringsplatsen, som har kiosk, toaletter samt busshållplats. Från kiosken kan ni komma ned till stranden via en ramp - även med rullstol, cykel eller barnvagn (20 km).

Natur

Hålor, grottor och eroderade klippformationer ute i vattnet, bidrar till att skapa dramatiska scener vid Helligdomsklipporna, i närheten av Gudhjem (30 km). Nordväst härom, ligger Døndalen med en å, som på våren kan bilda ett vattenfall (Døndalsfaldet) på upp till 25 m. Paradisbackarna är namnet på ett kuperat klipplandskap med 3 vandringsstigar. Gå på promenad i tektoniska dalar, ljungmossar, spännande vegetation och vandringsblock, bl.a. Rokkestenen. Denna sten, som är en rest från istiden, är det mest kända vandringsblocket och ligger faktiskt så löst, att man kan rucka på den (14 km). Mitt på Bornholm och ca. 15 km från er stuga, ligger en av Danmarks vackraste skogar Almindingen. Olika markerade stigar, leder er genom skogen, där ni kan uppleva det 162 m höga utsiktstornet Rytterknægten, vackra skogssjöar och sprickdalar.

Aktiviteter

Tag en promenad i den vackra skogen Almindingen eller längs med den klippiga kusten. Ni kan t. ex följa en stig i olika nivåer, som användes vid räddningsaktioner och som har en fantastisk utsikt. Ni kan också använda er av de 25 mil långa cykelvägarna, varav de flesta är bilfria och få några fina naturupplevelser. Sportfiskare kan fiska från land och på havet eller besöka 'Stenbrudssøen Nexø Bornholm'. Denna Put & Take sjö var en gång ett sandstensbrott och är i dag Bornholms största fiskesjö. Golfspelare har möjlighet för att prova 3 golfbanor på ön: Nexø Golf Klubb, Rø Golfbanor och Bornholms Golf Klubb i Rønne 'Gokart Center Bornholm' i Aakirkeby (14 km) och Bornholms Travbane mitt i Almindingen (15 km) kan även rekommenderas.

Attraktioner

Från Østermaries ursprungliga kyrka, som härstammar från första delen av 1100-talet, har absid, kor, den södra väggen och vapenhusets västra vägg bevarats. Ruinen är fridlyst. I Østermarie finns dessutom Bornholms Modeljernbanemuseum. Bara ca. 7 km från er sommarstuga ligger natur- och nöjesparken Joboland Brændesgårdshaven med bl. a roddbåtar, linbana, klätterställningar, minigolf, bowling, träbilar, apor, getter och ett stort vattenland. Bornholms kännemärke är de vitkalkade rundkyrkorna, som är mer än 800 år gamla, De mest kända av dessa kyrkor, som också användes som skyddsrum och som lager av förråd, är Østerlars (7 km), Olsker i Allinge, Nylars i Aakirkeby och Nyker ved Rønne Bornholms Kunstmuseum, som ligger precis intill de fantastiska klipporna, Helligdomsklipperne, är även det värt ett besök (10 km).

Utflykter

Konstmuseet 'Oluf Høst Museet' i Gudhjem är inrättat i konstnärens eget hem och här kan ni titta på hans målningar (11 km). Melstedgård, söder om Gudhjem, är ett levande lantbruksmuseum med hus, marker och stall (11 km). Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem, är ett historiskt upplevelsecenter. I byn från medeltiden finns byggnader, en vattenkvarn, en smedja och en borgplats (13 km). Om ni är intresserad av naturen, kan ett besök i NaturBornholm i Aakirkeby rekommenderas. Här kan ni lära er mer om Bornholms natur ända från den tiden, då den glödande lavan välde ut för mer än en miljard år sedan. I Aakirkeby finns dessutom Bornholms Automobilmuseum med totalt 75 fordon (17 km). Bornholms mest besökta attraktion är borgruinen Hammershus, som övergavs omkring 1745 och därefter förföll den helt. I dag är ruinen fridlyst (31 km).