Stugor i Dueodde
Destination

Dueodde

Dueodde

Hyr semesterstuga i Dueodde - Boka här

Stuga i Dueodde, Bornholm, Danmark till uthyrning!

Dueodde på Bornholms sydkust är ett vackert sommarstugeområde med en vacker, vit sandstrand och vackra stugor i skogen bakom stranden. Dueodde är känt för uthyrning av stugor, och inte utan anledning. Här hittar ni strand, vacker natur, avskilda sommarstugor och aktiviteter för hela familjen.

Område

Det lugne och trevliga semesterområdet Dueodde ligger i skogen, bakom den härliga sandstranden med träramp och höga dyner. I dynområdet bakom stranden ligger den vita, 45 m höga Dueodde Fyr från 1960. Fyren är Nordens högsta fyr och från utsiktsplattformen är det en fantastisk utsikt över Östersjön och området. Det finns fina möjligheter för att handla i Snogebæk, 5 km från Dueodde. Dueodde är ett härligt semesterställe, och nära de många aktivitetstillbud och sevärdheter för hela familjen.

Strande

Östersjöstranden vid Dueodde är fantastisk, bred och kritvit. Stranden är mycket barnvänlig, eftersom vattnet blir djupt långsamt. Det är många revlar i det lågt sluttande vattnet, som är rent och klart. Bakom stranden ligger ett stort dynområde med skog, och från skogen går en 600 m lång ramp genom dynerna till stranden. Rampen gör det möjligt att ta med sig t.ex. cykel, barnvagn eller rulstol på stranden. Windsurfing är en mycket populär aktivitet vid Dueodde strand.

Natur

Naturen kring Dueodde präglas av härlig strand, tallskog, kuperad terräng och dyner. Skogen går på många ställen helt ut till stranden. Väster om Dueodde ligger ett plantageområde med omväxlande natur och kuperade landskap. Almindingen öster om Rønne och norr om Åkirkeby är landets 5:e största skog. En vacker och omväxlande skog, beliggande i ett högland med bl.a. dammar och småsjöar. Här hittar ni också Rytterknægten, Bornholms högsta punkt (162 m). På toppen finns ett minnesmärke i form av ett stentorn. Paradiskullarna vid Nexø är ett kuperat klipplandskap med många vandringsstigar. Upplev sprickdalar, ljungmossar, rullstenar och unik vegetation. Vid Heligdomsklipporna mellan Gudhjem och Allinge leder en trappa ned genom en djup klyfta. Naturformade klippformationer i vattnet skapar dramatiska scenerier. I detta område gömmer sig många spännande grottor. Nordväst om detta område ligger Døndalen med en å, som på våren bildar ett upp till 25 m högt vattenfall - Døndalsfallet.

Aktiviteter

Ön har tre golfbanor, varav Dueodde Golfbana ligger närmast. Många fina naturupplevelser väntar längs de 250 km cykelstigarna, varav huvddelen är bilfria. Det fnns också många vandringsleder i den unika naturen. Vid stranden är det populärt att spela beachvolley eller surfa. Sportfiskare har också fina möjligheter vid kusten samt vid öns sjöar och åar. Tycker ni om klippvandring eller fågelobservering är Bornholm också ett idealiskt semestermål.

Attraktioner

Den vita, 45 m höga Dueodde Fyr från 1960 är Nordens högsta fyr och från utsiktsplattformen är det en fantastisk utsikt över Östersjön och området. Många konstahantverkare bor på ön, och på ett flertal ställen är det möjligt att besöka skulptörer, glasbruk, keramiker och bildkonstärer. I det idylliska fiakeläget Snogebæk, som ligger bara ett par km från Dueodde, finns ett glasbruk och ett rökeri. Bornholms karakteristiska rökerier bör upplevas under ett besök på ön. Prova t.ex. Hasle Sillrökeri, där man fortfarande röker fisk på traditionellt sätt i öppna skorstenar. Rundkyrkorna är Bornholms kännetecken. De karakteristiska, vitkalkade kyrkorna, som är över 800 år gamla, har användts till försvar, uppbevaring av av förråd och som kyrkor. De fyra mest kända rundkyrkorna är: Østerlars - den största och mest kända Olsker - den högsta och mest eleganta Nylars - den bäst bevarade och med spännande kalkmålerier Nyker - den minsta och med kalkmålerier från flera perioder

Utflykter

Hammershus är en imponerande borg från ca. 1250, som höjer sig på en brant klippa på Bornholms norrspets. Hammershus är Nordeuropas största borgruin och verkligen värt ett besök. Joboland i Svaneke är ett före detta lantbruk, som nu är en poppulär natur- och nöjespark med en enastående blomsterprakt och många attraktioner. Oluf Høst Museum i Gudhjem är ett konstmuseum, där bildkonstärens liv förs vidare i hans eget hem. Bornholms Konstmuseum ligger i en av öns vackraste områden. Här finns värk av kända bornholmska konstnärer och temautställningar med konst, design och konsthantvärk. NaturBornholm i Åkirkeby berättar historien om Bornholms natur - ända från skapandet i den glödande lavan för 1,7 mia år sedan. Bornholms Medeltidscenter i Gudhjem är ett historisk upplevelsescenter vid Østerlars Rundkyrka. Här får ni et intryck av bondlivet i perioden 1350-1450. Centret är en levande medeltidsmiljö med människor, djur, hus, vattenkvarnar och fästad vallgrav.