Stugor i Stammershalle
Destination

Stammershalle

Stammershalle

Hyr semesterstuga i Stammershalle - Boka här

Stuga i Stammershalle, Bornholm, Danmark till uthyrning!

Stammershalle är en fridfull och trevlig semesterort i väldigt vackra omgivningar på norra Bornholm.

Område

Stammershalle ligger vid Bornholms nordöstra kust ¿ strax utanför Christiansø och längs med en av Bornholms vackraste sträckor mellan Allinge och Gudhjem. Här kan Ni se klippor och en öppen terräng längs vattnet och flera kulturhistoriska minnesmärken, bl. a tre karaktäristiska bautastenar och flera gravar från brons- och järnåldern. De arkeologiska fynden i området vittnar om, att platsen har varit bebodd i 9 000 år. Stammershalle ligger även tätt intill de vackra naturområdena Helligdomsklipperne och Døndalen med vattenfallet Døndalsfaldet. Det finns möjligheter att äta på det trevliga Stammershalle Badehotel, som ligger precis vid vattnet. Det går att handla dagligvaror i staden Tejn (3 km). I städerna Allinge (6 km norrut) och Gudhjem (8 km söderut) finns också butiker, restauranger och sevärdheter. Stammershalle är den perfekta semesterorten för kultur- och naturälskare och inom nära räckhåll finns charmiga fiskebyar, rökerier, naturområden och attraktioner för hela familjen.

Strande

Det är klippor mot Östersjön i Stammershalle och när Ni vill bada, kan Ni använda trappan, som leder direkt ned till det inbjudande vattnet. På grund av klipporna är badvattnet lugnt och ligger i lä för västanvinden. Vill Ni bada från en sandstrand, kan Ni besöka Sandvig Strand, få km norr om Allinge. Den barnvänliga stranden har finkornig sand, sandbotten och grunt vatten. Vid Dueodde, på sydspetsen av Bornholm, finns Östersjöstranden, som är en fantastisk, bred och kritvit sandstrand. Stranden är särskilt barnvänlig, eftersom vattnet är mycket långgrunt. Det finns många sandbankar i det långgrunda vattnet, som också är rent och klart (40 km).

Natur

Stammershalle är omgiven av Östersjön, klippor och vacker natur, bl. a tre höga bautastenar samt det två sagoomspunna skogarna Troldeskoven och Elverhøj. Bara 2 km söder om Stammershalle ligger Helligdomsklipperne. En trappa leder ned genom en djup klyfta och de förvridna klippformationerna ute i vattnet bidrar till att skapa dramatiska scener. I detta område gömmer sig spännande hål och grottor. Här finns också Døndalen, med en å, som på våren bildar, ett upp till 25 m högt vattenfall - Døndalsfaldet. Rutsker Højlyng är även det, ett mycket vackert område med klippor, skog och vattendrag och en sjö, 3 km från Stammershalle. Mitt på Bornholm ligger en av landets vackraste skogar, Almindingen - en vacker och omväxlande skog i ett högland med bl. a dammar och småsjöar. Här finns också den 12 km långa sprickdalen, Ekkodalen samt Rytterknægten - Bornholms högsta punkt på 162 m.

Aktiviteter

Bornholms härliga klipp- och sandstränder inbjuder till alla former av vatten- och strandaktiviteter. Bornholm har inte mindre än 4 golfbanor och bara 3 km från Stammershalle hittar Ni Rø Golfklubb, som har en vacker, och verkligt speciell och utmanande bana med klippor och en sjö. Sportfiskare kan fiska både från kusten och på havet. Dessutom finns det flera Put & Take fiskesjöar på Bornholm. Om Ni tycker om att gå på klipporna eller är intresserade av fågelskådning är Bornholm också den perfekta semesterorten. Följ t. ex stigen från Sandkås till Allinge över granitklipporna längs kusten. De många markerade cykel-, rid- och vandringslederna på ön, ger Er fina möjligheter för att uppleva det vackra naturlandskapet och några av de sällsynta sevärdheterna, som ön kan bjuda på. Varje sommar anordnas det bl. a motions- och cykellopp på flera ställen på ön.

Attraktioner

Bornholms Kunstmuseum ligger vid Helligdomsklipperne. Här kan Ni se på verk av kända bornholmska konstnärer samt temautställningar med konst, design och konsthantverk (2 km). Allinge har bl. a en trevlig hamn med ett rökeri, där Ni kan smaka på de färskrökta varorna och gamla gator med köpmansgårdar, butiker och restauranger (6 km). Gudhjem är präglat av sina små, trevliga hamnar, branta gator, charmerande kors-virkeshus, rökerier, konstnärer, gallerier, aktiva verkstäder och den nästan syd-ländska stämningen (8 km). Oluf Høst Museum i Gudhjem är ett konstmuseum, där bildkonstnärens liv förs vidare genom hans eget hem. Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem är ett historiskt upplevelsecentrum med människor, djur, hus och vattenkvarnar och en befäst borgplats. Här kan Ni se hur bondelivet såg ut under perioden 1350-1450. Rundkyrkorna är öns kännemärke. De karaktäristiska, vitkalkade kyrkorna är över 800 år gamla och de fyra mest kända är: Østerlars, Olsker, Nylars och Nyker.

Utflykter

Hammershus är en imponerande gammal borg från omkring 1250, som höjer sig på toppen av en hög klippbrant på Bornholms nordvästra udde. Hammershus är Nordeuropas största borgruin och verkligen värd ett besök (11 km). JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke är ett före detta lantbruk, som nu är en populär natur- och nöjespark med en fantastisk blomsterprakt och många attraktioner (22 km). NaturBornholm i Åkirkeby är ett upplevelsecentrum, som förmedlar utvecklingen om Bornholms natur. Gå dit och titta på bl. a modeller av dinosaurier, levande krokodiler, sinnesförnimmelse rum och en tidsmaskin (24 km). I Nexø finner Ni flera museer, bl.a. Martin Andersen Nexøs barndomshem och Nexø fiske- och sjöfartsmuseum och här kan Ni också besöka Bornholms Sommerfuglepark & Tropeland (27 km).