Stugor i Arnager
Destination

Arnager

Arnager

Hyr semesterstuga i Arnager - Boka här

Stuga i Arnager, Bornholm, Danmark till uthyrning!

Arnager är ett litet, fridfullt och mycket trevligt fiskeläge på Bornholms sydkust.

Område

Karaktäristiskt för Arnager är dens öhamn, som är förbunden med fastlandet via en 200 meter lång träbro. I den stämningsfulla byn finns ett sillrökeri, ett matställe samt ett galleri som är inrättat i en gammal bondgård mitt i byn. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området, bl.a. vid Nylars, 4 km norrut. Därutöver hittar ni bra inköpsmöjligheter, matställen, kulturella erbjudanden och aktiviteter för hela familjen i Rønne, 9 km mot nordväst.

Strande

Arnager Strand är en härlig sandstrand som börjar alldeles vid öhamnen. 11 km österut ligger Boderne Strand, som är en lång och smal strand. Här blir vattnet hastigt djupt. Galløkken Strand ligger alldeles söder om Rønne och 6 km väster om Arnager. Här är det sandstrand med sandbotten de första 10-15 m, härefter stenbotten. Det är brant väg till stranden från p-platsen. De breda, fina och vita sandstränderna hittar ni vid Balka och Dueodde, c:a 23 km österut. Stränderna har grunt, klart vatten och sandbotten och är därför mycket barnvänliga.

Natur

Naturen kring Arnager präglas av strand, hav, backar, skog och mossar. Mitt på Bornholm ligger en av landets vackraste skogar, Almindingen. Olika markerade leder tar er genom skogen där ni kan uppleva den 162 meter höga kullen, Rytterknægten, vackra skogssjöar och öns största sprickdal. Paradisbakkerne vid Nexø är ett kuperat klipplandskap med ett otal vandringsleder. Upplev sprickdalar, ljungmossar, flyttblock och säregen vegetation här (8 km). På den norra delen av ön, vid det fantastiska naturområdet Hammerknuden, kan ni hänföras av den vackra klippkusten, sprickdalar, vattenfall och grottor. Hålor, grottor och förvridna klippformationer ute i vattnet skapar dramatiska scenerier vid Helligdomsklipperne i närheten av Gudhjem.

Aktiviteter

Det finns bra fiskemöjligheter vid Arnager Pynt, längs hela kusten samt i öns Put & Take-sjöar. Golfspelare har möjlighet att prova tre banor på ön. Bornholms Golf Klub i Rønne är den närmaste, men även Nexø Golf Klub och Nordbornholms Golf Klub kan rekommenderas. De många markerade cykel-, rid- och vandringsstigarna på ön ger goda möjligheter att få uppleva det vackra och särpräglade naturlandskapet på nära håll.

Attraktioner

Vid Arnager hittar ni en liten gånggrift från den yngre stenåldern. Ta en tur till Rønne och upplev bl.a. den trevliga atmosfären i småbåtshamnen. Staden kan dessutom bjuda på museer, bowlinghall, simhall, bra shoppingmöjligheter och restauranger. Hjorts Fabrik är Bornholms Keramikermuseum. Erichsens Gård är Bornholms By- och Havemuseum. Bornholms Museum visar en arkeologisk samling med 2 000 guldgubbar, kyrkoinventarier, bornholmerur och mycket annat (9 km). NaturBornholm i Åkirkeby berättar historien om Bornholms natur - ända från uppstigandet i den glödande lavan för mer än 1 miljard år sedan (21 km). De fyra rundkyrkorna; Østerlars, Olsker, Nylars och Nyker är Bornholms kännetecken. Upplev de karaktäristiska, vitkalkade kyrkorna, som är över 800 år gamla.

Utflykter

Bornholms Kunstmuseum ligger i ett av öns vackraste områden (vid Helligdomsklipperne). Här finns verk av kända bornholmska målare och temautställningar med konst, design och konsthantverk (28 km). Melstedgård vid Gudhjem är ett levande lantbruksmuseum med hus, åkrar och stall (28 km). Hammershus är en imponerande gammal borg från omkring 1250, som reser sig på en brant klippa på Bornholms nordspets. Hammershus är Nordeuropas största borgruin (33 km). Oluf Høst Museum i Gudhjem är ett konstmuseum där målarens liv förs vidare i hans eget hem (33 km). Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem är ett historiskt upplevelsecenter. Här får ni ett intryck av bondelivet under perioden 1350-1450. Centret är en levande medeltidsmiljö med människor, djur, hus, vattenkvarnar och befäst vall. JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke är ett f d lantbruk som nu är en populär natur- och nöjespark med vattenland, en enastående blomsterprakt och många attraktioner (34 km).