Stugor i Rönne
Destination

Rönne

Rönne

Hyr semesterstuga i Rönne - Boka här

Stuga i Rönne, Bornholm, Danmark till uthyrning!

Den lilla staden Rønne - Bornholms viktigaste och största stad, även kallad Bornholms 'huvudstad'.

Område

Rønne har utvecklats från att ha varit ett litet fiskeläge under vikingatiden till den stad, den är i dag. Staden består av små trevliga kullerstensbelagda gator med korsvirkeshus och andra gamla byggnader, där det bl. a finns kulturella sevärdheter, aktivitetsmöjligheter, småbåtshamn, jollehamn och badstrand. Mitt i staden ligger Store Torv och gågatan med små butiker, restauranger och caféer. På Store Torv är det marknadsdagar varje onsdag och lördag. Där säljes delikatesser och hantverk från Bornholm; det är också här ni finner stadens musikhus och biograf. I hamnen på gatan 'Snellemark', ligger Rønnes shoppingcenter.

Strande

Strax söder om Rønne ligger Galløkken Strand, som är en sandstrand med sandbotten de första 10-15 m, därefter stenbotten. Det är en brant nedgång till stranden från p-platsen. Den härliga stranden Antoinette Strand ligger ut mot den norra delen av Rønne. Vid den långa och breda sandstranden är vattnet djupt och består av dels sand-, dels stenbotten. Från denna strand i västerläge har ni chans att få uppleva den vackra solnedgången över Östersjön. De breda, fina och vita sandstränderna finns i Balka och Dueodde, ca. 30 km längre bort. Stränderna har grunt, klart vatten och sandbotten och är därför lämpliga för familjer med små barn.

Natur

Mitt på Bornholm ligger en av landets vackraste skogar, Almindingen. Olika markerade leder, för er genom skogen, där ni kan se Rytterknægten, Bornholms högsta punkt (162 m), vackra skogssjöar och öns största sprickdal. Hålor, grottor och kantiga klippformationer ute i vattnet skapar dramatiska scener vid Helligdoms klipporna i närheten av Gudhjem (20 km). På den norra delen av ön, vid det fantastiska naturområdet Hammerknuden, kan ni njuta av den vackra kusten med klippor, sprickdalar, vattenfall och klipphålor (22 km). Paradisbakkerne i Nexø är ett kuperat klipplandskap med ett antal vandringsleder. Åk dit och titta på sprickdalar, mossar, vandringsblock och säregen vegetation (33 km).

Aktiviteter

Det finns bra fiskemöjligheter längs hela kusten samt i Bornholms många Put & Take fiskesjöar. Golfspelare har chans att prova 3 baner på ön. Bornholms Golf Klubb (4 km) erbjuder en 18-håls bana, en Par-3 bana med 9 hål (Pay & Play) samt en träningsanläggning. Golfbanan ligger i ett naturskönt, delvis fridlyst område med många vilda fruktträd, vilda orkidéer, harris och ett rikt djur- och fågelliv. Här finns det dessutom klubbhus med omklädnings- och duschrum samt café och solterrass. Men även Nexø Golf Klubb (31 km) och Nordbornholms Golf Klubb (20 km) kan rekommenderas. De många markerade cykel-, rid- och promenadstigarna på ön ger rika möjligheter för att uppleva det vackra och särpräglade naturlandskapet på nära håll.

Attraktioner

Tag en promenad i Rønne och upplev bl. a den trevliga atmosfären i småbåtshamnen, jollehamnen och i den gamla stadsdelen. Staden har även museer, bowlinghall, simhall, bra shoppingmöjligheter och restauranger. Hjorts Fabrik är Bornholms Keramikmuseum. Erichsens Gård är Bornholms Stads och Hamnmuseum. Bornholms Museum har en arkeologisk samling med 2 000 små gubbbar i guld, kyrkoinventarier, Bornholmsur och mycket annat. Det lokalhistoriska museet, Kulturhistorisk Museum, har en arkeologisk utställning. St. Nikolaikyrkan, vars kapell byggdes till sjöfararna helgon St. Nikolai, härstammar från 1200-talet. NaturBornholm i Åkirkeby beskriver historiken kring Bornholms natur - ända från uppkomsten ur den glödande lavan för mer än 1 milj. år sedan (17 km). De 4 rundkyrkorna; Østerlars, Olsker, Nylars och Nyker är Bornholms kännemärke. Se de karaktäristiska, vitkalkade kyrkorna, som är över 800 år gamla. I Knudsker (3 km öster om Rønne) kan ni se på de gamla hällristningarna i Smørbygård.

Utflykter

Bornholms Kunstmuseum ligger i ett av öns vackraste områden (alldeles intill de enastående Helligdoms klipporna). Här finns verk av kända konstnärer från Bornholm och temautställningar med konst och konsthantverk (19 km). Hammershus är en imponerande gammal borg från omkring 1250, som sträcker sig ut över en brant klippkulle på nordspetsen av Bornholm. Hammershus är Nordeuropas största borgruin och verkligen värd ett besök (22 km). Oluf Høst Museum i Gudhjem är ett konstmuseum, där konstnärens liv kan upplevas i hans eget hem (26 km). Bornholms medeltidscenter, Middelaldercenter i Gudhjem är ett historiskt upplevelsecenter vid Østerlars Rundkyrka. Här får ni en inblick i bondelivet under perioden 1350-1450. Centret är en levande miljö med människor djur, boningshus, vattenkvarnar och befästa fästningsvallar (24 km). JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke, är ett f. d. lantbruk, som nu är en populär natur- och nöjespark med en fantastisk blomsterprakt och många attraktioner (29 km).