Stugor i Balka
Destination

Balka

Balka

Hyr semesterstuga i Balka - Boka här

Stuga i Balka, Bornholm, Danmark till uthyrning!

Balka är ett populärt sommarstugeområde på Bornholm - Danmarks klippö. När ni bor i en sommarstuga i Balka kan ni njuta av den långa, breda sandstranden och idka vattensporter av alla slag. På semesterorten Balka finns det trevliga sommarstugor i grönområden, och i utkanten av Balka ligger fiskeläget Snogebak med affärer och restauranger.

Område

Balka ligger söder om Bornholms näststörsta stad Nexø, och norr om det idylliska fiskeläget Snogebæk, och vid en av Europas finaste sandstränder. Sommarhusen ligger i natursköna omgivningar vid ett fridlyst område med tallar. Det går stigar längs kusten till Nexø, som med sina trevliga gator, butiker, restauranger och en större fiskehamn är värt ett besök. Det finns butiker och restauranger i både Snogebæk och Nexø. Balka är ett familjevänligt semesterställe i natursköna omgivningar, och nära olika aktivitetstilbud och sevärdheter.

Strande

Balka strand är en av Bornholms populäraste stränder. Den kilometerlånga strand ligger i lä för västanvinden, sträcker sig over hela Balkabukten till Snogebæk. Den breda, vita sandstranden har grunt vatten och sandbotten. Man skall långt ut i vattnet innan det blir djupt, vilket gör stranden mycket barnvänlig. Stranden rensas för tång och liknande med jämna mellanrum. Det är möjligt att hyra vattencyklar, liggstolar och surfingutrustning. I högsäsongen håller livräddare uppsyn med de badande gästerna på stranden. Från kiosken vid stranden går en lång ramp ner till vattnet, hvilket gör det möjligt att ta med sig barnvagn, rullstol och liknande.

Natur

Naturen kring Balka präglas av härlig sandstrand, skog och plantager. Söder om Nexø finns ett sammanhängande naturområde, som sträcker sig ända ner till Balkalyngen, som är Danmarks enda sandstenshed. En del av området är viltreservat. Ett lågt, gömt, fågeltorn ger fin utsikt över djurlivet och kusten.

Aktiviteter

Bornholm har 3 18-håls golfbanor, varav Dueodde Golfbana är närmast. Banorna är mycket olika och alla värda ett besök. Det finns minigolfbanor i både Balka och Snogebæk. För sportfiskare finns det många möjligheter vid kusten, i sjöar och åar samt på havet. Fiskebåtar avgår från Nexø hamn. Det lilla revet Salthammar vid Snogebæk hamn samt Bro rev är mycket populära fiskeställen nära Balka. Stranden inbjuder till diverse strandaktiviteter, och vattencyklar samt windsurfboards uthyres här. Många fina naturupplevelser väntar längs de 250 km fina cykelvägarna, varav huvuddelen är bilfria. Det finns också många vandringsleder i den unika naturen. Är ni intresserade av klippvandring eller fågelskådning är Bornholm också ett ideelt semesterställe.

Attraktioner

Bakom kusten vid Balka hittar ni Balka Kraterrøser, de gamla gravarna från järnåldern, samt Bornholms längsta skyddsvall Langskanse, som är 600 m lång. I det idylliska fiskeläget Snogebæk, som ligger få km från Dueodde, finns glasbruk och rökeri. Få km söder om Snogebæk ligger den 45 m höga, vita Dueodde Fyr från 1960. Fyren är Nordens högsta, och från utsiktsplattformen har man en fantastisk utsikt över Östersjön och området. Många konsthantverkare bor på ön, och det är möjligt att besöka ett flertal skulptörer, glasblåsare, keramiker och bildkonstnärer. Ett av Bornholms karakteristiska rökerier är Hasle Sillrökeri, som är ett känt museums-rökeri. Här röker man än idag fisk på traditionelt sätt i öppna skorstenar. Rundkyrkorna är Bornholms kännetecken. De karakteristiska vita kyrkorna , som är mer än 800 år gamla, har använts till försvar, uppbevaring av förråd och som kyrkohus. De fyra mest kända rundkyrkorna är Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker.

Utflykter

Hammershus är en imponerande gammal borg från ca. år 1250, som står på en brant klippa på Bornholms nordsida. Hammershus är Nordeuropas största borgruin och verkligen värd ett besök. Joboland i Svaneke är ett före detta lantbruk, som nu är populär natur- och nöjespark med enastående planteringar och många attraktioner. Oluf Høst Museum i Gudhjem är ett konstmuseum, där målarens liv förs vidare i hans eget hem. Bornholms Konstmuseum ligger i ett av öns vackraste områden. Här finns verk av kända konstnärer från Bornholm och temautställningar med konst, design och konsthantverk. NaturBornholm i Åkirkeby berättar historien om Bornholms natur - ända från när ön bildades av glödande lava för 1,7 mia år sedan. Bornholms Medelålderscenter i Gudhjem är ett historisk upplevelsescenter vid Østerlars Rundkyrka. Här får Ni ett intryck av livet som bonde i perioden 1350-1450. Centret är en levande medelåldersmiljö med människor, djur, hus, vattenkvarnar, och befästade vallar.