Stugor i Allinge
Destination

Allinge

Allinge

Hyr semesterstuga i Allinge - Boka här

Stuga i Allinge, Bornholm, Danmark till uthyrning!

Allinge på Danmarks klippö Bornholm, är en populär semesterort med många trevliga sommarstugor. När ni tillbringar er semester i en sommarstuga i Allinge, kan ni uppleva både sandstrand och en kust med klippor, färgglada hus, ett mysigt rökeri och en idyllisk hamn. Många av Bornholms sevärdheter ligger också i närheten av Allinge.

Område

Den vackra, mysiga hamnen med rökeriet och den storslagna naturen kring Allinge inbjuder till utomhusaktiviteter, och området är rikt på spännande sevärdheter. Det finns fina möjligheter till förströelse i Allinge. Byn är en livlig semesterort och bland de gamla gatorna hittar ni många butiker, restauranger och kaféer. På sommaren hålls det marknadsdagar, där det kan handlas med den lokala befolkningen.

Strande

Den norra delen av Bornholm präglas framför allt av klippor. Dock hittar ni några få km norr om Allinge den härliga sandstranden Sandvig Strand. Den barnvänliga stranden har fin sand, sandbotten och grunt vatten.

Natur

Bornholms varierade landskap är en av öns största attraktioner. På den norra delen av ön, vid det fantastiska naturområdet Hammerknuden, kan ni hänföras av den vackra klippkusten, sprickdalar, vattenfall och grottor. Längre söderut hittar ni en av landets vackraste skogar, Almindingen. Olika markerade leder tar er genom skogen där ni kan uppleva den 162 meter höga kullen, Rytterknægten, vackra skogssjöar och öns största sprickdal. I sprickdalen Ravnedalen finns en bronsåldershög, hällristningar och bautasten.

Aktiviteter

De många markerade cykel-, rid- och vandringsstigarna på ön ger fina möjligheter att uppleva det vackra naturlandskapet och några av de ovanliga sevärdheter som ön kan bjuda på. Fritidsfiskare kan fiska både från kusten och på havet. Dessutom finns det flera Put & Take-sjöar på Bornholm. Ön har tre golfbanor. Den som ligger närmast Allinge, är Nordbornholms Golfklub. Vid Dueodde finns en vacker seasidebana, som också är värd ett besök. Varje sommar arrangeras det bl.a. motions- och cykellopp på flera platser på ön. Tycker ni om klippvandring eller fågelskådning är Bornholm också en idealisk semesterort. Följ ev. stigen som leder från Allinge söderut till Sandkås över granitklipporna längs med kusten.

Attraktioner

En promenad genom Allinges gamla gator tar er förbi de gamla köpmansgårdarna. Den enastående hamnen är insprängd i granitklipporna och hela sommaren bildar hamnen med restaurangerna och rökeriet ram om en otroligt livlig atmosfär. Härifrån kan ni dessutom åka båt till den vackra ön Christiansø. Vid Madsebakke utanför Allinge kan ni se de fascinerande hällristningarna från bronsåldern, 1800-500 f.Kr., som avbildar solen, skepp samt fot- och hjultecken på klipporna. Rundkyrkorna är Bornholms kännetecken. De karaktäristiska, vitkalkade kyrkorna, som är över 800 år gamla, har tjänat som försvar, som förråd och som kyrkobyggnad. De fyra mest kända rundkyrkorna är: Østerlars, Olsker, Nylars och Nyker.

Utflykter

Ett par km norr om Allinge ligger Hammershus, en imponerande gammal borg från omkring 1250, som reser sig på en brant klippa på Bornholms nordspets. Hammershus är Nordeuropas största borgruin och verkligen värd ett besök. Bornholms Kunstmuseum ligger i ett av öns vackraste områden vid Gudhjem. Här finns verk av kända bornholmska målare och temautställningar med konst, design och konsthantverk (15 km). Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem är ett historiskt upplevelsecenter. Centret är en levande medeltidsmiljö från perioden 1350-1450 med människor, djur, hus, vattenkvarnar och befäst vall (15 km). JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke är ett f d lantbruk som nu är en populär natur- och nöjespark med en enastående blomsterprakt och många attraktioner (29 km).