Stugor i Hasle
Destination

Hasle

Hasle

Hyr semesterstuga i Hasle - Boka här

Stuga i Hasle, Bornholm, Danmark till uthyrning!

På semesterorten Hasle på Bornholms västkust, finns en vacker badplats vid hamen, en charmig hamn, ett inbjudande rökeri, ett aktivt stadsliv och sommarstugor för alla smaker. När ni tillbringar semestern i en sommarstuga i Hasle på Danmarks klippö, är ni omgiven av vacker natur och unika sevärdheter, som t.ex. slottsruinen Hammershus.

Område

Den charmiga byn Hasle är belägen på sluttningarna som reser sig bakom den mysiga fiske- och småbåtshamnen Hasle Marina. Byn är känd för sitt karaktäristiska bornholmska rökeri, Hasle Silderøgeri, som fungerar som museumsrökeri, där det fortfarande dagligen röks fisk enligt traditionell metod i öppna skorstenar. På Hasle Marina kan ni idka många fritidsaktiviteter, bland annat finns en hamn med bad. Nära Hasle ligger Hasle Lystskov med cykelvägar och vandringsleder, och strax norr om Hasle börjar Redningsstien, som leder er hela vägen längs kusten till Hammershus. Det finns bra inköpsmöjligheter och flera matställen i Hasle.

Strande

På Hasle Marina finns det en härlig badanläggning, som kommer att byggas upp under 2012 efter en utlyst arkitekttävling. Idéerna är många och målet är att ändra en tidigare fiskehamn till ett rekreationsområde för barn och vuxna. Alldeles söder om Hasle ligger den härliga, mot väster vända, Lystskoven Strand. Stranden är en lång och bred sandstrand med klitter och bra badförhållanden. Alldeles bakom stranden ligger Hasle Lystskov. Missa inte den vackra solnedgången över Östersjön, som kan ses från stranden. De breda, fina och vita sandstränderna hittar ni vid Balka och Dueodde, c:a 42 km bort. Stränderna har grunt, klart vatten och sandbotten, och är därför mycket barnvänliga.

Natur

I den natursköna och fridfulla Hasle Lystskov finns ett otal vandringsstigar och de två vackra skogssjöarna Rubin- och Smaragdsøen. Vid sjöarna är det ett rikt fågelliv. Blykobbe Å flyter genom den fridlysta skogen, Skovly, vid Sorthat, 6 km söderut. Här finns också flera vandrings- och ridstigar. Safirsøen är en naturskön lergrav vid Sorthat, som bebos av ett stort antal skrattgrodor och paddor. Mitt på ön ligger en av landets vackraste skogar, Almindingen. Här kan ni uppleva den 162 meter höga kullen, Rytterknægten, vackra skogssjöar och öns största sprickdal. På norra delen av ön, vid det fantastiska naturområdet Hammerknuden, kan ni hänföras av den vackra klippkusten, sprickdalar, vattenfall och grottor. Hålor, grottor och förvridna klippformationer ute i vattnet skapar dramatiska scenerier vid Helligdomsklipperne vid Gudhjem (22 km). Paradisbakkerne vid Nexø är ett kuperat klipplandskap. Upplev sprickdalar, ljungmossar, flyttblock och säregen vegetation här (40 km).

Aktiviteter

Det finns bra fiskemöjligheter i Hasle Havn, längs kusten, i skogssjöarna i Hasle Lystskov samt i Blykobbe Å i skogen Skovly vid Sorthat. Dessutom finns det flera Put & Take-sjöar på Bornholm. Ni kan spela minigolf samt hyra roddbåtar och cyklar i området. Golfspelare har möjlighet att prova tre banor på ön. Hasle ligger mitt emellan Bornholms Golf Klub i Rønne och Nordbornholms Golf Klub, men även Nexø Golf Klub kan rekommenderas. De många markerade cykel-, rid- och vandringsstigarna på ön ger goda möjligheter att få uppleva det vackra och särpräglade naturlandskapet på nära håll.

Attraktioner

Hasle Silderøgeri med sina fyra skorstenar är inrättat som museirökeri, men fungerar fortfarande som traditionellt rökeri. Upplev hur fiskarna hänger på rad i de gamla rökugnarna och prova några av ställets specialiteter. I den vackra Hasle Kyrka kan ni uppleva en speciellt fin interiör. Galleri Grønbechsgård 'Kunsthåndværkernes Hus' mitt i Hasle visar olika utställningar av bornholmska konsthantverkare. Här hittar ni dessutom en öppen glasverkstad och en maritim utställning med föremål från gamla fiskekuttrar. 3-5 km norr om Hasle kan ni uppleva de ursprungliga, charmiga fiskelägena Helligpeder och Teglkås. Hammershus är en imponerande gammal borg från omkring 1250, som reser sig på en brant klippa på Bornholms nordspets. Hammershus är Nordeuropas största borgruin och verkligen värd ett besök (12 km). Ta en tur till Rønne och upplev den trevliga atmosfären i småbåtshamnen. Staden kan dessutom bjuda på museer, bowlinghall, simhall, bra shoppingmöjligheter och restauranger (12 km).

Utflykter

Bornholms Kunstmuseum ligger i ett av öns vackraste områden. Här finns verk av kända bornholmska målare och temautställningar med konst, design och konsthantverk (22 km). NaturBornholm i Åkirkeby berättar historien om Bornholms natur - ända från uppstigandet i den glödande lavan för mer än 1 miljard år sedan (26 km). Oluf Høst Museum i Gudhjem är ett konstmuseum där målarens liv förs vidare i hans eget hem (27 km). Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem är ett historiskt upplevelsecenter. Här får ni ett intryck av bondelivet under perioden 1350-1450. Centret är en levande medeltidsmiljö med människor, djur, hus, vattenkvarnar och befäst vall. JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke är ett f d lantbruk som nu är en populär natur- och nöjespark med vattenland, en enastående blomsterprakt och många attraktioner (41 km). De fyra rundkyrkorna; Østerlars, Olsker, Nylars och Nyker är Bornholms kännetecken. Upplev de karaktäristiska, vitkalkade kyrkorna, som är över 800 år gamla.