Stugor i Aakirkeby
Destination

Aakirkeby

Aakirkeby

Hyr semesterstuga i Aakirkeby - Boka här

Stuga i Aakirkeby, Bornholm, Danmark till uthyrning!

När ni hyr en sommarstuga i Åkirkeby på Bornholm, Danmarks klippö, omges ni av vacker natur, en mysig och aktiv stad och sevärdheter för hela familjen. Semesterorten Åkirkeby är ett perfekt semestermål, om ni vill kombinera avkoppling vid sommarstugan och stranden med upplevelser i staden och naturen.

Område

Mitt emellan Rønne och Nexø och 6 km från Bornholms sydkust ligger 'blomsterbyen' - den charmerande handelsstaden Åkirkeby. Den vackra staden har bl. a en medeltids- kyrka med en beröm dopfunt, flera charmiga korsvirkeshus, ett trevligt torg, där det är marknader, Bakkarøgeriet, där Ni kan smaka på de färskrökta specialiteterna samt gallerier och andra spännande sevärdheter. Det finns bra inköpsmöjligheter i staden, som är centralt belägen på Bornholm. Det gör det lätt att göra utflykter till Bornholms övriga städer, attraktioner och kända naturområden.

Strande

6 km från Åkirkeby kan Ni använda den härliga, inbjudande och barnvänliga sandstranden Boderne Strand. Stranden är avskärmad av klitter med växtlighet. Stranden i Dueodde är flott, bred, kritvit och mycket barnvänlig. Det finns många sprickor i den lätt sluttande sandbottnen och vattnet är rent och klart. Vindsurfing är en mycket populär aktivitet vid Dueodde Strand (15 km).

Natur

Åkirkeby är omgiven av hav, åkrar och vackra skogsområden. 3 km från Åkirkeby ligger landets 5:e största skog, Almindingen - en vacker och omväxlande skog, som ligger i ett högland med bl. a dammar och småsjöar. Här finns det bl. a den 12 km långa sprickdalen Ekkodalen samt Rytterknægten - Bornholms högsta punkt på 162 m. Paradisbakkerne i Nexø är ett kuperat klipplandskap med ett antal vandringsleder. Längs dessa kan Ni se sprickdalar, ljungmossar, stenblock och ovanlig vegetation (12 km). Vid Helligdomsklipperne i Gudhjem leder trappor ned genom en djup klyfta. Hål och grottor och förvridna klippformationer ute i vattnet bidrar till att skapa dramatiska scener (16 km). I nordvästlig riktning ligger Døndalen, med en å, som på våren bildar, ett upp till 25 m högt vattenfall - Døndalsfaldet.

Aktiviteter

I Bornholms Gokart Center i Åkirkeby kan Ni utmana varandra i hög fart. På Bornholms Travbana i Åkirkeby kan Ni under sommaren se på hästkapplöpningar. För sportfiskare är det gjort för fiske direkt från kusten, men det finns också möjlighet för att fiska på havet och i öns fiskesjöar och åar. Golfspelare kan prova flera, vackert belägna banor på ön, där banan på Nexø Golf Klubb (12 km) är den närmaste. På Bornholm finns det ett antal markerade leder, som Ni kan följa till fots, på cykel eller på hästryggen.

Attraktioner

Bornholms Automobilmuseum i Åkirkeby har en samling av bl. a gamla bilar, motorcyklar och cyklar. NaturBornholm i Åkirkeby är ett upplevelsecentrum, som förmedlar utvecklingen om Bornholms natur - ända från uppkomsten för mer än 1 miljard år sedan. Gå dit och titta på bl. a modeller av dinosaurier, levande krokodiler, sinnesförnimmelse rum och en tidsmaskin. Titta också på spännande bildkonst, glaskonst, skulpturer osv. i Åkirkebys gallerier och konsthantverkare. I Nexø finner Ni flera museer, bl.a. Martin Andersen Nexøs barndomshem och Nexø fiske- och sjöfartsmuseum och här kan Ni också besöka Bornholms Sommerfuglepark & Tropeland (12 km). Rundkyrkorna är Bornholms kännemärke. De karaktäristiska, vitkalkade kyrkorna, som är över 800 år gamla, har tjänat som försvarsbyggnader, magasin av diverse förråd och som kyrkor.

Utflykter

Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem är ett historiskt upplevelsecentrum. Centret är en levande medeltidsmiljö med människor, djur, hus och vattenkvarnar och en befäst borgplats (16 km). Bornholms Kunstmuseum i Gudhjem ställer ut verk av kända bornholmska konstnärer och har temautställningar med konst, design och konsthantverk. Titta på Bornholms 'huvudstad' Rønne med de vackra korsvirkeshusen, musik, teater och en mängd av shoppingmöjligheter och restauranger. Under sommaren myllrar det av liv och atmosfär i hamnen och under marknadsdagarna kan Ni köpa konsthantverk från trakten (17 km). JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke är ett före detta lantbruk, som nu är en populär natur- och nöjespark med en fantastisk blomsterprakt och många attraktioner (23 km). Hammershus är en imponerande gammal borg från omkring 1250, som höjer sig på toppen av en hög klippbrant på Bornholms nordvästra udde. Hammershus är Nordeuropas största borgruin och verkligen värd ett besök (40 km).