Stugor i Snogebäk
Destination

Snogebäk

Snogebäk

Hyr semesterstuga i Snogebäk - Boka här

Stuga i Snogebäk, Bornholm, Danmark till uthyrning!

Snogebäk på Bornholms östkust är en mycket populär semesterort. Här hittar ni en härlig och barnvänlig strand, vacker natur, en charmig stad med jollehamn och rökeri samt härliga och välskötta sommarstugor. Tillbringa en lyckad familjesemester i en sommarstuga i Snogebäk på Danmarks klippö Bornholm.

Område

I den mysiga och fridfulla byn Snogebæk finns en livlig hamn- och fiskemiljö. Det finns bra inköpsmöjligheter och flera matställen i Snogebæk. Bl.a. finns det en del rökerier i området där ni kan dofta eller smaka på öns olika fiskspecialiteter. Sommarstugeområdet ligger alldeles utanför byn, i plantagerna ned mot havet.

Strande

Stranden vid Snogebæk är en blandning av sand och gräs, och vattnet är grunt. Dock är stranden omgiven av Bornholms två bästa sandstränder. Balka Strand ligger i lä för västanvinden och är med sitt grunda vatten och sin sandbotten, mycket barnvänlig. Det finns möjlighet att hyra vattencyklar, liggstolar och surfutrustning här. Under högsäsongen håller badvakter ett öga på de badande gästerna på stranden. Från kiosken vid stranden leder en lång ramp ända ned till vattenkanten, vilket gör det möjligt att ta med barnvagn, rullstol och liknade. Stranden vid Dueodde är praktfull, bred, kritvit och mycket barnvänlig. Det finns många revlar i det grunda vattnet som är rent och klart. Vindsurfing är en mycket populär aktivitet vid Dueodde Strand.

Natur

Paradisbakkerne vid Nexø är ett kuperat klipplandskap med ett otal vandringsleder. Upplev sprickdalar, ljungmossar, flyttblock och säregen vegetation här. Almindingen öster om Rønne och norr om Åkirkeby är landets 5:e största skog. En vacker och omväxlande skog, belägen i ett högland med bl.a. dammar och småsjöar. Här hittar ni också Rytterknægten, Bornholms högsta punkt (162 m). På den norra delen av ön, vid det fantastiska naturområdet Hammerknuden, kan ni hänföras av den vackra klippkusten, sprickdalar, vattenfall och grottor. Vid Helligdomsklipperne, mellan Gudhjem och Allinge leder trappor ned genom en djup klyfta. Hålor, grottor och förvridna klippformationer ute i vattnet hjälper till att skapa dramatiska scenerier. Nordväst härom ligger Døndalen med en å, som på våren skapar ett upp till 25 m högt vattenfall - Døndalsfaldet.

Aktiviteter

På ön finns det ett otal markerade leder, som kan följas till fots, på cykel eller på hästrygg. För fritidsfiskare finns tillfälle att fiska direkt från kusten vid Snogebæk, men även på havet och i öns fiskesjöar och åar finns det goda möjligheter. Bara några få km från Snogebæk hittar ni den härliga seasidegolfbanan i Dueodde. I området finns det också möjlighet att spela minigolf och tennis.

Attraktioner

Upplev de lokala konstnärerna när de arbetar i sina glashyttor, verkstäder och gallerier. En promenad genom byns gamla gator leder förbi de vackra, halmtakstäckta husen. I Nexø, några få km norr om Snogebæk, hittar ni flera museer; bl.a. Martin Andersen Nexøs barndomshem eller Nexø fiske- och sjöfartsmuseum. I Nexø finns det också möjlighet att njuta av en dag i Bornholms Sommerfuglepark & Tropeland. JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke är ett f d lantbruk som nu är en populär natur- och nöjespark med en enastående blomsterprakt och många attraktioner (14 km). NaturBornholm i Åkirkeby berättar historien om Bornholms natur ¿ ända från uppstigandet i den glödande lavan för 1,7 miljarder år sedan (18 km).

Utflykter

Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem är ett historiskt upplevelsecenter. Centret är en levande medeltidsmiljö med människor, djur, hus, vattenkvarnar och befäst vall (28 km). Bornholms Kunstmuseum i Gudhjem. Ställer ut verk av kända bornholmska målare och har temautställningar med konst, design och konsthantverk (28 km). Upplev Bornholms 'huvudstad' Rønne med de vackra gamla korsvirkeshusen, musik, teater samt en mängd inköpsmöjligheter och matställen. På sommaren surrar hamnmiljön av liv och atmosfär, och det hålls marknadsdagar där ni kan köpa lokalt konsthantverk (33 km). Hammershus är en imponerande gammal borg från omkring 1250, som reser sig på en brant klippa på Bornholms nordspets. Hammershus är Nordeuropas största borgruin och verkligen värd ett besök (45 km). Rundkyrkorna är Bornholms kännetecken. De karaktäristiska, vitkalkade kyrkorna, som är över 800 år gamla, har tjänat som försvar, som förråd och som kyrkobyggnad.