Stugor i Sandkås
Destination

Sandkås

Sandkås

Hyr semesterstuga i Sandkås - Boka här

Stuga i Sandkås, Bornholm, Danmark till uthyrning!

När ni tillbringar semestern i en sommarstuga i Sandkås på Bornholm, Danmarks vackra klippö, är ni omgiven av klippor utmed kusterna, härliga sandstränder och vacker natur. I Sandkås kan ni välja bland många sommarstugor i charmiga och natursköna omgivningar och bo nära rundkyrkor, rökerier och andra intressanta sevärdheter.

Område

Som namnet antyder, finns det mycket sand i Sandkås ¿ speciellt vid de vackra stränderna som gömmer sig mellan de imponerande klipporna. Sommarstugeområdet ligger bara c:a 300 m från havet. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området. Njut av det storslagna landskapet i den norra delen av den populära semesterön Bornholm, som bjuder på talrika, enastående attraktioner. Öns 'huvudstad' Rønne ligger bara 27 km från Sandkås, och här kan ni inte bara uppleva den mysiga stämningen vid båthamnen, men också shoppa, gå på restaurang eller dricka en kopp kaffe på ett idylliskt beläget kafé.

Strande

Vackert belägna mellan klipporna hittar ni flera sköna badstränder samt en badbrygga. C:a 6 km norrut ligger den härliga, barnvänliga Sandvig Strand med fin sand, sandbotten och grunt vatten. Vid denna strand finns det också kiosk, kafé och tennisbanor.

Natur

På den norra delen av ön, vid det fantastiska naturområdet Hammerknuden, kan ni beundra den vackra klippkusten, sprickdalar, vattenfall och grottor. Ett par km söderut hittar ni Ravnedalen där man funnit en bronsåldershög, hällristningar och bautasten. Vid Helligdomsklipperne, mellan Gudhjem och Allinge leder trappor ned genom en djup klyfta. Upplev de förvridna klippformationerna som skapar dramatiska scenerier. Mot nordväst ligger Døndalen med en å, som på våren skapar ett upp till 25 m högt vattenfall - Døndalsfaldet. Almindingen är en av Danmarks vackraste skogar. Flera markerade leder tar er genom skogen där ni kan uppleva den 162 meter höga kullen, Rytterknægten, vackra skogssjöar och öns största sprickdal. Paradisbakkerne vid Nexø är ett backigt klipplandskap med många vandringsstigar.

Aktiviteter

De många markerade cykel-, rid- och vandringsstigarna på ön ger er de bästa möjligheterna att uppleva det sköna naturlandskapet och några av de sällsynta sevärdheter som ön kan bjuda på. Fritidsfiskare kan fiska både från kusten och på havet. Dessutom finns det flera Put & Take-sjöar samt tre golfbanor på ön. Varje sommar arrangeras det bl.a. motions- och cykellopp på flera platser på ön. Tycker ni om klippvandring eller fågelskådning är Bornholm också en idealisk semesterort. Följ ev. stigen som leder från Sandkås norrut till Allinge över granitklipporna längs med kusten - Kystredningsstien.

Attraktioner

Följ Kystredningsstien till Allinge och upplev de många, gamla köpmansgårdarna. Den enastående hamnen i Allinge sprängdes in i granitklipporna, och om sommaren skapar bl.a. restaurangerna och rökeriet ramen kring en otroligt livlig atmosfär. Härifrån hamnen kan ni ta båten till den sköna ön Christiansø. Vid Madsebakke utanför Allinge kan ni se några fascinerande hällristningarna från bronsåldern, c:a 1800-500 f.Kr., som visar solen, skepp samt fot- och hjultecken. Rundkyrkorna är Bornholms kännetecken. De karaktäristiska, vitkalkade kyrkorna, som är över 800 år gamla, har tjänat som försvar, som förråd och som kyrkobyggnad. De fyra mest kända rundkyrkorna är: Østerlars, Olsker, Nylars och Nyker.

Utflykter

Några få km norr om Sandkås ligger Hammershus, en imponerande gammal borg från omkring 1250, som reser sig på en brant klippa på Bornholms nordspets. Hammershus är Nordeuropas största borgruin och verkligen värd ett besök. Bornholms Kunstmuseum ligger i ett av öns vackraste områden vid Gudhjem. Här ställs verk av kända bornholmska målare ut. Dessutom visas det temautställningar med konst, design och konsthantverk (6 km). Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem är en levande medeltidsmiljö från perioden 1350-1450 med människor, djur, hus, vattenkvarnar och befäst vall (14 km). Joboland Brændesgårdshaven i Svaneke - ett f d bondgård - är nu en populär natur- och nöjespark med en enastående blomsterprakt och många attraktioner (26 km).