Stugor i Rutsker Höjlyng
Destination

Rutsker Höjlyng

Rutsker Höjlyng

Hyr semesterstuga i Rutsker Höjlyng - Boka här

Stuga i Rutsker Höjlyng, Bornholm, Danmark till uthyrning!

Tag semester i en dramatisk natur på den vackra klippön, som bjuder på upplevelser för hela familjen.

Område

Rutsker Højlyng är belägen vid den lilla byn Rutsker i det vackra, klippiga norra Bornholm, som kännetecknas av lugn och ro, frisk luft, spektakulär natur, klippstenar, bra vandringsleder, flotta solnedgångar och trevliga fiskelägen. Här kan ni njuta av naturen, observera fåglar, smaka på färskrökt fisk, utforska grottor och borgruiner, spela golf, fiska, bada eller gå på utflykt till några av Bornholms pittoreska städer och spännande attraktioner. Den närmaste större städerna med affärer och restauranger är Hasle (6 km) och Allinge (8 km).

Strande

Kusten utmed Rutsker Højlyng karaktäriseras av klippor och därför finns det ingen badstrand här, men däremot kan Ni bada vid den vackra sandstranden Sandvig Strand, 9 km i riktning nordöst eller vid den härliga, i västerläge Lystskoven Strand i Halse, 7 km söderut. Missa inte den vackra solnedgången över Östersjön, som Ni kan se från Lystskoven Strand. De breda, fina och vita sandstränderna hittar Ni i Balka och Dueodde, på sydligaste delen av Bornholm, ca 45 km från Rutsker Højlyng. Badplatserna har grunt, klart vatten och sandbotten och är därför mycket barnvänliga.

Natur

Rutsker Højlyng är omgivet av den 134 ha stora, delvis fridlysta Rutsker Plantage. Odlingen präglas bl. a av ljung, buskar, träd, rörliga, massiva stenblock varav den största har en vikt på 30 ton. Området är en del av skogs- och klippområdet Slotslyngen, som täcker hela norra Bornholm. Kusten utanför Rutsker kännetecknas av höga branter och böljande, bevuxna kullar. Här kan Ni bl. a se den unika grottan Jons Kapel. Det orörda, fridfulla och natursköna landskapet Ringebakkerne ligger söder om Vang. Här kan Ni se dramatiske klippor, djupa trånga dalar, skogar, små sjöar och en vacker utsikt mot Hammershus och i klart väder ända bort till Skånes sydkust (4 km). I det fantastiska naturområdet Hammerknuden kan Ni låta Er tjusas av de vackra klippkusterna, dalgångar, vattenfall och klipphåligheter (8 km). Håligheter, grottor och sönderslitna klippformationer ute i vattnet, skapar dramatiska scener vid Helligdomsklipperne i Gudhjem (22 km).

Aktiviteter

Den enastående, vackra och kuperade naturen inbjuder till vandring, cykel- och ridturer samt klättring, vandring på klipporna och fågelskådning. Bornholm erbjuder något av Danmarks bästa kustfiske, som t. ex havsöring och vill Ni gärna fiska i en Put & Take fiskepark, kan Ni besöka Krusegård i Rutsker, som har hela tre sjöar, däribland en sjö med öring. Ni kan även gå ut på havsfiske från Sandvig Hamn (9 km). Rø Golfbaners två 18-håls banar ligger bara få km från Rutsker Højlyng och Ni kan även finna 2 Par-3 Pay & Play banor här. Dessutom finns det golfbanoer i Nexø og Rønne. Från Hammerhavnen, strax nedanför Hammershus, kan Ni ta en segeltur längs kusten och uppleva de storslagna klipporna från sjösidan (8 km).

Attraktioner

Den store klippgrottan Jons Kapel ligger vid vattnet, 3 km från Rutsker Højlyng. En trappa leder genom en klyfta och ned till grottan. På den högsta punkten i området kan Ni besöka den flotta, vita rundkyrkan St. Ols. Utanför Rutsker kan Ni se de genuina, charmiga fiskelägena Helligpeder och Teglkås (bägge 4 km). Hasle Silderøgeri med de 4 skorstenarna är inrett som museum, men fungerar fortfarande som traditionellt rökeri. Titta på fiskarna som hänger på rad i de gamla rökugnarna och prova några av specialiteterna (6 km). Hammershus är en imponerande gammal borg från omkring 1250, som höjer sig på en brant klippkulle på nordspetsen av Bornholm. Den vackert belägna borgruinen är Bornholms mest besökta attraktion. Borgen blev övergiven omkring år 1745 och förföll därefter. I dag är ruinerna ett fridlyst minnesmärke och en sevärdhet i särklass (8 km). Många konsthantverkare har sina bostäder på ön och på flera ställen går det att besöka skulptörer, glasblåsare, keramiker och målare.

Utflykter

Tag en tur till Rønne och upplev den trevliga atmosfären i småbåtshamnen. Staden kan dessutom uppvisa museer, bowlinghall, simhall, bra shoppingmöjligheter och restauranger (15 km). Bornholms Konstmuseum ligger i ett av öns vackraste områden i Gudhjem. Här finns det verk av kända lokala konstnärer och temautställningar med konst, design och konsthantverk (22 km). Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem är ett historiskt upplevelsecenter. Här får Ni ett intryck av bondelivet under perioden 1350-1450. Centret har en levande medeltidsmiljö med människor, djur, hus, vattenkvarn och en befäst plats där en borg en gång har stått (22 km). NaturBornholm i Åkirkeby som förmedlar historien om Bornholms natur - ända från uppkomsten i den glödande lavan för mer än 1 mrd. år sidan (31 km). Joboland Brændesgårdshaven i Svaneke är en populär natur- och nöjespark för hela familjen med bl. a roddbåtar, linbana, klätterstativ, minigolf, bowling, träbilar, apor, getter och ett stort äventyrsbad (36 km).