Stugor i Boderne
Destination

Boderne

Boderne

Hyr semesterstuga i Boderne - Boka här

Stuga i Boderne, Bornholm, Danmark till uthyrning!

Avkopplande semester, bara några hundra meter från en härlig badstrand

Område

Semester i Boderne innebär avkopplande dagar i lantliga omgivningar, få hundra meter från en härlig badstrand. Ni kan alltså, direkt efter att ni vaknat, ta ett uppfriskande bad i Östersjön och på eftermiddagen unna er själv en bit kaka på det trevliga strandcaféet. Matvaror kan ni köpa inom en 5 km radie och om ni vill spela golf, finns det en golfbana på bara 15 km avstånd härifrån. Bornholm är utmärkt för sportfiskare, fågelskådare och familjer, som gärna vill bada under semestern och som helst vill uppleva området till fots eller på cykel. Den vackra klippön har mer än 250 km cykelvägar, varav de flesta är bilfria. Eftersom Bornholm är en liten ö, kan de många sevärdheterna nås på max 1 tim. Det gäller vackra hamnstäder, typiska rökerier, öppna konstnärverkstäder, museer, underhållande upplevelsecentra, de finaste vita stränder och fascinerande natur.

Strande

I direkt anslutning till er sommarstuga, ligger den fina badstranden Boderne. Här kan ni sola er ogenerat bland sanddynerna, leka på stranden, bada och hoppa i vattnet från stora klippblock. Vid stranden finns en marina, ett café, en butik och bra sanitära bekvämligheter och parkeringsmöjligheter. Stranden vid Østre och Vestre Sømark (8 km) är lång och omväxlande. Sanden är en aning grovkorning och vattnet blir snabbt djupt. Sose Strand är en ganska okänd badplats, men ett trevligt utflyktsmål för både natur- och historieintresserade. Kustklinten har spännande sandavlagringar och under det Skånska Kriget 1674, blev 19 svenska krigsfartyg förstörda i den här viken. I Dueodde kan ni både bada i grunt och djupt vatten p g a de många sandbankarna. Denna välkända strand (16 km) har fin sand och klart vatten.

Natur

I en liten skog nära Nexø hittar ni Gryet, Bornholms största samling av bautastenar, som ligger 15 km från er sommarstuga. Mitt på ön ligger en av Danmarks vackraste skogar Almindingen, med det 162 m höga utsiktstornet Rytterknægten, vackra skogssjöar och sprickdalar (17 km). Paradisbackarna är namnet på ett kuperat klipplandskap med 3 vandringsstigar. Gå på promenad i tektoniska dalar, ljungmossar, spännande vegetation och vandringsblock, bl.a. Rokkestenen. Denna sten, som är en rest från istiden, är det mest kända vandringsblocket och ligger faktiskt så löst, att man kan rucka på den (20 km). Hålor, grottor och eroderade klippformationer ute i vattnet, bidrar till att skapa dramatiska scener vid Helligdomsklipporna, i närheten av Gudhjem (30 km). Nordväst härom, ligger Døndalen med en å, som på våren kan bilda ett vattenfall (Døndalsfaldet) på upp till 25 m.

Aktiviteter

Bornholm har 3 golfbanor: Nexø Golf Klubb (15 km) är den som ligger närmast, men även Bornholms Golf Klubb i Rønne (17 km) och Rø Golfbanor (28 km) är värda ett besök. Om ni vill uppleva Bornholms säregna natur på nära håll, kan ni använda er av det välutbyggda cykelvägnätet eller följa de många spännande vandringsstigarna och titta på fåglar. En f.d. stig i olika nivåer, som användes vid räddningsaktioner har en underbar utsikt och kan rekommenderas. Sportfiskare kan fiska från land och på havet eller besöka Put & Take sjön 'Stenbrudssøen Nexø Bornholm' som en gång var ett sandstensbrott, är nu Bornholms största fiskesjö (22 km). Dessutom kan 'Gokart Center Bornholm' i Aakirkeby (8 km) och Bornholms Travbane mitt i Almindingen (8 km) rekommenderas.

Attraktioner

Bara 8 km från er sommarstuga ligger 'Karen Dam- Håndvævede Textiler', där ni kan köpa handvävda textilier. I blomsterstaden Aakirkeby (9 km) finns det två sevärdheter: Bornholms Automobilmuseum och upplevelsecentret NaturBornholm, där ni kan lära er mera om Bornholms natur - från den tiden, då den glödande lavan välde ut för mer än en miljard år sedan. I Nexø (18 km) finns det tre utflyktsmål: 'Nexø Museum', den berömde författaren Martin Andersen Nexøs barndomshem (1869–1954), och 'Bornholms Sommerfuglepark & Tropeland'. Men även Rønne (20 km) med bl. a keramikmuseet 'Hjorths Fabrik' är värt ett besök. Bornholms Middelaldercenter visar boningshus, en vattenkvarn, en smedja och en borgplats från perioden 1350-1450 (21 km). Ett av de typiska rökerierna på Bornholm är Hasle Røgeri, där fiskarna fortfarande röks enligt gammal tradition (30 km).

Utflykter

Gudhjem (30 km) är känt för sina tre, små trevliga hamnar, de röda taken, branta gator, de charmig korsvirkeshusen, rökerierna, konstnärerna, gallerierna, aktiva verkstäder och den nästan sydländska stämningen. I Gudhjem kan ni bl. a besöka konstmuseet 'Oluf Høst Museum'. 32 km från er stuga, ligger natur--och nöjsparken Joboland Brændesgårdshaven med bl. a roddbåtar, linbana, klätterställningar, minigolf, bowling, träbilar, apor, getter och ett stort vattenland. Borgruinen Hammershus, som övergavs omkring 1745 och förföll därefter helt, är Bornholms mest besökta attraktion. I dag är ruinen fridlyst (42 km). Bornholms kännemärke är de vitkalkade, gamla rundkyrkorna, som är mer än 800 år gamla. De mest kända av dessa kyrkor, som också användes som skyddsrum och som lager av förråd, är Østerlars, Olsker, Nylars och Nyker.