Stugor i Nexö
Destination

Nexö

Nexö

Hyr semesterstuga i Nexö - Boka här

Stuga i Nexö, Bornholm, Danmark till uthyrning!

Det trevliga Nexø är fiskets stad med en modern hamn för både båttrafik, småbåtar och fiske.

Område

Nexø är beläget på östra Bornholm, direkt intill Östersjön. Den friska havsluften blåser in över staden. I Nexøs gamla stadsdel kan ni fortfarande se de vackra, välbevarade korsvirkeshusen. På det kullerstensbelagda torget kan ni uppleva småstadens ro till ljudet av fontänens plaskande. Hamnen sjuder av aktivitet och här kan ni titta på alla typer av båtar, fiskaffärer, modebutiker, caféer, restauranter och uppleva en härlig stämning.

Strande

På några ställen finns det klippor utmed kusten, men genom att använda trampoliner, är det säkert att hoppa ut i havet. 2 km söder om Nexø ligger Balka Strand - en av Bornholms bästa och mest populära stränder. Den kilometerlånga stranden ligger i lä för västanvinden. Vid den breda, vita sandstranden är vattnet grunt och har sandbotten. Ni måste långt ut innan vattnet blir djupt, vilket gör stranden mycket barnvänlig. Här går det att hyra vattencyklar, solstolar och surfingutrustning. Under högsäsongen håller livräddarna ögonen på badgästerna på stranden. Från kiosken på stranden leder en lång ramp ända ned till vattenbrynet, vilket gör det möjligt att ta med barnvagn, rullstol o. likn.

Natur

Naturen omkring Nexø präglas av klippor och sandstrand, skog och plantager. Söder om Nexø finns ett sammanhängande naturområde, som går ända ned till 'Balkalyngen' - Danmarks enda sandstenshed. I området finns bl. a ett viltreservat. Ett lågt, väl dolt fågeltorn ger god utsikt över djurlivet och kusten. Paradisbakkerne i Nexø är ett kuperat klipplandskap med ett antal vandringsleder. Här finns gravsänkor, den ljungbevuxna heden, Højlyngen, rullstensblock och en säregen vegetation att se. Almindingen är landets tredje största skog - en vacker och omväxlande skog, belägen på ett högland med bl. a dammar och småsjöar. Här finns också Rytterknægten, Bornholms högsta punkt på 162 m (21 km).

Aktiviteter

För sportfiskare finns det goda möjligheter för fångst i havet och vid Nexø Stenbrud, som är en Put&Take - fiskesjö. Fiskebåtar avgår från Nexø Hamn. Det lilla revet 'Salthammer' mitt emot Snogebæk Hamn och 'Bro Rev' är mycket populära fiskeområden i närheten av Nexø. Bornholm har 3 st. 18-håls golfbanor, där Dueodde Golfbana är den närmaste (9 km). De tre banorna är mycket olika och är alla värda ett besök. Vackra naturupplevelser väntar längs de 250 km fina cykelvägarna, där merparten är bilfria. Det finns också många vandringsleder i den särpräglade naturen. Tycker ni om att vandra i klipporna eller att observera fåglar, är Bornholm också ett perfekt semestermål.

Attraktioner

I Nexøs gamla rökeri röks det fortfarande sill på gammaldags vis. Ni kan njuta av de rökta varorna på plats eller ta med dem hem. I Nexø finns författaren Martin Andersen Nexøs barndomshem, där besökare kan se inredning med fotografier, personliga tillhörigheter och likn. Nexø museum är ett bygdemuseum, som är inrett i ett gammal packhus. Här kan ni se gamla verktyg, vrakrester, en fiskarstuga och olika andra föremål. På grund av de många konsthantverkarna på ön kan ni se flera keramik- och granitverkstäder i Nexø. I Bornholms Sommerfuglepark i Nexø kan ni njuta av att se på de vackra tropiska fjärilarna, exotiska plantor och färgsprakande blommor.

Utflykter

JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke är ett gammalt lantbruk, som nu är omgjort till en populär natur- och nöjespark med en fantastisk blomsterprakt och många attraktioner (8 km). NaturBornholm i Åkirkeby beskriver utvecklingen av Bornholms natur - ända från ursprunget i den glödande lavan för 1,7 miljarder år sedan (14 km). Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem är ett upplevelsecenter med medeltida historik vid Østerlars Rundkyrka. Här får ni ett intryck av bondelivet under perioden 1350-1450. Centret är en levande och aktiv medeltidsmiljö med människor, djur, hus, vattenkvarnar och en befäst borg (22 km). Oluf Høst Museum i Gudhjem är ett konstmuseum, där konstnärens lever kvar i hans eget hem. Bornholms Konstmuseum i Rø ligger i ett av öns vackraste områden. Här finns verk av kända Bornholmskonstnärer och temautställningar med konst, design och konsthantverk (30 km).