Stugor i Sandvig
Destination

Sandvig

Sandvig

Hyr semesterstuga i Sandvig - Boka här

Stuga i Sandvig, Bornholm, Danmark till uthyrning!

Sandvig är ett litet fiskeläge vid Östersjön, på Bornholms norra spets, och nära ruinen Hammershus.

Område

Den mysiga byn är vackert belägen i Sandvigbugten och präglas av gamla välbevarade korsvirkeshus, stengärden och en stämningsfull liten hamn. Här hittar ni många små gallerier, en härlig strandpromenad och nästan sydländsk atmosfär. I Sandvig finns det något för alla, oavsett om ni vill bada, fiska, koppla av, få kulturella upplevelser eller utforska den allsidiga naturen med den spektakulära klippkusten. Slingrande vägar tar er upp till Hammerodde Fyr, varifrån ni i klart väder kan se den svenska kusten. Det finns bra inköpsmöjligheter och matställen i Sandvig.

Strande

Bornholms nordkust och området kring Sandvig präglas av klippkust, men vid Sandvig ligger den härliga badstranden i en sandvik ¿ därav namnet på byn. Stranden är omgiven av gröna backar och klippor. Den breda stranden vid Sandvig är Nordbornholms populäraste badstrand. Här finns det badbrygga och det är massor av liv på sommaren. Här kan ni bada, sola, och spela boll. Det är också mycket populärt att hoppa i vattnet från klipporna kring stranden.

Natur

Alldeles norr och väster om Sandvig ligger det fridlysta och storslagna naturområdet Hammerknuden med ljungklädda backar, granitklippor, sjön Hammersø, källan Salomons Kilde och Bornholms spets Hammerodde med Hammerodde Fyr. Mot sydväst ligger Hammershus Ruiner i vackra, mycket kuperade naturomgivningar. Söderut hittar ni den vackra naturskogen Slotslyngen med bl.a. ett intressant fågelberg, Mulekleven. Sandvig Bornholms nordspets inbjuder till vandringsturer och vistelse i naturen. Vid Helligdomsklipperne, mellan Gudhjem och Allinge kan ni uppleva förvridna klippformationer, stora grottor, klipphålor och utsiktsplatser.

Aktiviteter

I Sandvig kan ni nyttja byns simhall och spela tennis på banorna alldeles bakom stranden. Från Hammerhavnen kan ni ta en båttur längs kusten och uppleva de storslagna klipporna från sjösidan. Det finns fina möjligheter för fiske från kusten, från klipporna mellan Sandvig och hamnen, i områdets åar, i Hammersøen eller på havet, ombord på en motorbåt som lägger ut från Sandvig Havn. Bornholm har tre 18-håls golfbanor varav Nordbornholms Golf Klub vid Gudhjem är den närmaste. Sandvig är startpunkten för många vandringsturer och det finns ett otal natursköna vandringsstigar längs klippkusten, genom Hammerknuden och till Hammerknuden Fyr eller Hammershus Ruiner.

Attraktioner

Den vackert belägna borgruinen Hammershus är Bornholms mest besökta attraktion. Borgen övergavs omkring år 1745 och började förfalla efter detta. Idag är ruinerna ett fridlyst minnesmärke och en sevärdhet i särklass (2 km). Sandvig Batterierne ligger nära Sandvig Havn och var en del av Hammershus försvar. Upplev ett karaktäristiskt bornholmskt rökeri, Nordbornholms Røgeri i Allinge, där det röks fisk enligt traditionell metod i öppna skorstenar och läckra rökta produkter framställs (3 km). I Moseløkkens Stenbrudsmuseum kan ni se hur granit bearbetas och följa utvecklingen av detta hantverk genom tiderna (3 km). Många konsthantverkare bor på ön och på flera ställen är det möjligt att besöka bildhuggare, glasblåsare, keramiker och målare.

Utflykter

Rundkyrkorna är Bornholms kännetecken. Upplev de karaktäristiska, vitkalkade kyrkorna, som är över 800 år gamla, och som har tjänat som försvar, som förråd och som kyrkobyggnad. De fyra mest kända rundkyrkorna är: Østerlars, Olsker, Nylars och Nyker. Oluf Høst Museum är inrättat i konstnärens eget hem i Gudhjem, och här kan ni uppleva hans målningar. I Gudhjem ligger också Bornholms Kunstmuseum med verk av kända bornholmska målare och konsthantverkare. Bornholms Middelaldercenter vid Gudhjem är ett historiskt upplevelsecenter. Den bornholmska medeltidsbyn rymmer bostäder, vattenkvarn, smedja och en befäst vall (17 km). Joboland Brændesgårdshaven är en populär natur- och nöjespark för hela familjen med bl.a. roddbåtar, svävarbana, klätterställningar, minigolf, bowling, träbilar, apor, getter och ett stort vattenland (31 km).