Stugor i Dueodde Ferieby
Destination

Dueodde Ferieby

Dueodde Ferieby

Hyr semesterstuga i Dueodde Ferieby - Boka här

Stuga i Dueodde Ferieby, Bornholm, Danmark till uthyrning!

Dueodde Ferieby på Bornholms sydkust, är känt för uthyrning av sommarstugor och där finns en underbar strand, skog och vackra stugor för alla smaker. I Dueodde Ferieby, kan ni utnyttja ett antal gemensamma faciliteter, som t. ex. en utomhuspool. En semester i en sommarstuga i Dueodde Ferieby bjuder in till en mysig och aktiv familjesemester.

Område

Dueodde Ferieby ligger i ett vackert naturområde på Bornholms sydspets, långt i från larm och stoj och består av flera individuella hus, som ligger på en stor, gemensam naturtomt, direkt nere vid den praktfulla, breda sandstranden med perfekta bad- och vattenspormöjligheter. Husen är privatägda och därför kan utrustning och möblemang variera. I Dueodde Ferieby kan Ni fritt använda en gemensam, utomhus swimmingpool och barnbassäng (uppvärmd från 15/6 till 1/9). I det stora gemensamhetshuset kan Ni spela bordtennis och i området finns det lekplats för de minsta barnen. Tvättmaskiner, torktumlare och telefon kan användas mot en avgift. Cyklar finns också att hyra i feriebyn. Det är bra inköpsmöjligheter i Snogebæk, 5 km från Dueodde.

Strande

Östersjöstranden i Dueodde är fantastisk, bred och kritvit. Stranden är mycket barnvänlig, eftersom vattnet är långgrunt. Det finns många sandbankar i det lågt sluttande vattnet, som är både klart och rent. Bortom stranden ligger ett stort område med sanddyner och skog och från skogen leder en 600 m lång ramp genom klitterna och ända ut till stranden. Rampen gör det möjligt att t. ex ta med cykel, barnvagn och rullstol till stranden. Vindsurfing är en mycket populär aktivitet vid Dueodde Strand. I sanddynerna bortom stranden, ligger det vita, 45 m höga Dueodde Fyr från 1960. Fyren är Nordens högsta fyr och från utsiktsplattformen är det en fantastisk utsikt över Östersjön och området.

Natur

Naturen kring Dueodde är präglad av härlig strand, barrskog, kuperad terräng och klitter. Skogen går på flera ställen ända ut till stranden. Något väster om Dueodde ligger ett uppodlat område med omväxlande natur och kuperade landskap. Mitt på Bornholm ligger den stora skog Almindingen - en vacker och varierande skog i ett högland med bl. a dammar och små sjöar. Här finns t. ex den 12 km långa sprickdalen Ekkodalen samt Rytterknægten - Bornholms högsta punkt på 162 m. Paradisbakkerne i Nexø är ett kuperat klipplandskap med ett antal vattenleder. Längs dess kan Ni se sprickdalar, ljungmossar, flyttblock och säregen vegetation. Vid Helligdomsklipporna i Gudhjem leder trappor ner genom en djup klyfta. Gropar, grottor och förvridna klippformationer ute i vattnet bidrager till att skapa dramatiska scener (16 km). Nordväst härifrån ligger Døndalen med en å, som på våren bildar ett upp till 25 m högt vattenfall - Døndalsfaldet.

Aktiviteter

På stranden i Dueodde är det populärt att sola, bada, spela beachvolley och surfa. Golfspelare kan prova flera, vackert belägna banor på ön, där Dueodde är den närmaste. För sportfiskare är det som gjort för att fiska direkt från kusten, men det finns också möjlighet för att fiska på havet och i öns fiskesjöar och åar. Många vackra naturupplevelser väntar längs de 250 km fina cykelvägarna, där de flesta är bilfria. Det finns också många vandringsleder i den speciella naturen. Föredrar Ni att vandra på klippor eller observera fåglar, är Bornholm också en perfekt semesterort.

Attraktioner

Den 45 m höga, vita Dueodde Fyr från 1960 är Nordens högsta fyr och från utsiktsplattformen är det en fantastisk utsikt över Östersjön och området. Många konsthantverkare har sin bostad på ön och på flera ställen finns det möjligheter att besöka skulptörer, glasblåsare, keramiker och bildkonstnärer. I det idylliska fiskeläget Snogebæk, som ligger bara ett par km från Dueodde, finns det en glasblåsare och ett rökeri. Bornholms karaktäristiska rökerier bör upplevas under en vistelse på ön. Prova t. ex Hasle Silderøgeri, som är ett känt museums rökeri, där det ännu rökes fisk enligt traditionella metoder i öppna skorstenar. Rundkyrkorna år Bornholms kännemärke. De karaktäristiska, vitkalkade kyrkorna, som är över 800 år gamla, har bl. a fungerat som försvarsbyggnader och magasin. De fyra mest kända rundkyrkorna är Østerlars, Olsker, Nylars och Nyker.

Utflykter

NaturBornholm i Åkirkeby är ett upplevelsecentrum, som förmedlar utvecklingen om Bornholms natur. Se bl. a på modeller av dinosaurier, levande krokodiler, ett sinnesförnimmelse rum och en tidsmaskin (16 km). JOBOLAND i Svaneke är ett före detta lantbruk, som nu är en populär natur- och nöjespark med en fantastisk blomsterprakt och många attraktioner (16 km). Oluf Høst Museum i Gudhjem är ett konstmuseum, där konstnärens liv förs vidare i hans eget hem (30 km). Bornholms Kunstmuseum i Gudhjem ställer ut konst av kända Bornholmska konstnärer och har temautställningar med konst, design och konsthantverk. Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem är ett historiskt upplevelsecentrum. Centret är en levande medeltidsmiljö med människor, djur, hus och vattenkvarnar och en befäst borgplats. Hammershus är en imponerande gammal borg från omkring 1250, som höjer sig på toppen av en hög klippbrant på Bornholms nordvästra udde. Hammershus är Nordeuropas största borgruin och värd ett besök (50 km).