Stugor i Knudsker
Destination

Knudsker

Knudsker

Hyr semesterstuga i Knudsker - Boka här

Stuga i Knudsker, Bornholm, Danmark till uthyrning!

Den lilla byn Knudsker ligger 3 km bakom Bornholms största stad, handelsstaden Rønne, i gröna omgivningar.

Område

Knudsker är belägen i härliga, lugna och natursköna omgivningar, alldeles vid Rønne Golf Klubs bana. Knudsker ligger bara några få km öster om Rønne, där ni bl.a. hittar butiker, matställen, kulturella sevärdheter, aktivitetsmöjligheter, småbåtshamn, jollehamn och badstrand.

Strande

Den härliga Antoinette Strand ligger utanför norra Rønne. Den långa och breda sandstranden har djupt vatten och både sand- och stenbotten. Från denna västvända strand har ni möjlighet att få uppleva den enastående solnedgången över Östersjön. Galløkken Strand ligger alldeles söder om Rønne. Här är det sandstrand med sandbotten de första 10-15 m, härefter stenbotten. Det är brant väg till stranden från P-platsen. De breda, fina och vita sandstränderna hittar ni vid Balka och Dueodde, c:a 30 km bort. Stränderna har grunt, klart vatten och sandbotten, och är därför mycket barnvänliga.

Natur

Knudsker är omgivet av en härlig, lugn och lantlig natur. Mitt på Bornholm ligger en av landets vackraste skogar, Almindingen. Olika markerade leder tar er genom skogen där ni kan uppleva den 162 meter höga kullen, Rytterknægten, vackra skogssjöar och öns största sprickdal. Hålor, grottor och förvridna klippformationer ute i vattnet skapar dramatiska scenerier vid Helligdomsklipperne i närheten av Gudhjem (21 km). På den norra delen av ön, vid det fantastiska naturområdet Hammerknuden, kan ni hänföras av den vackra klippkusten, sprickdalar, vattenfall och grottor (25 km). Paradisbakkerne vid Nexø är ett kuperat klipplandskap med ett otal vandringsleder. Upplev sprickdalar, ljungmossar, flyttblock och säregen vegetation här (28 km).

Aktiviteter

Det finns bra fiskemöjligheter längs hela kusten samt i Bornholms många Put & Take-sjöar. Golfspelare har möjlighet att prova tre banor på ön. Bornholms Golf Klub i Rønne ligger alldeles vid Knudsker, men även Nexø Golf Klub och Nordbornholms Golf Klub kan rekommenderas. De många markerade cykel-, rid- och vandringsstigarna på ön ger goda möjligheter att få uppleva det vackra och särpräglade naturlandskapet på nära håll.

Attraktioner

Vid Knudsker kan ni uppleva de gamla Smørbygård-hällristningarna. Knudsker Kyrka innehåller en del intressanta interiörer. Ta en tur till Rønne och upplev bl.a. den trevliga atmosfären i småbåtshamnen, jollehamnen och i den gamla stadsdelen. Staden kan dessutom bjuda på museer, bowlinghall, simhall, bra shoppingmöjligheter och restauranger. Hjorts Fabrik är Bornholms Keramikermuseum. Erichsens Gård är Bornholms By- och Havemuseum. Bornholms Museum visar en arkeologisk samling med 2 000 guldgubbar, kyrkoinventarier, bornholmerur och mycket annat. NaturBornholm i Åkirkeby berättar historien om Bornholms natur - ända från uppstigandet i den glödande lavan för mer än 1 miljard år sedan (14 km). De fyra rundkyrkorna; Østerlars, Olsker, Nylars och Nyker är Bornholms kännetecken. Upplev de karaktäristiska, vitkalkade kyrkorna, som är över 800 år gamla.

Utflykter

Bornholms Kunstmuseum ligger i ett av öns vackraste områden (alldeles vid de enastående Helligdomsklipperne). Här finns verk av kända bornholmska målare och temautställningar med konst, design och konsthantverk (21 km). Hammershus är en imponerande gammal borg från omkring 1250, som reser sig på en brant klippa på Bornholms nordspets. Hammershus är Nordeuropas största borgruin och verkligen värd ett besök (25 km). Oluf Høst Museum i Gudhjem är ett konstmuseum där målarens liv förs vidare i hans eget hem (25 km). Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem är ett historiskt upplevelsecenter vid Østerlars Rundkyrka. Här får ni ett intryck av bondelivet under perioden 1350-1450. Centret är en levande medeltidsmiljö med människor, djur, hus, vattenkvarnar och befäst vall. JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke är ett f d lantbruk som nu är en populär natur- och nöjespark med en enastående blomsterprakt och många attraktioner (27 km).