Spartips för vistelsen i sommarstugan

När du bokar sommarstuga hos Sol og Strand betalar du en deposition som täcker genomsnittsförbrukningen under vistelse. Dock är ingen vistelse eller förbrukning lika. Därför har vi samlat en rad goda råd och spartips som du med fördel kan ha i åtanke när du vistas i sommarstugan.

Håll värmen inomhus
Se till att hålla fönster/dörrar helt stängda så värmen inte försvinner ur huset i kylan.
Samtidigt kan du med fördel dra för gardiner/persienner när det mörknar så värmen bättre behålls inomhus.
Omvänt kan du med fördel på dagen dra undan gardiner/persienner så du får in ljus och värme genom fönsterrutorna. Det kan vara en fördel att temperaturen är likadant inställd i alla rum i sommarstugan. Och rum som inte används eller som önskas svalare ska hållas stängda.

Det klassiska sparrådet för vatten
Du kan spara betydligt genom att minimera vattenförbrukningen generellt samt förkorta användningen av varmvatten. På så sätt sparar du både på vatten och uppvärmning, vilket kan märkas på förbrukningsräkningen.

Använd den billigaste värmekällan
Har sommarstugan en braskamin kan du med fördel tända den och mysa framför med filtar och varm choklad och komplettera uppvärmningen med denna istället för att använda en annan, dyrare uppvärmningskälla.

Tomgångsel är förslösade pengar
Detta råd kan både stora och små följa: Allt som inte används ska stängas av med strömbrytaren. Även om ni stänger av lampor, tv, spelkonsol etc. kan det faktiskt synas på elräkningen då elektronik fortsätter använda tomgångsel om man inte stänger av med strömbrytaren.

Skruva ner och fyll ända upp
Kläder kan faktiskt mycket väl bli rena i 20 grader, och på samma vis kan diskmaskinens program med lägre temperaturer utan problem klara jobbet. Se samtidigt till att fylla tvättmaskinen och diskmaskinen helt och hållet så de inte måste användas fler gånger än nödvändigt.

Spartips för pool-/spahus
Se till att täcka över pool/spabad när de inte används. Vi rekommenderar även att dörren till poolområdet hålls stängd.

Viktigt:
Upptäcker du exempelvis att vattenkranen droppar eller att toaletten rinner när du är i sommarstugan, kontakta då lokalkontoret och informera dem direkt. Då kan vi snabbt ordna saken.
Du hittar kontaktuppgifter till lokalkontoret här.