Sommarstugeuthyrning i Danmark

Sommarstugeuthyrning är oerhört vanligt, och det är en av de mest populära formerna av semester i Danmark.

Sommarstugeuthyrning i Danmark
Semesterstugar i Danmark

Många förknippar semester i en sommarstuga med varma sommardagar i barndomen, när semestern spenderades i far- eller morföräldrarnas mysiga sommarstuga vid havet. De vuxna njöt och kopplade av och hade tid att leka med barnen. Barnen skulle inte gå till skolan och njöt också av friheten i naturen i fulla drag. Man åt lunch på uteplatsen vid stugan, samtalade och drack öl. Efteråt ställde mormor eller farmor fram en skål frukt-/saftkräm med grädde. Danskarna har vuxit upp med sommarstugor som en naturlig del av semestern, där samvaron med familjen står i centrum. Semester i en sommarstuga går aldrig ur modet, när man behöver en välförtjänt paus från vardagens stress.

Familie ved sommerhus

Sommarstugeuthyrning vinner intåg i Danmark

På 1950-talet, är det tillväxt i Danmark och medelklassen börjar få pengar att spendera. Det byggs fritidsbostäder, där familjen kan tillbringa vecksluten borta från staden. På 1960-talet blir det riktig fart på byggandet av sommarstugor, och det fortsätter under hela 1970-talet. Sommarstugorna är ofta typhus, som byggs av företag, och eftersom många i medelklassen är vana vid små lägenheter i staden, lägger man inte så stor vikt på bekvämlighet, men bygger smått och funktionellt. Sommarstugan är inte så viktigt, det handlar först och främst om att komma bort hemifrån och ut i naturen, där man kan njuta av havet och den friska luften.

På 1970-talet, har många danskar fortfarande inte råd eller lust att äga en sommarstuga, men de vill gärna ha glädjen att tillbringa semestern i en stuga i Danmark. Samtidigt står sommarstugorna tomma, när ägarna till stugorna inte har tid att ha semester i dem. Idén till sommarstugeuthyrning uppstår, och plötsligt kan de, som inte äger en stuga, ha en stugsemester, och stugorna står inte helt oanvända under långa perioder. Sommarstugeuthyrning skulle visa sig vara ett koncept med en framtid.

Pige ved hav

Från en enkel sommarstuga till en lyxig semester

De första stuguthyrningsfirmorna ser dagens ljus på 1970-talet, och det kommer att bli ännu fler under 1980-talet. Tack vare sommarstugeuthyrningen har det plötsligt blivit lätt att hyra stugor och att tillbringa semester längs de danska kusterna. Sommarstugeuthyrningen ger husägarna mer pengar, som de kan investera i sina fritidshus, så att de blir attraktiva att hyra ut. Sommarstugornas standard blir därför långsamt bättre och bättre, vilket främjar sommarstugeuthyrningen. På 1980-talet, börjar en ny trend inom stugområdet, som visar sig vara en succé. Det är lite av en sensation, när de första stugorna med inomhuspool blir byggda. Spa och bastu blir också en fast del av utrustningen i många fritidshus. Både ägarna till stugorna och hyresgästerna upptäcker snabbt, att denna typ av fritidshus är mycket eftertraktade, inte minst från en ny typ av sommargäster, nämligen tyskarna.

Under de närmaste par decennierna, fortsätter sommarstugornas standard att förbättras. I takt med att uthyrningen av sommarstugor blir mer och mer populärt, stiger också feriegästernas krav på fritidshus. Det är inte längre bara danskarna, som vill hyra sommarstugor under semestern. Det börjar komma hyresgäster från hela Europa till Danmark, för att hyra danska sommarstugor. Utrustningen i stugorna måste därför vara i ordning, möblerna av god kvalitet, och det skall bl.a. finnas diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare, så att semestern i en stuga inte slösas bort på hushållsarbete. Stugor med swimmingpool verkade under 1980-talet som en onödig lyx, men har visat sig vara en riktigt bra idé, när man skall hyra ut sommarstugor. Semestern i en stuga handlar inte längre bara om att komma bort hemifrån, det handlar i hög grad, om att hyra en sommarstuga, där det finns både lyx och wellness, så att man verkligen känner att man skämmer bort sig själva under semestern.

På Sol og Strand Feriehusudlejning har vi varit med nästan helt från början av sommarstugeuthyrningens barndom på 1970-talet. Vi är glada över, att vi kan erbjuda våra gäster över 40 års erfarenhet och fackkunskap om sommarstugeuthyrning. När ni hyr en sommarstuga via Sol och Strand Feriehusudlejning, har ni många möjligheter, att sätta ihop exakt den stugsemester som passar er bäst.

Hyr sommarstugor i Danmark

Den historiska utvecklingen av sommarstugeuthyrning innebär, att ni i dag kan hyra stugor överallt i Danmark. Sätt er ner tillsammans och prata om, vilken del av Danmark, ni skulle vilja uppleva under semestern. Ni kommer alldeles säkert att kunna hyra en stuga i ert favoritområde, som motsvarar era förväntningar om en bra semester.

Sommarstugor på Jyllands västkust

Den jylländska västkusten har alltid varit en populärt plats att tillbringa en stugsemester på. Här finns det stora sommarstugeområden mitt i den vackra naturen längs med hela Jyllands västkust. Om ni hyr en sommarstuga här, har ni Västerhavets vågor, den friska luften och de långa breda sandstränderna precis utanför dörren. I de små kuststäderna finns det bra restauranger, caféer och butiker. Det finns många stuguthyrningsfirmor i dessa områden, där ni kan hitta ett stort urval av sommarstugor för uthyrning.

Sommarstugor att hyra i Skagen

Det är alltid populärt att hyra stugor i Skagen, där ni bor mellan Västerhavet och Kattegatt. Oavsett om ni väljer att hyra en fritidslägenhet mitt i Skagen eller att hyra en privat sommarstuga i Skagens natur, så är ni i närheten av härliga stränder och massor av sevärdheter. Skagens centrum sjuder av liv och god stämning på sommaren, när sommarens gäster samlas vid den vackra hamnen för att njuta av en god måltid. Ni kan också hyra en stuga i samband med Skagen Festivalen, som är Danmarks äldsta musikfestival. Det finns gott om trevliga stugor i Skagen och den fackmannamässiga uthyrningen av sommarstugor i området, ger er möjlighet att välja mellan olika typer av privata stugor.

Sommerhuse mellem klitter

Sommarstugeuthyrning på Fyn

Om ni hyr en sommarstuga på Fyn, så har ni sagolika slott och herrgårdar och vackra stränder, kantade av bokskog inom räckhåll . Familjer med små barn, kommer att njuta av de mycket barnvänliga stränderna, där vågorna är små och vattnet är grunt, så att barnen kan plaska och leka vid vattenbrynet. Ni kan ta en rundtur med en segelbåt i Fyns skärgård eller hyra en sommarstuga på en av de trevliga öarna på Fyn. Om ni hyr en stuga i närheten av Odense, kan ni uppleva kultur och konst eller ta en tur till djurparken.

Semester i en sommarstuga på Själland

På Själland finns det kuster med kilometerlånga, barnvänliga sandstränder och vacker, mångsidig natur. Här kan ni vara aktiv i naturen, som är omgiven av skogar, sjöar och fjordar. Om ni hyr en sommarstuga på Själland, så hittar ni allt som ni kan önska under semestern av sevärdheter och kultur. Besök t.ex. spännande slott eller gå på konstmuseum. Ni kan också hyra fritidshus i närheten av Köpenhamn och gå på upptäcktsfärd bland huvudstadens många kulturella och kulinariska upplevelser

Hyr privat sommarstuga på Lolland - Falster och Møn

Naturen på Lolland - Falster och Møn är mycket olika och var och en av öarna har sina sevärdheter att erbjuda, i form av museer, upplevelsecentra och nöjen. Sommarstugeuthyrning på Lolland - Falster och Møn, gör det enkelt för er att hitta er drömstuga för en semester i en sommarstuga. Oavsett om ni är en stor familj, som behöver mycket utrymme, eller om ni vill bo i en lyxig sommarstuga på Lolland, Falster och Møn. På de tre öarna har ni allt inom räckhåll på semestern, de mysiga små städerna, långa sandstränder och massor av underhållning för hela familjen.

Sommarstugor att hyra på Bornholm

Solskensön Bornholm är en härlig plats att tillbringa en stugsemester på. Det finns många fina fritidslägenheter och fritidshus att hyra på Bornholm, så att ni kan hitta den helt perfekta sommarstugan att tillbringa semestern i. Njut av de typiska specialiteterna på Bornholm, som t.ex. rökt sill och öl och senap från Bornholm. Bornholms natur är speciell och mångsidig, och här ligger också några av Danmarks mest finkorniga och vackraste sandstränder. Hyr sommarstugor på Bornholm och upplev alla de klassiska sevärdheterna som Hammershus slottsruin, rundkyrkorna, Ekodalen och Rokkestenen. Bornholm är mycket mer än så, så hyr en sommarstuga på solskensön i Östersjön och gå på upptäcktsfärd i kultur, historia och mat. Det finns avkoppling och upplevelser för hela familjen på Bornholm.

Rabatter och möjligheter, när ni hyr en sommarstuga

Sol og Strand Feriehusudlejning har olika erbjudanden till er, så att ni har möjlighet att tillbringa en billigare semester i en sommarstuga och spara pengar när ni hyr fritidslägenheter och sommarstugor.

Hyr en sommarstuga, när solen skiner och spara pengar - Sista Minuten

Har ni ingen möjlighet att planera er semester i en sommarstuga långt i förväg? Får ni plötsligt lust att hyra en sommarstuga och ta semester i det fina vädret alldeles med detsamma? Vill ni gärna spara pengar, när ni hyr en stuga? Då kan ni ta del av vårt Sista Minuten erbjudande

Om ni unyttjar Sista Minuten erbjudandet, kan ni snabbt komma iväg på semester i en sommarstuga, och ni kan även spara upp till 40 % av det ursprungliga priset på fritidshuset. Sista Minuten ger er möjlighet att hyra sommarstugor billigare, och ni kan välja mellan alla typer av stugor. Om ni inte har en budget för en semester i en stor lyxig sommarstuga med swimmingpool, så gör Sista Minuten det möjligt. Urvalet av Sista Minuten förändras hela tiden, och ni måste vara snabb, om ni hittar en stuga eller en fritidslägenhet på Sista Minuten erbjudande som ni vill hyra, för det är en stor efterfrågan på uthyrning av sommarstugor med upp till 40 % rabatt.

Njut av semestern i en sommarstuga - bara ni två

Om ni är ni två, som vill iväg på en skön semester i en sommarstuga, så har vi gjort erbjudandet 2- personers rabatt, där ni får upp till 25 % rabatt på utvalda fritidslägenheter och sommarstugor. Det är det perfekta alternativet, för par som gärna vill njuta av varandras sällskap och har en semester, där ni själva bestämmer takten - utan barn eller barnbarn. Ni kan t.ex. hyra en stuga i en del av Danmark, som ni aldrig har sett förut och gå på upptäcktsfärd i de små pittoreska städerna och njuta av naturen. Ta ut en veckas ledigt och skäm bort er själv med en skön semester i en sommarstuga och få 25 % rabatt. 2-personers rabatt gäller naturligtvis för alla er, som vill komma iväg 2 personer på semester i en sommarstuga, oavsett om ni är väninnor, vänner eller en förälder, som vill ha kvalitetstid tillsammans med sitt barn.

Kom helt ner i varv med Budget-Semester

Ni vet säkert hur det känns, när ni just har packat upp resväskan i fritidshuset, och då skall ni hem igen. Då är en Budget-Semester något för er! Budget-Semester är ett erbjudande till er, som gärna vill hyra en stuga för en längre period och samtidigt spara pengar. Budget-Semester går ut på, att ni hyr en sommarstuga i minst fjorton dagar. Under den första veckan, betalar ni normalpris för stugan, men under alla de efterföljande veckorna får ni en betydande rabatt. Ni kan hyra en stuga i upp till 28 dagar med Budget-Semester, och erbjudandet vänder sig till er, som inte vill stressa under semestern. Budget-Semester ger er tid att få allt gjort, så att ni både kan få tid att koppla av, läsa böcker och komma ut och uppleva den delen av Danmark, som ni har semester i.

Lust till ett par dagar i sommarstuga? Ta en Här-Och-Nu-Semester

Om ni plötsligt får lust till ett par dagar i en sommarstuga, då har ni möjlighet att hyra en stuga under en kort tid med vår Här-Och-Nu-Semester. Har ni inte planerat semester, men solen skiner och ni behöver komma bort ett tag hemifrån, så kan ni med Här-Och-Nu-Semester, spontant hyra en sommarstuga under en kort period. När ni åker på semester med kort varsel, då det är bra, att ni inte behöver en lång tid för att ta er till stugan. Det stora utbudet av fritidsbostäder för uthyrning, gör det lyckligtvis lätt för er att hitta en sommarstuga i närheten av er. Ni kan hyra en stuga i 3-6 dagar med Här-Och-Nu-Semester, och ni bestämmer själv, vilka dagar i veckan, som ni vill ha semester i en sommarstuga.

Full trygghet, när ni hyr en sommarstuga

På Sol og Strand Feriehusudlejning har vi sett till, att ni kan vara helt trygga med att hyra sommarstugor och fritidslägenheter. Detta innebär, att ni är garanterad bästa kvalitet och pris, och att vi finns till hands med hjälp och vägledning, om ni skulle behöva det före, under eller efter er semester i en sommarstuga.

Depositionsavgift - så är vatten och el betalt

Ni betalar er depositionsavgift, när ni hyr sommarstugor eller fritidslägenheter. Depositionen går till er förbrukning av vatten och el under semestern, så att ni inte behöver använda semestern på att oroa er för en extra räkning efter semestern. När ni kommer hem från semester i en stuga, får ni återbetalat det överskjutande beloppet av depositionsavgiften, inom två veckor efter avresan från stugan. Om ni betalar hyran av stugan med kreditkort, kommer beloppet att överföras till det kreditkortet. Om ni betalar depositionen via banköverföring, måste ni ange ert kontonummer, när ni bokar en sommarstuga eller fritidslägenhet. I 90 % av alla hyresobjekt, täcker depositionen förbrukningen i sommarstugan eller fritidslägenheten. Om ni väntar i flera veckor på att återstående belopp skall komma in på ert konto, kontakta då vänligen Sol og Strand Ferihusudlejning, så kontrollera vi, om den information vi har, är ofullständig eller felaktig.

Far, mor og barn på eng ved strand

Prisgaranti - ni får det lägsta priset på sommarstugan

Vi har en prisgaranti på våra sommarstugor och fritidslägenheter. Det innebär, att om ni hittar det fritidshus ni vill hyra, men billigare under samma hyresperiod hos en annan stuguthyrningsfirma, kommer vi att matcha det lägre priset. På så sätt behöver ni inte betala mer för hyran av sommarstugan eller fritidslägenheten hos Sol og Strand Feriehusudlejning. Om ni kommer på, att den sommarstuga, som ni har hyrt, är billigare hos en annan stuguthyrningsfirma, måste ni vända er till oss skriftligen, med bevis på det lägre priset inom 24 timmar efter, att vi har registrerat er hyresobjekt.

Kvalitetsgaranti - vi håller ett öga på sommarstugorna

Alla våra fritidshus och fritidslägenheter finns beskrivna i huspresentationen på vår hemsida, och det är viktigt, att ni kan lita på denna beskrivning och den angivna standarden av sommarstugan. Därför blir alla sommarstugor och fritidslägenheter regelbundet inspekterade av våra lokalkontor, så att ni kan vara säker på, att kvaliteten och standarden på sommarstugan eller fritidslägenheten är, som vi utlovat. Om ni upptäcker, att något inte är som det skall vara i stugan, så måste ni omedelbart rapportera det till Sol og Strand Feriehusudlejning. Det ligger i vårt intresse, att ni får er bästa semester, och vi står därför beredda att hjälpa er, om det skulle behövas.

Avbokning - om olyckan är framme

Vi vet, att livet ibland sätter hinder och oförutsedda situationer kan uppstå. Därför tecknar ni automatiskt en försäkring genom Tryg reseförsäkring, när ni hyr en sommarstuga eller fritidslägenhet genom Sol og Strand Feriehusudlejning. Försäkringen gäller fr.o.m. att den 1: a delbetalningen är betald, så om ni inte har möjlighet att åka till sommarstugan, kan ni avbeställa semestern, innan ni påbörjar den. Försäkringen gäller t.ex. om en av er blir allvarligt sjuk och inte kan ha semester i en sommarstuga. Detta gäller även, om det är en av era nära släktingar, som blir allvarligt sjuk. Ni omfattas också av försäkringen , om en av er avskedas från arbetet, eller om en av är arbetslös, men får ett jobb. Det är också möjligt att avboka semestern i en sommarstuga, om ni upplever allvarliga skador på egendom t ex i samband med brand, storm eller vandalism. Ni kan läsa mer om annullering av hyresobjekt i de hyresbetingelser, som ni mottar, när ni hyr en sommarstuga eller fritidslägenhet via oss.

Överlåtelse av hyresavtalet - låt någon annan bo i sommarstugan

Om ni har hyrt en sommarstuga, men har fått förhinder att ta semester, av andra skäl än de, som garanterar, att ni kan avbeställa hyresobjektet, så kan ni överlåta hyresobjektet till andra. Det kan vara svågern och svägerskan, grannarna eller det trevliga paret från golfklubben . Ni måste bara sända Sol og Strand Feriehusudlejning ett skriftligt meddelande, så kommer vi att se till, att efterföljande avräkningar kommer att skickas till den nya hyresgästen av stugan.

Fritidshusuthyrarnas Branschförening - er Besvärsnämnd

På Sol og Strand Feriehusudlejning gör vi allt, som står i vår makt, för att försäkra er om en bra och trygg semester. Vi gör vårt bästa för att lösa eventuella problem, som kan uppstå under er semester i en sommarstuga. Som medlem av Fritidshusuthyrarnas Branschförening, finns det ett antal krav och villkor, som vi måste leva upp till, och det bidrar till att säkerställa er den bästa servicen och kvaliteten på uthyrningen av sommarstugor och fritidslägenheter. Skulle det visa sig, att ni inte är nöjd med oss, kan ni vända er till Besvärsnämnden hos Fritidshusuthyrarnas Branschförening (Feriehusudlejernes Brancheforenings Ankenævn), som ger er en opartisk bedömning i ärendet.

Sommarstugor med särskilda bekvämligheter

Marina hus

Fritidsbostäder i pittoreska, maritima omgivningar med utsikt över småbåtshamnen. Tillbringa semestern i ett maritimt hus, så är ni nära hav och stad.

Swimmingpool

Hyr en sommarstuga med swimmingpool, och njut av ett dopp i det varma vattnet, oavsett årstid och oberoende av väder och vind. Barnen kommer att älska det!

Stora sommarstugor

Skall hela stora familjen resa på semester tillsammans, eller behöver ni en samlingsplats för mer än 12 personer? Se urvalet av stora sommarstugor.

Semesterlägenhet

Vill ni ha utsikt över vattnet eller vara nära aktiviteter för barnen? Ni kan få både delarna, när ni tillbringar semestern i en fritidslägenhet.

Gratis aktivitetscenter

Hyr en stuga eller fritidslägenhet med fri tillgång till aktivitetscenter. Det är en semester med gratis aktiviteter och kul för hela familjen.

Lyxstugor

Tillbringa semestern förstklassigt i en lyxig sommarstuga med vacker inredning, lyxiga detaljer, massor av utrustning, havsutsikt eller wellness.

Rullstolsanpassat

Rullstol är inget hinder för en trevlig semester i en sommarstuga. Se urvalet av rullstolsanpassade stugor över hela landet och hitta er favorit.

Sportsfiskarhus

Om fiskespö och vadarbyxor är en viktig del av semestern, hyr då en stuga inredd för sportfiskare – i närheten av fiskeställen vid hav, mol, å och sjö.

Sommarstugor i närheten av LEGOLAND®

Bor ni nära LEGOLAND® på semestern, så finns roliga upplevelser i närheten. Ni får 25% rabatt på entrébiljetter till LEGOLAND®, när ni hyr en sommarstuga.

Hyr sommarstuga

Läs om sommarstugeuthyrning, där ni kan tillbringa semestern i en stuga i Danmark och vilka rabatter ni kan få, när ni hyr en sommarstuga.