Med rullstol i en sommarstuga

Ha en härlig semester med rullstol i en privat sommarstuga. Att hyra en sommarstuga är ett bra sätt att semestra för rullstolsburna.

Med rullstol i en sommarstuga
Rullstolsanpassat stugor

Med en semester i en sommarstuga kan ni njuta av att komma ut och uppleva den vackra danska naturen och de spännande sevärdheterna i området runt omkring er sommarstuga. Hos Sol og Strand stuguthyrning erbjuder vi ett antal sommarstugor, som är speciellt anpassade för rullstol. Våra stugor finns på olika destinationer, så ni kan välja att besöka ett nytt och okänt ställe eller välja en plats, som ni känner till. Gemensamt för våra rullstolsanpassade sommarstugor är, att de är utrustade för att det skall bli en så bra semester som möjligt för er och full av upplevelser.

Sommerhus

När ni hyr en privat sommarstuga via oss, kan ni försäkra er om, att vi har tagit tillgängligheten i beaktande för rullstol, både inomhus och utanför er sommarstuga. Sommarstugan är inredd rullstolsvänligt och innehåller de nödvändiga hjälpmedlen, så att ni kan känna er trygg och fokusera på att ha semester tillsammans. Inredningen i en rullstolsanpassad, privat sommarstuga, tar hänsyn till den rullstolsburne i förhållande till ett stort antal punkter. Vid varje rullstolsanpassad sommarstuga finns det under menyalternativet rullstolsanpassad, en lista över exakta specifikationer för tillgängligheten för den valda sommarstugan samt en beskrivning av stugans inredning. Det inger trygghet att kunna vara förberedd på, hur er upplevelse kommer att bli i sommarstugan och att det kommer att bli en semester, där ni kan tänka på att koppla av och vad ni skall uppleva tillsammans.

I en rullstolsvänlig sommarstuga, har fokus bl.a. lagts på beläggningen och tillgängligheten till sommarstugan, så att det skall var lätt att ta sig till och från den. Dessutom kan ni hitta en mängd olika mått på dörrbredd och gångbredd, så att ni är försäkrad om att, ni enkelt kan komma fram i hela stugan. I översikten finns det också mått på manöverutrymmena i sommarstugan och inte minst i badrummet. I badrummet finns också specificerade mått i förhållande till toalett och dusch, så att ni hemifrån kan kontrollera framkomligheten för er rullstol i stugan. När ni bokar er sommarstuga, är det en god idé att skriva i kommentarrutan, att ni har med en rullstol på semestern. På det sättet kan vi se till, att eventuella hjälpmedel finns tillgängliga i er sommarstuga, när ni anländer för er semester.

Semester med rullstol i en privat sommarstuga

På er semester i en privat sommarstuga, kan det vara trevligt att gå på upptäcktsfärd tillsammans i närområdet. Ni kan besöka städerna i närheten av er stuga och titta in i de spännande butikerna. Kanske ni känner för att gå ut och äta på en av de trevliga restaurangerna. I de olika städerna finns det många olika typer av restauranger och caféer med ett brett urval av goda rätter. Om ni har semester i en stad på kusten och tycker om att äta fisk, kan det vara som gjort att prova på spännande fiskrätter. Är det bra väder, kan ni njuta av att sitta utanför restaurangen och äta tillsammans, medan ni tittar på allt det som händer runt omkring er.

Kørestolsbruger på sti

Spännande attraktioner

På er semester i en privat sommarstuga kan ni njuta av de vackra omgivningarna i och runt omkring er stuga, men ni kan också åka på utflykter till spännande attraktioner i området. På hemsidan "Bra Tillgänglighet" kan ni titta närmare på attraktioner och sevärdheter som är tillgängliga med rullstol. Låt er inspireras till nya och spännande upplevelser i ert närområde, där ni inte behöver oroa er, om möjligheterna för tillgänglighet är rullstolsanpassade. Ni kan bl.a. besöka djurparker, nöjesparker, museer, lekplatser, köpcentra och naturupplevelser. Här finns det alltså möjligt att hitta aktiviteter och attraktioner för alla smaker, så att ni kan få härliga upplevelser på er semester i en privat sommarstuga.

Kørestolsbruger på sti

Om ni intresserar er för konst och konsthantverk, finns det många spännande upplevelser att få tag i, runt omkring i landet. Besök flotta konstmuseer och se på intressanta installationer och utställningar. Förutom den permanenta samlingen, har konstmuseerna ofta intressanta separatutställningar, där ni kanske blir introducerade för nya konstnärliga intryck. I många delar av landet finns små ateljéer och gallerier, där konsthantverkarna ställer ut och säljer sina spännande unika föremål. Kanske har ni sådan tur, att ni får komma in och se de aktiva ateljéerna, när konsthantverkarna är i full gång med att skapa de flotta verken. Det kan ju vara så, att ni tycker speciellt mycket om några av de fina konsthantverksföremålen och att ni därför måste köpa med något hem, som minne från en härlig semester i en privat sommarstuga.

Det kan kännas skönt att åka på utflykter i närheten av er sommarstuga och när ni kommer hem, mätta på upplevelser, kan ni njuta av att koppla av i vardagsrummet eller på terrassen. Så kan ni planera, vad ni har lust att göra dagen efter, eller så har ni gjort ett program hemifrån, om vad det är som skall hända på er semester tillsammans. Ni kan sätta ihop en semester med många aktiviteter eller prioritera att bara koppla av i sommarstugans omgivningar.

Härliga naturupplevelser

I naturen kan ni få många vackra och varierande upplevelser tillsammans och på flera platser är det framkomlighet med en rullstol. På Naturstyrelsens hemsida kan ni undersöka tillgängligheten till naturområden i närheten av er sommarstuga. Ofta finns det anlagda stigar i skogarna och på åkerbruken, som ni kan utnyttja, när ni rör er in under de vackra gröna trädtopparna . Dessa gröna oaser kan vara sköna att vistas i under varma dagar, då ni behöver svalka. I skogarna och på åkerbruken, finns det alltid något att titta på och uppleva, oavsett tid på året, inte minst det djur- och växtliv, som finns här.

På stranden kan ni njuta av att se på havet och den vackra vita sanden. Många stränder med "Blå Flagga" (garanterar allmänt rent vatten, säkerhet och goda förhållande) har bra förhållanden för rörelsehindrade när det gäller parkering, handikapptoalett och tillgång till stranden. Njut av havsbrisen och de vackra naturupplevelserna, som ni kan få på stranden. När som helst på året, är stranden värt ett besök, bara ni är klädd för årstiden. Det vackra havet är så tjusigt och hela familjen kan få fina upplevelser här. Ni kan bada, bygga vackra sandslott i sanden och roa er med att plocka snäckskal och vackra stenar vid strandkanten. I det som spolats upp på stranden, kan ni leta efter bärnsten. Här mellan tång och stenar, kan ni ha turen att göra fina fynd. Chansen är mycket stor, att ni hittar bärnsten under vinterhalvåret efter en storm eller hårda vindar. Bärnstenen är gul eller orange-röd, och ni känner igen den, då den är lättare än sten och har ett mer ihåligt ljud, när ni knackar den försiktigt mot tänderna. Om det blåser på havet, kan ni roa er med att få upp en drake och flyga med den längs stranden. Se hur den färgglada draken dansa på himlen och om ni är modig nog, kan ni försöka att bygga er egen drake där hemma i sommarstugan. Om ni inte har lust att bygga en drake själv, så går det ofta att hitta mycket fantasifulla och färgglada drakar i butikerna.

Nørlev Strand

Tillbringa en trevlig semester med rullstol i en sommarstuga. I er sommarstuga, kan ni njuta av enkel tillgänglighet med er rullstol utan bekymmer och koncentrera er på att ha en trevlig semester tillsammans. Om ni gärna vill få olika upplevelser, så finns det mycket att uppleva i Danmark, allt ifrån attraktioner och sevärdheter till härliga naturupplevelser. Åk då på en härlig semester till en privat sommarstuga, som är rullstolsanpassad .

Sommarstugor med särskilda bekvämligheter

Marina hus

Fritidsbostäder i pittoreska, maritima omgivningar med utsikt över småbåtshamnen. Tillbringa semestern i ett maritimt hus, så är ni nära hav och stad.

Swimmingpool

Hyr en sommarstuga med swimmingpool, och njut av ett dopp i det varma vattnet, oavsett årstid och oberoende av väder och vind. Barnen kommer att älska det!

Stora sommarstugor

Skall hela stora familjen resa på semester tillsammans, eller behöver ni en samlingsplats för mer än 12 personer? Se urvalet av stora sommarstugor.

Semesterlägenhet

Vill ni ha utsikt över vattnet eller vara nära aktiviteter för barnen? Ni kan få både delarna, när ni tillbringar semestern i en fritidslägenhet.

Gratis aktivitetscenter

Hyr en stuga eller fritidslägenhet med fri tillgång till aktivitetscenter. Det är en semester med gratis aktiviteter och kul för hela familjen.

Lyxstugor

Tillbringa semestern förstklassigt i en lyxig sommarstuga med vacker inredning, lyxiga detaljer, massor av utrustning, havsutsikt eller wellness.

Rullstolsanpassat

Rullstol är inget hinder för en trevlig semester i en sommarstuga. Se urvalet av rullstolsanpassade stugor över hela landet och hitta er favorit.

Sportsfiskarhus

Om fiskespö och vadarbyxor är en viktig del av semestern, hyr då en stuga inredd för sportfiskare – i närheten av fiskeställen vid hav, mol, å och sjö.

Sommarstugor i närheten av LEGOLAND®

Bor ni nära LEGOLAND® på semestern, så finns roliga upplevelser i närheten. Ni får 25% rabatt på entrébiljetter till LEGOLAND®, när ni hyr en sommarstuga.

Hyr sommarstuga

Läs om sommarstugeuthyrning, där ni kan tillbringa semestern i en stuga i Danmark och vilka rabatter ni kan få, när ni hyr en sommarstuga.