Ta semester i Lyngby Mølle Feriecenter - mitt i den storslagna naturen på västkusten

Nr. Lyngby var ursprungligen ett litet fiskeläge, men idag är det bara de gamla fiskehusen längs vägen, som vittnar om, att fiske en gång var en viktig del av stadens liv.

Ta semester i Lyngby Mølle Feriecenter - mitt i den storslagna naturen på västkusten

I Lyngby Mølle Feriecenter kan ni ha den perfekta semestern i natursköna omgivningar och med en fantastisk utsikt över Västerhavet. Under högsäsong kan ni använda en utomhuspool og ni kan simma från stranden. Besök också den mysiga restaurangen, som erbjuder mat till rimliga priser och där havutsikten kan avnjutas samtidigt som måltiden.


Nr. Lyngby var ursprungligen ett litet fiskeläge, men idag är det bara de gamla fiskehusen längs vägen, som vittnar om, att fiske en gång var en viktig del av stadens liv. I Lyngby Mølle Feriecenter kan ni ha den perfekta semestern i natursköna omgivningar och med en fantastisk utsikt över Västerhavet. Under högsäsong kan ni använda en utomhuspool og ni kan simma från stranden. Besök också den mysiga restaurangen, som erbjuder mat till rimliga priser och där havutsikten kan avnjutas samtidigt som måltiden.

Feriecentret Lyngby Mølle

Lyngby Mølle Feriecenter byggdes upp 1987 med totalt 50 semesterlägenheter. Lägenheterna är privatägda och hyrs ut, bl.a. genom Sol og Strand och är särskilt lämpliga för barnfamiljer. Till centret hör bl.a. en gemensam, utomhus swimmingpool och en barnpool. De två poolerna ligger på den stora gemensamma gräsmattan, och dit är det fri tillgång för semestercentrets hyresgäster från 28 juni till den 23 augusti. På de gemensamma områdena runt omkring, kan barnen stoja runt på en riktigt bra lekplats med olika lekredskap och en sandlåda. Till fritidscentret hör även en byggnad med restaurang med havsutsikt, konferens-/kursanläggning, spa avdelning, solarium samt bordtennis och biljard. Samtliga faciliteter är gratis för fritidscentrets gäster.

Feriecentret Lyngby Mølle

Semesterlägenheterna

Semesterlägenheterna i Lyngby Mølle Feriecenter ligger alla max. 150 meter från Västerhavet och är på respektive 45 - 63 m2. De allra flesta semesterlägenheterna har havsutsikt från både lägenheten och tomten, vilket framgår av beskrivningen av varje specifik lägenhet. Det är också lätt att ta sig till bekvämligheter som tvättmaskin och torktumlare i gemensamhetsutrymmet. Samtliga semesterlägenheter är privatägda, något som ger varje enskild lägenhet en personlig prägel. Lägenheterna lämpar sig för 4-6 personer och har bl.a. badrum med dusch, ett kombinerat vardagsrum och kök. De flesta lägenheterna på första våningen har en altan med utemöbler, medan lägenheterna på bottenvåningen/ entréplan, alla har en 4 m2 öppen terrass och fri tillgång till den stora gräsmattan framför terrassen. Samtliga lägenheter har parkering vid bostaden och gratis trådlöst internet till förfogande.

Bo i natursköna omgivningar

I Lyngby Mølle feriecenter kan ni ha semester i natursköna omgivningar. Den 9 km långa stranden med finkornig sand vid Västerhavet är omgiven av klippor och branta sanddyner. Här kan ni bada, sola, idka strand- och vattensporter och vandra, och från stranden eller sanddynerna kan ni njuta av en fantastisk solnedgång. Om ni tycker om natur, är Lyngby Mølle Feriecenter den perfekta platsen. De branta sluttningarna på västkusten i Nr. Lyngby är en enastående syn. Men sandflyktens påverkan av landskapet har varit massiv. Besök bland annat Rubjerg Knude, där tydlig påverkan har varit störst och se den imponerande sanddynen framför fyren, som nu överstiger fyrens höjd. Då man under 1900-talet byggde fyren, kunde man knappast föreställa sig, vilket öde det skulle få. Redan på 1920-talet vållade sandflykten stora problem, och 1968 var man tvungen att ge upp kampen mot sanden. En tur till Rubjerg Knude är en upplevelse för både stora och små. Låt barnen stoja runt i området största "sandlåda" och låt dem leka bergsklättrare för en dag. Från toppen av Rubjerg Knude har ni den mest spektakulära utsikten i området, och under både sommar- och vinterhalvåret organiseras det vandringsturer i området.

Rubjerg Knude

En bra bas för aktiva semesterupplevelser

För sportentusiaster bjuder en semester i Lyngby Mølle Feriecenter på många möjligheter. Nr. Lyngbys branta klippor är idealiska för paragliding och drakflygning, och Västerhavet är speciellt lämplig för bad, surfing och andra vattensportsaktiviteter.
Det natursköna området är också perfekt för vandring eller ridning, och sportfiskare kan fiska i Västerhavet och i Put & Take fiskesjöarna i området.
För golfintresserade finns det också bra möjligheter. Det finns flera golfbanor i närheten Nr. Lyngby. Den närmaste, Løkken Golfklubb, bjuder på en flott, 18-hålsbana och en 9-håls Pay & Play bana, som är öppen året runt.

Historien bak Lyngby Mølle Feriecenter

I början på 1900-talet kom de första badgästerna till Nr. Lyngby, där de inkvarterade sig på Tranegaard. Gårdens ägare fick snabbt behov av att expandera och byggde Lyngby Badehotel, och omkring 1920 köpte familjen Lyngby Mølle, som låg en och en halv mil längre bort. Kvarnen transporterades till badhotellet på de rullar, som fiskarna använde, när de drog upp sina båtar på stranden. Ett sällskapsrum blev inrett i turbinhuset, och tills det rasade ned på stranden på 1970-talet, var Lyngby Mølle ett populärt dansställe och utflyktsmål på söndagarna för både lokalbefolkning och turister. Året 1977 hade havet skalat av så mycket av kusten, att Lyngby Badehotel revs ned för att inte störta ned i havet. Det nuvarande Lyngby Mølle Feriecenter byggdes under åren 1986/1987.

Nr. Lyngby

Nr. Lyngby är en liten, fridfull stad, bara ca 100 meter från Västerhavet, som ligger mellan de två stugbyarna Løkken och Lønstrup, och som erbjuder glaskonst, gemytliga caféer och restauranger i alla prisklasser. Dessutom har Nørre Lyngby en del konsthantverkare, aktiva workshops och andra aktiviteter i området. Karaktäristiskt för staden är de branta sluttningarna ner mot havet, som är mellan 30 och 40 meter höga. Västerhavet är barskt, och varje år försvinner 3-4 meter av sluttningarna i havet, och genom årens lopp har flera semesterstugor rasat ned i havet. De branta sluttningarna gör Nr. Lyngby till ett populärt semestermål för paragliders och drakflygare.

Vesterhavet ved Nr. Lyngby

Sevärdheter i närheten av Lyngby Mølle Feriecenter

Om ni har semester i Lyngby Mølle feriecenter, så är Nr. Lyngby värt ett besök. Här finns det en liten vinimportör (EP-Vin), en stenhuggare (Stenhuggergaarden), ett fjäderfäslakteri med gårdsbutik (Raunsmed) och en smyckekonstnär (JØB Smykker). Men ni kan också med fördel besöka den berömda Fishermans Rest - en mysig engelsk pub med "ölträdgård" och havsutsikt.

I nöjesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan ni prova mer än 50 spännande attraktioner för hela familjen. När entréavgiften är betald, är alla nöjesattraktionerna gratis på Fårup Sommerland.

Family Farm Fun Park är ett lantbruk, som öppnade upp för besök 1993 och som fungerar som en spännande äventyrspark med djur.

I Tuen nära Tversted kan ni uppleva ett spännande Örnreservat och komma helt inpå några av världens största örnarter.

På Nordsjön Oceanarium kan ni se på ca 60 olika fiskarter från Nordsjön, och på köpet, kan ni få röra på några av fiskarna.

Sommarstugor med särskilda bekvämligheter

Marina hus

Fritidsbostäder i pittoreska, maritima omgivningar med utsikt över småbåtshamnen. Tillbringa semestern i ett maritimt hus, så är ni nära hav och stad.

Swimmingpool

Hyr en sommarstuga med swimmingpool, och njut av ett dopp i det varma vattnet, oavsett årstid och oberoende av väder och vind. Barnen kommer att älska det!

Stora sommarstugor

Skall hela stora familjen resa på semester tillsammans, eller behöver ni en samlingsplats för mer än 12 personer? Se urvalet av stora sommarstugor.

Semesterlägenhet

Vill ni ha utsikt över vattnet eller vara nära aktiviteter för barnen? Ni kan få både delarna, när ni tillbringar semestern i en fritidslägenhet.

Gratis aktivitetscenter

Hyr en stuga eller fritidslägenhet med fri tillgång till aktivitetscenter. Det är en semester med gratis aktiviteter och kul för hela familjen.

Lyxstugor

Tillbringa semestern förstklassigt i en lyxig sommarstuga med vacker inredning, lyxiga detaljer, massor av utrustning, havsutsikt eller wellness.

Rullstolsanpassat

Rullstol är inget hinder för en trevlig semester i en sommarstuga. Se urvalet av rullstolsanpassade stugor över hela landet och hitta er favorit.

Sportsfiskarhus

Om fiskespö och vadarbyxor är en viktig del av semestern, hyr då en stuga inredd för sportfiskare – i närheten av fiskeställen vid hav, mol, å och sjö.

Sommarstugor i närheten av LEGOLAND®

Bor ni nära LEGOLAND® på semestern, så finns roliga upplevelser i närheten. Ni får 25% rabatt på entrébiljetter till LEGOLAND®, när ni hyr en sommarstuga.

Hyr sommarstuga

Läs om sommarstugeuthyrning, där ni kan tillbringa semestern i en stuga i Danmark och vilka rabatter ni kan få, när ni hyr en sommarstuga.