Sommarsemester

Njut av den danska naturen på er sommarsemester i en sommarstuga. Danmark är ett fantastiskt land att tillbringa semestern i och de många spännande sevärdheterna ger upplevelser för hela familjen.

Sommarsemester

Sommarsemester i en sommarstuga

Sommarsemester i en sommarstuga innebär tid för avkoppling och möjligheter att få vara tillsammans med dem ni håller av. Det danska sommarlandskapet erbjuder en fantastiskt vacker natur, som är något alldeles speciellt på sommaren. Efter månader av kallt väder, är det nu skönt att komma ut och känna solens varma strålar. Utanför väntar många roliga aktiviteter för hela familjen och i en takt som passar alla smakinriktningar. Förutom en vacker natur, finns det också en mängd spännande sevärdheter att besöka i Danmark. Det ger er möjlighet att sätta ihop en semester för exakt era önskemål och behov. En semester som ni kan se tillbaka på med glädje och en form av semester, som ni i framtiden kan anpassa till er familj.

I forgrunden klitter med marehalm, i baggrunden sandstrand og dejligt blåt badevand

Aktiviteter i naturen

Något av de bästa med Danmark under sommaren, är de många vackra sandstränderna med det härliga badvattnet. Dessa oaser längs kusterna lockar till både avkoppling och aktivitet. Låt barnen leka på strandkanten och bygga fina sandslott med vallgravar runtom. Längs stranden kan ni samla intressanta snäckskal och stenar för dekoration och pynta därhemma, som ett minne av en härlig semester på stranden. Ni kan också försöka er på att fånga fisk och krabbor på stranden. När ni har tittat närmare på de vackra djuren, är det en bra idé att lägga ut dem i vattnet igen, så att de kan komma tillbaka där de hör hemma. En spännande picknickkorg fylld med sommarens läckerheter, är bra att ha med till stranden och äta av. På stranden kan ni koppla av och njuta och roa er med att läsa böcker och leka eller, så kan ni spela fotboll, stångtennis eller kasta frisbee. Om vinden tillåter, kan det vara roligt att flyga med drake på stranden. Ni kan göra er egen drake hemma i sommarstugan eller titta in i en av de många butikerna i sommarlandskapet, som säkert har flotta, färgglada drakar att sälja.

Ta ett fräscht dopp i det fina vattnet vid stranden. Ni kan blåsa upp baddjuren och bada tillsammans. Eller prova att snorkla och se vilken värld som gömmer sig på havsbotten vid stranden. Efter en omgång i vattnet, är det skönt att komma upp och bli torr och njuta av att äta en god glass. Om ni tar en promenad på stranden, är det trevligt att titta ut över det vackra landskapet, men försök att vända blicken mot era fötter. Framför era fötter kan ni kanske ha turen att hitta bärnsten, som gömts i tång och trä, som spolats upp på stranden. Eller håll ett öga på de spännande fossilerna i form av sjöborrar. De små sjöborrarna berättar en intressant historia om livet i havet en gång och är också vackra dekorativa souvenirer att ta med hem från sommarsemestern.

Mor og far går hånd i hånd med deres to drenge på stranden. Far har et stort badedyr under armen

Det finns utrymme för att vara aktiv, när ni är på semester i en sommarstuga. Ni hittar många olika aktiviteter för alla nivåer och önskemål. När ni bor i vackra naturomgivningar, är det naturligt att utnyttja naturen som en möjlighet för en aktiv semester. Sätt på löparskorna på morgonen och ta en vacker löptur längs stranden. På flera platser i naturen finns det natur-fitness-banor, som är ett trevligt avbrott på löpturen och ett bra sätt att ta med träningen ut. Ni kan också göra fantastiska cykelturer med hela familjen på de många cykelvägarna runt om i landet. Här finns många vackra naturupplevelser att få, och ni kan kombinera er cykeltur med en trevlig lunch i det gröna. Om ni inte har tagit med en egen cykel hemifrån, går det att på många ställen hyra cyklar. I Danmark finns det flera platser där ni även kan prova krafterna med det mer krävande mountainbiking, där ni får upp pulsen och måste koncentrera er på att hålla balansen på cykeln. Om ni vill försöka rida under er semester, finns det många ställen med hästuthyrning och då kan ni uppleva det danska semesterlandet från hästryggen

Om stranden och vatten skall vara er lekplats, finns det många bra möjligheter för t.ex. vindsurfing och kite-buggy. Det kan vara kul att prova aktiviteter, som ni inte har möjlighet för därhemma. Det kan också vara spännande att prova en tur i kanot upp längs de danska åarna. Vill ni vara aktiv och samtidigt gå ner i varv, kan ni gå på härliga promenader och ev. besöka några av de vackra danska skogarna och nationalparkerna. Vackra naturupplevelser blir ännu starkare, när det är dags att stanna till och undersöka saker lite närmare. Kanske är ni på jakt efter intressanta fynd i djur- och växtriket eller så är ni på jakt efter flotta utsiktsplatser, där ni kan få lite vila och en vacker utsikt. I skogarna är det skönt svalkande och lite kyligt att gå på promenader under de stora trädkronorna och kanske plocka vackra blad för spännande dekorationer. Här kan ni verkligen njuta av lugnet och kanske hitta en trevlig naturlekplats där barnen kan stoja omkring.Upplevelser i det danska sommarlandet

Runt om i landet finns det många intressanta sevärdheter att besöka. På sommaren finns det massor av liv på semesterorterna, där ni kan njuta av en trevlig atmosfär med uteservering på restaurangerna och levande musik. Ofta är det fester i staden, marknader och andra roliga händelser att samlas kring. Sommaren är också högsäsong för alla stora attraktioner och turer i berg-och-dalbanor under bar himmel. Ge er ut och besök de många nöjesparkerna och tivoli, där hela familjen kan känna hur det susar i magen och skrattblandad skräck. Om ni vill uppleva spännande djurarter och vara nära det exotiska landskapet, kan ni besöka en av landets många djurparker och zoologiska trädgårdar. Här finns det både stora och små djur, där alla sprider glädje och förundran. I många djurparker finns det djur som ni får kela med och klappa, vilket alltid är ett säkert kort bland familjens yngsta.

Sommarsemester är också tiden för eftertanke och för att njuta av något nytt. Besök de många spännande restaurangerna och caféerna runt om i landet, där ni kan uppleva lokala specialiteter, härliga fiskrätter och naturligtvis välkända smakupplevelser. Många platser har fokuserat på de lokala specialiteterna och därför kan ni också ofta ta lite av den spännande nya smaken med hem från semestern. Besök något av de många upplevelsecentra som finns i landet eller museer och liva upp era sinnen. Här förmedlas intressanta ämnen på ett nytt och spännande sätt. Ni kan också titta in i de små vackra gallerierna, som ligger runt omkring. Här finns det ofta möjlighet att se aktiva verkstäder och njuta av de vackra unika verken, som alla är äkta hantverk. De kulturella upplevelserna väntar på er med besök på intressanta utställningar och vackra konserter och föreställningar runt om i landet.

Mor og datter cykler på sti med buskads i baggrunden

Lugn och ro i er sommarstuga

När ni har semester, är det trevligt att använda tiden till att gå ned i varv och ta dagen som den kommer. I sommarstugan har ni möjlighet att vara tillsammans som en familj på era egna villkor. Ni bestämmer själv måltider och upplevelser och när ni bara vill njuta av varandra i lugn och ro i sommarstugan. Ni kan börja dagen med en god frukost på terrassen och njuta av att ni har gott om tid. Under sommaren vimlar affärer och marknader av goda frukter och grönsaker, som är ett trevligt komplement till en bra frukost.

I sommarstugans trädgård kan ni roa er på lekplatsen eller spela fotboll på den gröna gräsmattan. Här finns det utrymme till att vara tillsammans och låta saker och ting ta tid. Ni kan också njuta av härliga danska jordgubbar med grädde på terrassen, medan ni kanske spelar ett roligt bräd- eller kortspel. Om ni har tagit med er hund behöver den säkert också en lång promenad och det danska sommarlandskapet är underbart att gå på promenad i. Här finns många fina skogar och med både hundskogar och naturlekplatser, går ni säkert förbi en plats där ni kan roa er i timmar.

På sommaren är det skönt att vara ute i värmen och njuta av de långa ljusa kvällarna. Ta fram grillen och laga en god middag, där ni verkligen kan ta det lugnt och njuta av er måltid riktigt länge. Ni behöver inte skynda er hem, för ni är redan där och kan bara ta saker och ting i er egen takt. Om ni har köpt fisk på kusten, kan det vara roligt att tillbereda den hemma i sommarstugan och njuta av en, kanske ny smakupplevelse. Med ett gott glas vin faller lugnet över sällskapet och ni kan märka, att ni är på semester. Njut av extra tid med barnen, för att göra plats för upplevelser, som det inte finns tid till i den hektiska vardagen. Baka ”snobrød” (pinnbröd) tillsammans och berätta roliga historier, medan ni grillar brödet över elden. När mörkret börjar falla, kan ni i bålets glöd njuta av den vackra stjärnhimlen med de många stjärnbilderna. Se om ni får syn på några stjärnbilder, som ni inte känner till och uppslukas av mörkret.

När ni hyr en sommarstuga via oss, finns det alltid en möjlighet att välja till lite extra lyx. Det kan vara så, att ni vill uppgradera semestern med en pool, spa eller bastu. Då blir det möjligheter till extra avkoppling och ni kan på så sätt få wellness upplevelser alldeles i närheten av era egna privata omgivningar. Flera av våra sommarstugor är också extra stora, så om ni har lust att vara fler som vill ha semester tillsammans, kan ni åka till ett av de extra stora husen och njuta av sällskapet av kanske mor- eller farföräldrar, syskon och vänner. En semester i en sommarstuga är en bra bas för att tillbringa tid tillsammans, men ändå med möjligheten, att alla, var och en för sig, kan uppleva det, som ni har lust till under semestern.

Mennesker på udendørsterrasse ved en lystbådehavn

 

Semester i Danmark

Boka stuga för 2024 nu

Om ni funderar på att boka en stuga i Danmark under 2024 ska ni inte vänta för länge. Det är populärt med stugsemester i Danmark och ju längre ni väntar desto färre stugor finns det att välja mellan

Sommarsemester

Havet, stranden och de ljumna sommarkvällarna - det danska semesterlandet bjuder på gott om semesterupplevelser, mysig samvaro och avkoppling i sommarstugan.

Jullov

Samla ihop familjen i en sommarstuga till jul. Njut av god mat, glögg och eld i vedspisen. Vi har sommarstugor med plats för hela familjen.

Nyaar

Fest och färger eller en lugn nyårsafton, där familjen njuter? Oavsett, vad ni tycker om, så är nyårsfirande i en sommarstuga något helt speciellt.

Sportlov

När vinterkylan är som värst, har ni förtjänat att bli extra bortskämd. Bo i en sommarstuga och njut av ett varmt spa-bad eller läs en god bok vid vedspisen.

Höstlov

Tillbringa höstlovet i en sommarstuga, där ni kan njuta med familjen framför brasan, njuta av skogens gyllene färger och vara aktiv i naturen

Påsklov

Släpp in våren och fira påsklov i en sommarstuga. Koppla av och ge er tid till att leta påskägg, äta en god lunch och njuta av naturen.