Höstlov i en semesterstuga i Danmark

Unna er höstlov i en semesterstuga i Danmark! Det är bara en överfart med färja eller en kort åktur över bron och högst ett par timmars bilfärd, och då är ni vid stugan, redo att ha just det höstlov ni önskar er!

Höstlov i en semesterstuga i Danmark

Naturen i Danmark på hösten

Hösten är väldigt vacker i Danmark, med vackra och gyllene färger i skogarna och ett brusande hav med vackra och väldiga vågor. Klä på er ordentligt, och gå ut och upplev de många färgerna och stämningarna, som naturen visar upp på hösten. I skogen kan ni plocka bär, kastanjer, löv och massa annat gott. Om ni har barn eller någon med barnasinne med på promenaden, kan ni njuta av naturlekplatserna, där ni genom leken kan få upp eller hålla värmen. Om ni inte kan hitta en naturlekplats direkt, kan ni alltid roa er med löv eller leka tafatt! Ni kan också ta med en bra kamera och ta fina bilder, som blir som ett minne av ett härligt höstlov i Danmark.

Inte bara skogen är vacker på hösten - även heden, sanddynerna och stranden är värda att besöka. I början av hösten blommar ljungen ännu och heden är klädd i de vackraste djuplila färger. Ta en promenad och känn doften av ljung och salt medan vinden virvlar runt. Ni kan också ta en tur till stranden, där det blåser något mer - så glöm inte att ta med en skön och varm mössa! Här kan ni njuta av vågornas brus och se skummet dansa och virvla runt. Det är klart, att ni också utnyttjar strandpromenaden för att leta efter bärnsten. Det är nämligen störst chans att hitta bärnsten på hösten, där den gömmer sig under tång och drivved, som har spolats upp på land.

Efterår, mor og børn i skov

Mys och trevnad i semesterstugan

Efter några härliga timmar ute i den mycket friska luften, kan ni dra er tillbaka i er semesterstuga, tända en brasa i spisen eller sätta på bastun och så värme igen. Har ni valt en stuga med swimmingpool, kan ni också ta ett dopp i det varma vattnet och värma er på ett roligt och härligt sätt. Ni kan se vårt breda utbud av semesterstugor med swimmingpool här.

Om vädret inte lämpar sig för en promenad, kan ni välja att använda tiden till att mysa i stugan. Ta er tid till att läsa den bok ni länge gärna har velat läsa, spela brädspel med familjen, baka en kaka i det välutrustade köket eller tänd en brasa i spisen och få en pratstund över en kopp te, medan ni kan höra vinden vina utanför huset. Det har verkligen sin charm, att bo i en stuga på hösten.

Efterår familie cykeltur

Shopping och caféliv

Ni kan också välja att köra till närmaste stad och använda tiden på att gå på shopping eller bara titta i fönstren. Det är alltid roligt att titta på kläder i ett annat land - se om modet är helt annorlunda och få inspiration att ta med hem. I kuststäderna finns det ofta riktigt bra erbjudande, när det är utom högsäsong, medan ni i de större städerna finner köpcentra, där ni kan glädjas åt att gå på shopping, oavsett hur vädret är utomhus. Efter avslutad shoppingrunda, kan ni låta skämma bort er med en riktigt god kopp kaffe eller te och kanske en bit kaka eller en smörgås på ett av de många mysiga caféerna. Ni kan också välja att gå på en bra restaurang, koppla av och njuta, av att det är andra, som står för matlagningen.

Efterår, æbler

Trevliga upplevelser och spöklik Halloween

Ni kan också välja att gå ut på upptäcktsfärd, medan ni har höstlov i en semesterstuga i Danmark. Många av de stora nöjesparkerna har ett Halloween-tema under det danska höstlovet i vecka 42. Här vimlar det av pumpa huvuden och roliga kusligheter. Ni kan också välja att se ett spännande konstmuseum eller gå till en djurpark eller ett akvarium, som också erbjuder spännande upplevelser på hösten.
I rutan nedan, har vi samlat ett antal hus, som alla lämpar sig mycket väl för ett härligt höstlov i Danmark.

Semester i Danmark

Boka stuga för 2024 nu

Om ni funderar på att boka en stuga i Danmark under 2024 ska ni inte vänta för länge. Det är populärt med stugsemester i Danmark och ju längre ni väntar desto färre stugor finns det att välja mellan

Sommarsemester

Havet, stranden och de ljumna sommarkvällarna - det danska semesterlandet bjuder på gott om semesterupplevelser, mysig samvaro och avkoppling i sommarstugan.

Jullov

Samla ihop familjen i en sommarstuga till jul. Njut av god mat, glögg och eld i vedspisen. Vi har sommarstugor med plats för hela familjen.

Nyaar

Fest och färger eller en lugn nyårsafton, där familjen njuter? Oavsett, vad ni tycker om, så är nyårsfirande i en sommarstuga något helt speciellt.

Sportlov

När vinterkylan är som värst, har ni förtjänat att bli extra bortskämd. Bo i en sommarstuga och njut av ett varmt spa-bad eller läs en god bok vid vedspisen.

Höstlov

Tillbringa höstlovet i en sommarstuga, där ni kan njuta med familjen framför brasan, njuta av skogens gyllene färger och vara aktiv i naturen

Påsklov

Släpp in våren och fira påsklov i en sommarstuga. Koppla av och ge er tid till att leta påskägg, äta en god lunch och njuta av naturen.