Destination

Västjylland

Hitta precis det, som är ert favoritönskemål inom stuguthyrning på Jyllands västkust.

Västjylland
Populära fritidshus på västkusten

Västkusten är på en gång rå, fräsch, brusande och härligt upplivande. Så långt ögat ser, finns det långa, breda sandstränder med höga klitter. En av Danmarks finaste solnedgångar över Nordsjön kan upplevas från stränderna i Västjylland. Om ni hellre vill ha lugnt vatten och särpräglade naturupplevelser bör ni besöka fågelreservatet Tipperne vid Ringköbing Fjord eller den fredade halvön Skallingen där sälarna trivs i bästa välmående. Danmarks västligaste punkt hittar ni vid Blåvandshuk Fyr. Runt omkring fyren ligger ännu många betongbunkers från Andra Världskriget.

jyllandsvestkyst-solnedgang Jyllands Vestkyst 14

Kultur

Västjylland osar av kultur. Överallt hittar ni kyrkor, klittgårdar, gamla mysiga hamnstäder och köpstäder. Lägg vägarna förbi t.ex. Venö kyrka som är Danmarks minsta, eller några av de många museerna som berättar om forntiden, vikingatiden och det hårda livet längs Västkusten genom tiderna. Vid Blåvand vittnar de många betongbunkerna fortfarande om Andra Världskriget.

Jyllands Vestkyst 5 Jyllands Vestkyst 30

Natur

On ni hyr en fritidsbostad på Jyllands västkust via vår sommarstugeuthyrning, är ni mitt i vacker natur och i närheten av trevliga badorter. Ni kan t.ex. hyra en stuga med pool och njuta av ett dopp oavsett väder. Stugor med pool har ofta plats för upp till 10 personer, så varför inte dela den med vänner eller familj? En sommarstuga med pool ger bra motion för hela familjen, och barnen kommer att älska att timvis plaska omkring i poolen. Om ni vill ha både pool och badland, då kan ni hyra en fritidslägenhet, t.ex. på Römö, där vi har fritidslägenheter både på Feriecentret RIM och Enjoy Resorts Römö. Är ni en familj med barn, så finns det många fördelar med att ha semester i en fritidslägenhet. Här har ni tillgång till gemensamma utrymmen, där ni kan ha det trevligt tillsammans. Där finns lekplatser och inomhus lekrum, så att barnen aldrig blir uttråkade. För golfentusiaster är fritidslägenheterna uppenbara, eftersom de ligger inom gångavstånd till golfbanan på Römö. Ni kan med fördel tillbringa en lång Lågpris-semester på Jyllands västkust. Ni betalar bara fullt pris för den första veckan och får rabatt på alla de efterföljande veckorna, om ni bokar en Lågpris-semester. Då kan ni verkligen koppla av och njuta av semestern i en sommarstuga!

Jyllands Vestkyst 39 Jyllands Vestkyst 55

Städer

Holstebro: I Västjyllands handelscentrum möter ni en avspänd, dansk atmosfär och en aktivt internationellt miljö. Staden har en bilfri stadskärn. Staden bjuder också på massor av konst och kultur, mysiga caféer och en vacker å-miljö. På kvällen och natten är Holstebro en rätt livlig stad. Ringköbing: Den gamla, snygga köpstaden med de röda tegeltaken och gamla kullerstensgator är en mysig handelsstad som grundlades på 1400-talet. Hvide Sande: En riktigt västjysk fiskeristad, där der bl.a. arrangeras fiskauktion för turister. Den livliga och mysiga staden har museer, fiskehamn, bra shoppingmöjligheter och flera matställen. Henne/Blåvand: Stämningsfyllda och livliga semesterorter med ett stort antal aktivitets-möjligheter, restauranger, caféer och barer. Esbjerg: Staden kallas också Västjyllands huvudstad, eftersom den har ett levande handels- och kulturliv, spännande restauranger, og caféer, åtskilliga museer och ett aktivt hamnliv.

Jyllands Vestkyst 10 Jyllands Vestkyst 15

Aktiviteter

Västjylland är vattensportsentusiasternas paradis. Här kan ni surfa i Nordsjöns höga vågor eller ta en nybörjarkurs på en av de många surfingskolerna vid Ringköping Fjord. Fritidsfiskarna har bra möjligheter längs pirarna, på stranden, om bord på en fiskebåt ute på havet eller inne i landet, där det finns sjöar, åar och Put & Take-fiskesjöar. På de breda stränderna är förhållandena ideella för badning, promenader, drakflygning, beachvolley, petanque och ridning. I Västjylland befinner Ni er heller aldrig långt från en golfbana. Inne bakom kusten och klitterna finns det många härliga naturområden som inbjuder till promenader eller cykelturer.

hvide-sande-familie-paa-strand Blaavand 7

Utflykter

LEGOLAND bjudar på fart, spänning och upplevelser för alla - www.legoland.dk. Åk på safari i Givskud Zoo - www.givskudzoo.dk. Upplev autentiska vikingamiljöer i Ribe Vikingecenter - www.ribevikingecenter.dk. Lär er om djurlivet i Vadehavet hos Fiskeri- och Söfartsmuseet i Esbjerg - www.fimus.dk. Det fridlysta området Tipperne är ett fågelparadis vid botten av Ringköping Fjord. Blåbjerg Plantage bakom Houstrup är ett stort fridlyst naturområde med klitter, sjöar, ljung, hed och härlig skog. Fanö är med sina gamla, idylliska stadsmiljöer med karakteristiska, stråtäckta hus, storslagen natur och enastående badstränder en attraktion i sig själv.

Blaavand 28 Blaavand 37