Destination

Själland

Själland är omgivet av kust och erbjuder kilometerlånga sandstränder, som är bland de renaste och mest barnvänliga i Danmark.

Själland

Själland är omgiven av kust och bjuder på kilometerlånga sandstränder, som är bland Europas renaste och mest barnvänliga. Men också skogar, fågelreservat och kritklinter är något som ni inte hittar någon annanstans. Den själländska naturen är vacker och allsidig. På Nordsjälland ligger Danmarks största sjöar och skogsområden samt några av de vackraste och mest imponerande gamla kungaslott. På Sydsjälland kan ni uppleva den imponerande Stevns Klint. Kattegat och Isefjorden bjuder på ett mycket varierande landskap. Här finns de bästa stränderna, markanta moränlandskap, den platta indämda Lammefjord, skogar och mycket mer.

Sjaelland 17 Sjaelland 24

Kultur

Själland sjuder av kultur, historia och atmosfär. Själlands historia går många tusen år tillbaka. På många ställen kan ni fortfarande uppleva hur det var att vara viking, och på andra ställen kan ni se mycket välbevarade och storslagna byggnader upp genom tiderna.

Sjaelland 26 Sjaelland 21

Natur

Vår sommarstugeuthyrning på Själland erbjuder er sommarstugor och fritidslägenheter över hela ön. Hyr t.ex. en sommarstuga i närheten av Köpenhamn och gå på upptäcktsfärd bland huvudstadens många kulturella utbud eller tillbringa semestern i en sommarstuga på den populära badorten Gilleleje. Är ni två, som skall ha semester tillsammans i en sommarstuga, kan ni utnyttja er av våra 2-personers rabatt. Ni får en bra rabatt på stugan och kan i lugn och ro njuta av semestern på Själland tillsammans. Om ni hyr en sommarstuga eller fritidslägenhet med 2-personers rabatt, kan ni åka på utflykter Själland och skämma bort er själv med lite extra inköp på shoppingrundan eller med en läcker middag. 2- personers rabatt är för alla er, som vill tillbringa semestern tillsammans i en sommarstuga - bara ni två. Om ni plötsligt får lust att åka iväg på en mini semester och koppla av i 3-6 dagar, då kan ni använda er av vår Här-och-Nu-Semester.

Sjaelland 32 Sjaelland 30

Städer

De många mysiga själländska köpstäderna och hamnmiljöerna inbjuder till shopping, mystid och kulturella upplevelser. Gilleleje: Själlands nordligaste stad och en av de vackrast belägna, med skog och strand i omedelbar närhet. Gilleleje har bevarat sina idylliska gränder och vackert restaurerade hus. Här finns också Själlands största fiskehamn. Kalundborg: Upplev medeltidsstadens smala gator, välbevarade bindningsverkshus och kullerstensgator. Den levande handelsstaden har också en spännande hamnmiljö. Köpenhamn: Danmarks charmerande huvudstad är en metropol. Medeltidsstaden med de gamla kullerstensgatorna bildar en stämningsmättad ram om ett levande kulturliv med gallerier, museer, musik och teater. Europas längsta gågata, Ströget, slingrar sig genom innerstaden med allvärldens butiker. På torg och platser och längs stadens charmerande kanaler blommar café- och restauranglivet. Läs mer om Köpenhamn på www.visitcopenhagen.dk eller www.aok.dk.

Sjaelland 34 Sjaelland 31

Aktiviteter

Den långa kuststräckan bildar perfekta ramar för vattensport. Surfing, seglats, dykning och badning är populära aktiviteter överallt på Själland. Golfspelare har likaså bra villkor här, eftersom Själland har en stor koncentration av golfbanor. Havet, vikarna och otaliga sjöar och ålopp är som gjorda för fritidsfiske.

Sjaelland 53 Sjaelland 52

Utflykter

Sommerland Själland bjudar på öns största vattenland, Amazonas, gokarts, karuseller och skytte - www.sommerlandsj.dk. Bonbonland har mer än 70 aktiviteter för hela familjen - på vatten, på land och i luften - www.bonbonland.dk. TIVOLI är en publikmagnet. Här har fantasin inga gränser - www.tivoli.dk. Världens äldsta nöjespark Bakken är nöjen, Pjerrot, restauranger, revyer och underhållning - www.bakken.dk. Louisiana är museet för modern konst - www.louisiana.dk. Köpenhamns Zoo innehåller bl.a. tropikzoo, natzoo och barnzoo - www.zoo.dk. Experimentariet är ett science-center, där ni skapar era egna upplevelser - www.experimentarium.dk. I Tycho Brahe Planetariet kan ni uppleva en helt annan värld - www.planetariet.dk. Lägg vägarna förbi Danmarks nationalsymbol, Den lille havfrue, vid Langelinje.

Sjaelland 51 Sjaelland 44