Destination

Nordvästjylland

Hitta en sommarstuga i nordvästra Jylland och få en semester full av breda sandstränder, fina badorter och vackra solnedgångar.

Nordvästjylland

Hela vägen från Skagen i nord till Agger i syd kan ni uppleva Nordeuropas finaste, vita, breda sandstränder. Längs kusten ligger små mysiga badorter som bjuder på allt vad hjärtat begär. På några ställen kan ni fortfarande se fiskarna som drar upp sina fiskebåtar på stranden liksom förr i tiden. På Grenen, Danmarks nordligaste punkt, kan ni stå med en fot i var sit hav. Hela vägen längs kusten kan ni uppleva de vackraste solnedgångar över Nordsjön.

Nordvestjylland 5 Loenstrup Topimage 10 Klint

Kultur

Det helt speciella ljuset har också gjort spetsen av Danmark till ett omtyckt ställe för allvärldens konstnärer. Runt om på stränderna, i klitter och hamnar kan ni möta de gamla bunkerna som stammar från Andra Världskriget.

Nordoestjylland 21 Blokhus 6

Natur

Våra sommarstugor på Nordjylland ligger oftast mitt i den barska naturen och nära Västerhavets breda sandstränder. Här kan ni t.ex. hyra stugor i närheten av en av de populära, trevliga badorterna Blokhus, Lökken eller Lönstrup. Ni kan välja mellan många olika typer av fritidsbostäder och om ni hyr en lyxig sommarstuga med pool, då har ni ert eget privata badland under semestern. Ni kan också lägga till lite lyx på semestern med wellness i en sommarstuga med spa och bastu. Vår stuguthyrning i Skagen ger er ett stort urval av sommarstugor och fritidslägenheter. Bo mitt i Skagens vackra natur eller hyr en sommarstuga eller en fritidslägenhet i Skagen och upplev stadens goda stämning och gatorna, som sjuder av liv på sommaren.

Loenstrup 1 Loenstrup 14

Städer

Skagen: Upplev den 600 år gamla köpstaden och de vackra stadsmiljöerna med idylliska gula hus, stämningen i den levande fiskeri- och fritidsbåtshamnen samt Grenen, där Kattegat och Skagerrak möts. Blokhus/Lökken/Lönstrup: I dessa badorter längs den jyska västkusten är stämningen nästan sydländsk. Städerna bjuder på ett myller av mysiga caféer, restauranger och butiker, som säljer allt från keramik till bagarbröd. På kvällen kan ni njuta av det muntra nattlivet på de olika barerna och diskoteken. Aalborgs gamla stadskärna bjuder på gallerier, butiker och den legendariska Jomfru Ane Gade; Danmarks längsta nöjesströg med restauranger och barer. Läs mer på www.aalborg-tourist.dk. Thorup Strand/Vorupör/Klitmöller: Dessa små, mysiga fiskarlägen ligger längs den södra delen av Jammerbugten. Här drar man enligt gammal tradition fortfarande upp fiskebåtarna på land efter en tur på havet.

skagen Skagen Udsigt Mod Vippefyret

Aktiviteter

Den höga vindhastigheten och de stora vågorna gör området till ett paradis för surfare. Njut av den imponerande synen av de färgstrålande windsurfarna längs kusten. Förutom badning längs stränderna, som ofta har Blå Flagga, är också drakflygning och beachvolley populära aktiviteter här. Inne i landet, i lä bakom klitterna, kan ni bl.a. cykla och vandra i de många härliga naturområdena eller längs stigen 'Vestkyststien', spela golf, rida eller fiska. Det är också möjligt att besöka bondgårdar eller att uppleva några av områdets många konstnärer arbeta i sina verkstäder och gallerier. Musikaliskt är Nordvästjylland en oas i en klass för sig med diverse musikfestivaler sommaren igenom.

hvide-sande-familie-paa-strand Nordoestjylland 42

Utflykter

Nordsöen Ocenarium i Hirsthals är Nordeuropas största akvarium med Sälarium - www.nordsoenoceanarium.dk. Fårup Sommarland & Aquapark är en spännande nöjespark för hela familjen - www.faarupsommerland.dk. I Aalborg Zoo kan ni uppleva 800 djur från hela världen - www.aalborgzoo.dk. Upplev sandflyktens inverkan på den 90 m höga Rubjerg Knude vid Lönstrup. För fågelintresserade är reservatet Vejlerne vid Limfjorden samt Bulbjerg, Danmarks enda fågelfjäll, värt ett besök. Uppleva musikfestivaler -bl.a. visfestival i Skagen, Nibefestival, Lökken Konsert, Gön Koncert och Dragspelsstämma i Bindslev.

Nordoestjylland 18 Nordoestjylland 8