Destination

Djursland och Mols

Far iväg till en sommarstuga i Djursland med hela familjen. Djursland och Mols erbjuder vacker natur, uppstickande, branta kalkklinter och massor av trivsel.

Djursland och Mols

Djursland och Mols är omgivet av hav på 3 sidor. De varierande kuststräckorna och de kuperade landskapen formades under den senaste istiden. Här hittar ni barnvänliga, vita stränder på alla sidor av halvön. Längre inne på halvön hittar ni frodig natur, enastående vyer, hedområden, skogar, ängar, sjöar och åar. Norddjursland är känt för sina najande kalkklinter, som är flera miljoner år gamla. Mols Bjerge i söder är ett storslaget, fridlyst naturlandskap med omväxlande natur, ett otal vandringsstigar och ett rikt djurliv. Området är ideellt för besök till fot, på cykel eller på häst. Djursland kännetecknas dessutom av sina många välbevarade slott, herrgårdar och gods, som pryder landskapet.

Djursland Mols 19 Djursland Mols 17

Kultur

Djursland och Mols bjuder på många kultursevärdheter. Här ligger Danmarks största runddös, välbevarade jättekammare, gravhögar, ca. 80 kyrkor med var deras karaktär och forntidsminnen ända från stenåldern. Kalö Slottsruin i viken Kalö Vig är resterna av skansarna från Englandskriget. På de många slotten och herrgårdarna kan ni nästan märka historiens vingslag.

Ebeltoft 5 Ebeltoft 6

Natur

Det finns många sevärdheter och möjligheter för aktiviteter på Djursland och Mols. Vår stuguthyrning gör det möjligt för er att hitta den sommarstuga, som passa för era behov under semestern. Ni kan t.ex. välja mellan flera stugor med fem stjärnor. Om ni vill ha en aktiv semester på Djursland och Mols, då kan ni hyra en stuga i närheten av Lübker Square, där det finns en golfbana, fitnesscenter och ett subtropiskt badland. Ni kan även välja en sommarstuga med pool, spa eller bastu, så att ni kan ha er alldeles egen, privat wellness semester i en sommarstuga. Om ni hyr en sommarstuga på semesterorten Ebeltoft, har ni tillgång till många gemensamma aktiviteter bl.a. pool, bastu och minigolf. Tillbringar ni semestern i Ebeltoft, så är det inte långt till butiker, restauranger och stränder. Om ni vill ha en liten paus i vardagen, då kan ni utnyttja vår Här-och-Nu-Semester, där ni direkt kan boka stugor med minst 3 övernattningar.

naturomraede-gjerrild sletterhage-fyr-helgenaes

Städer

Ebeltoft och Grenå: Upplev aktiviteten och stämningen i de två mysiga turistorterna. Med sina snäva kullerstensgator och sneda hus får de er att känna er förflyttade till en annan tid. Sommaren igenom sjuder de tillsammans med de andra små mysiga städerna av aktivitet och stämning. Århus: Jyllands huvudstad kallas också världens minsta storstad, och här hittar Ni en blandning av skandinavisk atmosfär, europeisk stil och jyskt temperament. Århus är en ytterst levande musikstad. I centrums mysiga gator lockar cafélivet, matställen och några av Europas mysigaste krogar. Caféerna ligger längs Vadestedet vid ån som rinner genom staden. Och antingen om ni shoppar på stans huvudgata eller i Latinkvarterets små snurriga gator så är utbudet både rikt och spännande. Läs mer på www.visitaarhus.com.

grenaa-strand ebeltoft-by

Aktiviteter

Djursland och Mols erbjuder en lång rad aktiviteter för båtar barn och vuxna. Området har ett brett förgrenat nät av vandrings- och cykelstigar. Fritidsfiskare har bra möjligheter från kusten, pirarna och från båt på havet samt i områdets sjöar och åar. Utöver detta är dykning, windsurfing, vattenskidor, kanotsegling och ridning ibland de populära sportsgrenarna på Djursland och Mols.

gjerrild-strand naturomraede-gjerrild

Utflykter

I Kattegatcentret kan ni följa de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta - www.kattegatcentret.dk. I Randers Regnskov kan ni uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall - www.randersregnskov.dk. Prova de över 60 olika aktiviteter i Djurs Sommerland - www.djurssommerland.dk. Fregatten Jylland i Ebeltoft är världens största träskepp - www.fregatten-jylland.dk. I Skandinavisk Dyrepark kan ni bl.a. uppleva björnarna i en 2,5 hektar stor björnpark från en 250 m lång gångbro - www.skandinaviskdyrepark.dk. Gamla Estrup slott och museum mitt på Djursland är vackert omgivet av vallgrav, skog, mark och äng - www.gl-estrup.dk. Danmarks Köpstadsmuseum - Den Gamla Staden i Århus - är en spännande upplevelse på alla årstider - www.dengamleby.dk. Tivoli Friheden är en överflödsbägare av konstnärer och nöjen mitt i Århus - www.friheden.dk.

Lubker-golf-resort strand-lyngsbaek