40 år med Sol og Strand

En sommarstuga på en bit sandjord i Lyngså söder om Sæby blev startskottet för Sol og Strand Feriehusudlejning A/S, som i dag har 21 lokalkontor som sammanlagt sköter uthyrningen av ungefär 6 500 semesterbostäder. Det scenariot hade varken Margit eller Kjeld Andersen i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig då de i samband med sin bröllopsresa till Lappland tänkte hyra ut sin sommarstuga.

Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld

På bröllopsresan funderade Kjeld en del över hur man skulle kunna hitta de personer från när och fjärran som vill semestra i de danska sommarstugorna som stod tomma en stor del av året. På ett eller annat sätt skulle ju sommarstugorna och gästerna hitta varandra. Kanske skulle han själv hjälpa till?

År 1979 grundade paret ett litet företag med sommarstugeuthyrning och sedan gick det undan. I dag är Sol og Strand Feriehusudlejning A/S ett av Danmarks största företag inom förmedling av semesterbostäder.

Förutom att hyra sommarstugor kan semestergäster från alla länder i dag få nyheter från semesterlandet, information om semesterområden och närliggande attraktioner, köpa entrébiljetter samt läsa om andra semestergästers upplevelser i sommarstugorna.

”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”

Makarna Margit och Kjeld Andersen kan 2019 fira 40-årsjubileum med Sol og Strand Feriehusudlejning A/S, som paret inte drar sig för att kalla ”sitt tredje barn”. En brinnande önskan om att livsverket ska leva vidare och förbli i dansk ägo är bakgrunden till att paret har beslutat att överlåta aktiemajoriteten till en fond – ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”. Med ett osjälviskt förhållningssätt vill paret med fonden stödja humanitära ändamål och lokala aktiviteter.


Läs mer om Margit och Kjeld Andersens mål med grundandet av fonden, som helt villkorslöst kommer bli en ledstjärna för både husägare, semestergäster och medarbetare.


Läs mer om ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”