Hyr semesterstuga i Ulfborg - Boka här

Stuga i Ulfborg, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Ulfborg är naturskönt belägen mellan Nissum Fjord, Vesterhavet och Husby Klitplantage.

 

Gästers recension från Ulfborg

 
 

gäster har givit Ulfborg ett genomsnittligt betyg på 0,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Ulfborg är en västjylländsk provinsort med bra inköpsmöjligheter och flera matställen. Byn ligger lite sydost om Nissum Fjord, med många, idylliska fiskelägen och fridlysta fågelområden, samt c:a 12 km från Vesterhavet. Byn är omgiven av lugna och vackra skog-, hed- och plantageområden, vilket gör Ulfborg till ett idealiskt semestermål för naturälskare och fågelintresserade. På grund av Ulfborgs centrala belägenhet i Västjylland är det inte långt till strand, natur, aktiviteter och sevärdheter för hela familjen.

 

Strande

Det finns ingen strand direkt vid Ulfborg, men en kort biltur på c:a 12 km tar er till Vesterhavets långa sandstränder. De närmaste är stränderna vid Vester Husby och Vedersø Klit, som båda har fin sand, höga klitter och Blå Flagg, men ni hittar också fina badstränder vid Thorsminde, Bjerghuse, Fjand och Spidsbjerg.

Natur

Kring Nissum Fjord, som är ett viktigt häckningsområde för flyttfåglar, hittar ni flera viltreservat och fridlysta fågelområden. På den obebodda ön Fjandø, längst in i Nissum Fjord, kan ni se fåren beta. Ulfborg är omgiven av stora naturområden med hed och skog. Upplev ev. den vackra naturen längs de många markerade vandringslederna i Husby Klitplantage och Stråsø Klitplantage. Ett par km väster om Ulfborg ligger Husby Sø och Nørre Sø, som är de enda färskvattensjöarna i området. Här finns också ett rikt fågelliv.

Aktiviteter

I Ulfborg Svømmecenter hittar ni aktiviteter för hela familjen; bl.a. en 40 m lång vattenrutschbana, trampoliner, bastu och solarium. Det finns bra förhållanden för vindsurfing i Vesterhavet utanför Ulfborg. De många hed- och naturområdena kring Ulfborg och Nissum Fjord är idealiska för vandrings-, cykel- och ridturer. Det är möjligt att hyra ridhästar i området. För fritidsfiskare finns det fina möjligheter i havet, i fjorden, i de omkringliggande åarna samt i områdets Put & Take-sjöar. Golfspelare kan prova Thorsminde Midt-I Golfbane eller den vackra banan hos Holstebro Golfklub.

Sevärdheter

Den lilla, anspråkslösa Ulfkær Kyrka i Ulfborg byggdes 1900 av byns invånare och är belägen i byns centrum. Kyrkan har ett klockspel, vilket är ovanligt för en kyrka av denna storlek. 7 km norr om Ulfborg hittar ni områdets enda bevarade herrgård Nørre Wosborg, som i dag fungerar som museum. Herrgården är mer än 700 år gammal och ligger omgärdad av en vallgrav. Både herrgården och den tillhörande parken är värda ett besök. Strandgården i Ulfborg är en gammal, fredad klittgård, som ställer ut gamla lantbruks- och fiskeredskap som är mer än 100 år gamla (9 km). Vedersø Egnsmuseum är ett lokalhistoriskt museum med bl.a. ett minnesrum för Kaj Munk (11 km). De många små idylliska fiskelägena kring Nissum Fjord, bl.a. Nr. Fjand, Nørhede Vest och Felsted Kog är värda ett besök.

Utflyktsmål

Besök staden Ringköbing med en charmig hamn och ett mysigt centrum (21 km). Handelsstaden Holstebro ligger 23 km bort och här finns affärer, restauranger, spännande konst och vackra parker runtomkring ån. På Strandingsmuseet St. George i Thorsminde kan ni få en insikt i vardagen ombord på de engelska krigsskeppen St. George och Defence. Museets huvudattraktion är de många dykfynden, som har bärgats direkt från vraken (23 km). I den charmiga och välbevarade byn Hjerl Hede Friluftsmuseum kan ni titta på hur det gamla hantverket utförs, att mataffären säljer varor från förr i tiden, att korna har blivit utfodrade och mycket, mycket mer (41 km). I den barnvänliga Jyllands Park Zoo i Videbäk kan ni träffa på djur och fåglar från hela världen, och barnen kan hjälpa till att mata dem. Dessutom kan ni segla, rida och åka tåg i den trevliga djurparken (41 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Ulfborg

Sök semesterstuga