Hyr semesterstuga i Thorsminde - Boka här

Stuga i Thorsminde, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Torsminde är belägen i det natursköna Vestjylland, på landtungan mellan Vesterhavet och Nissum Fjord.

 

Gästers recension från Thorsminde

 
 

5 gäster har givit Thorsminde ett genomsnittligt betyg på 4,80 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Torsminde är omgiven av ett härligt naturlandskap, och här finns det möjlighet att både ta det lugnt och att vara aktiv. I byns hamn kan ni se när fiskekuttrarna kommer in med dagens fångst, ev. köpa nyfångad fisk och njuta av den mysiga hamnmiljön. När ni går på en promenad på vågbrytarna, kan ni uppleva utsikten över både fjord och hav. I Torsminde finns det bra inköpsmöjligheter och en utsökt restaurang, och härifrån är det en fantastisk havsutsikt. Det är 46 km till Holstebro, där ni hittar ett otal butiker, kaféer och matställen.

 
I Thorsminde finns det en härlig Västerhavsstrand med höga sanddyner Thorsmindes härliga, breda sandstrand med höga sanddyner Ankare och kanon framför Strandingmuseet och stranden i Thorsminde Sportfiskare på pirerna i Thorsminde
 

Strande

Vid Torsminde hittar ni härliga Vesterhavsstränder med grov sand, klitter och djupt vatten. Speciellt norr om hamnen är stranden bra och har dessutom Blå Flagg. Föredrar ni mindre och mer barnvänliga stränder så hittar ni detta vid Nissum Fjord. Här är sanden fin och vattnet grunt. Fjorden är dessutom också mycket väl ägnad för vindsurfing.

Natur

Naturen kring Torsminde är präglad av gröna områden, fjord och hav. Området vid Nissum Fjord har ett rikt djur- och fågelliv. Fjandø är en liten ö längst in i Nissum Fjord, alldeles utanför fastlandet, den är utsatt som fågelreservat och det är inte tillåtet att vistas på ön under sommarmånaderna. I Husby Klitplantage, 14 km söderut finns många härliga, markerade vandringsleder. Plantagen sträcker sig från havet och in i landet och därför kan ni få uppleva ett mycket varierat landskap. Närmast havet består plantagen av klitter och hedlandskap och längre in i landet ersätts den av tallskog och senare frodig lövskog. I plantagen finns dessutom en härlig badsjö.

Aktiviteter

I Torsminde finns det många bra möjligheter för fritidsfiskare. Ni kan åka med fiskekuttern 'Midboen' ut på havet, kasta ut linan i Nissum Fjord eller i Vesterhavet från vågbrytarna och från hamnen. Vid Fjand, några få km söder om Torsminde, hittar ni dessutom en bra fiskepark, Fjand Fiskepark, samt ett rökeri. Det finns flera bra golfbanor i området, bl.a. Holstebro Golfklub och Holmsland Golfklub vid Søndervig. Torsminde bjuder också på en simhall med bastu. Det finns goda surfmöjligheter vid Torsminde, både på Vesterhavet och på Nissum Fjord. Det finns flera bra cykel- och vandringsleder i området. Stranden är, oavsett årstid, alltid idealisk för vandringsturer.

Sevärdheter

Byns kännetecken är en sjöjungfru, skapad av en lokal bildhuggare, som illustrerar längtan efter fiskarnas hemkomst. Besök ev. Strandingsmuseet 'St. George' i Torsminde, som ger en inblick i vardagen ombord på de engelska krigsskeppen 'St. George' och 'Defence'. Museet grundades efter en av världens största skeppsolyckor 1811. Här förliste de två engelska skeppen, och mer än 1000 man omkom utanför Torsminde. Hör den tragiska historien och se föremålen från de två skeppen. Bland de spännande fynden finns kanoner, guldmynt, musikinstrument och vapen. Torsminde kyrka är rätt speciell då den är inrättad i ett f d räddningshus. På den stora herrgården Nr. Wosborg från medeltiden kan ni uppleva vardagen på en dansk bondgård.

Utflyktsmål

I Thyborön hittar ni både Kystcentret Thyborön och Jyllands Akvariet med aktiviteter, utställningar och akvarier. Klappa en haj, framkalla ert eget åskväder eller starta en tornado här (41 km). Den gamla köpstaden Ringköbing är en trevlig stad med kullerstensgator och med en charmig hamnmiljö (42 km). Ringköbing Museum ställer ut fynd från en järnåldersbosättning i Fjand, bl.a. en välkänd, förkolnad dörr. Åk på en dagstur till friluftsmuseet Hjerl Hede och upplev en gammal by med verkstäder, gårdar med djur och åkermarker, butiker med varor från förr i tiden och mycket mer (64 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Thorsminde

Sök semesterstuga
 
  •  

   Thorsminde Stuga, Thorsminde

   4 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   25 m till vattnet
   Reg. nr.: 20-7016

    
   1 vecka från SEK 5358,-
    
  •  

   Thorsminde Semester lägenhet i en stad, Thorsminde

    

   Sovplatser: 2   •   Sovrum: 1
   Husdjur tillåtit: 1   •   100 m till vattnet
   Reg. nr.: 20-7017

    
   1 vecka från SEK 2260,-