Hyr semesterstuga i Sunds - Boka här

Stuga i Sunds, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Mitt på Jyllands flacka hedlandskap ligger byn vid sjön med samma namn; Sunds.

 

Gästers recension från Sunds

 
 

5 gäster har givit Sunds ett genomsnittligt betyg på 4,40 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Sunds ligger mitt i Danmark vid Sunds Sø som är ett mycket populärt fritidsfiskeområde. Den rena sjön lämpar sig dessutom också till bad och segling. Sommarstugorna i området ligger i rekreativa omgivningar kring sjön. Det finns inköpsmöjligheter samt flera matställen i Sunds. 10 km söder om Sunds ligger Herning med all världens aktiviteter för alla i familjen.

 
Utsikt över Sunds Sø och sommarstugorna, som omringar sjön Badbrygga och strand med röd sand vid Sunds Sø och sommarstugeområdet Sunds Grönt, rekreativt område vid Sunds Sø Välbelägen sommarstuga med utsikt över Sunds Sø
 

Strande

Det finns möjlighet att bada i Sunds Sø. Här är det sandbotten, vattnet är rent och det finns badbryggor. Den närmaste västkuststranden är Houvig, som ligger c:a 65 km väster om Sunds. Här finns sandstrand med klitter. Dock kan områden med sten förekomma. Det är inte tillåtet att köra bil på stranden.

Natur

Sunds är omgiven av flackt hedlandskap. Sunds Sø är landets största hedsjö på 128 ha, och den är omgiven av en c:a 5 km lång stig, som ni kan cykla eller gå på. Det är ett rikt fågelliv vid sjön, som dessutom är mycket fiskrik. Linnebjerg Bakke är en 74 m hög, fridlyst höjd, som är täckt av ljung och träd. Det finns fina möjligheter till spatserturer i den tillhörande plantagen. Det finns ett otal sjöar, plantager, skogar, hed-, ljung- och naturområden kring Sunds som ger er fina möjligheter till härliga naturupplevelser.

Aktiviteter

Det är synnerligen goda fiskemöjligheter i Sunds Sø. Eftersom området kring Sunds är flackt, är det ett attraktivt cykelområde. Det finns dessutom bra möjligheter att spela golf på en av de fem golfbanor som området kan bjuda på, samt att fiska i Put & Take-sjöar, vandra i den härliga Mitt- och Västjylländska naturen och att paddla kanot på Storeåen.

Sevärdheter

Sunds Kyrka är från 1897 och i kyrkans skepp finns det en modell av skolfartyget 'København'. Hernings äldsta byggnad, Herrgården Herningsholm, är omgiven av vallgravar. Byggnaden rymmer ett museum som berättar om den jylländska heden och om Steen Steensen Blicher. Området är generellt rikt på kyrkor, kloster, museer, gallerier, monument samt trädgårds- och parkanläggningar.

Utflykter

Besök den trevliga staden Herning, som bl.a. är känd som textil-, mäss- och kulturstad. Här hittar ni bl.a. en lång rad gallerier, Steen Steensen Blicher Museet och Brunkulsmuseet i Søby, bra shoppingmöjligheter och diverse matställen. I Jyllands Park Zoo vid Videbæk kan ni träffa på mer än 700 djur och fåglar från alla världens länder och barnen kan få mata dem (32 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort (42 km). Løveparken i Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kan ni träffa på mer än 1000 djur från hela världen på den 60 ha stora arealen (57 km). LEGOLAND, c:a 68 km från Sunds, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen.

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Sunds

Sök semesterstuga
 
  •  

   Sunds Stuga, Sunds

   2 Recensioner


    

   Sovplatser: 4   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: 1   •   150 m till vattnet
   Reg. nr.: 24-4608

    
   1 vecka från SEK 2960,-
    
  •  

   Sunds Stuga, Sunds

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 4   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: no  
   Reg. nr.: 24-4610

    
   1 vecka från SEK 4858,-