Hyr semesterstuga i Sædding Strand - Boka här

Stuga i Sædding Strand, Västjylland, Danmark till uthyrning!

När ni tillbringar er semester i Sædding Strand är ni i närheten av en badstrand, vacker natur och Esbjergs många sevärdheter.

 

Gästers recension från Sædding Strand

 
 

9 gäster har givit Sædding Strand ett genomsnittligt betyg på 4,33 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Fritidsområdet Sædding Strand ligger strax norr om Esbjerg och har utsikt över Ho Bugt, Fanø och Esbjerg stora hamn. Sædding Strand är känt för sin 9 meter höga skulpturgrupp "Mennesket ved Havet", som är Esbjergs landmärken. Sædding Strand är ett område med både året-runt bostäder och sommarstugor, som ligger bortom den härliga stranden. En gräsbevuxen sluttning leder ner till stranden och på toppen av sluttningen kan ni följa en stig längs vattnet. Härifrån kan ni se den fina, rödrandiga fyren, Sædding Strand Mellemfyr och ett flertal besättningsbunkrar, varav en är inredd som museum bunker och utställd på Fiskeri- og Søfartsmuseet. I Sædding finner ni Sædding Kyrka, som är en mycket speciell, röd tegelbyggnad med en unik arkitektur. Området är mycket lämpligt för stuguthyrning på grund av stränderna, naturen och de många sevärdheterna.
Ni kan köpa matvaror och äta i området, men annars hittar ni massor av butiker, restauranger och sevärdheter i Esbjerg, 6 km söderut.

 

Strande

Den 3 km långa Sædding Strand i bukten Ho Bugt ligger mellan de vita skulpturerna i söder och Hjerting Strandpark i norr. Vid stranden finns det grunt och lugnt badvatten av god kvalitet och sandbotten och gräsbevuxna sluttningar med vegetation bortom stranden. Från stigen, som följer sluttningen längs med havet, leder trappor ner till stranden. Från Sædding Strand kan ni uppleva en enastående vacker solnedgång.
Om ni vill uppleva de fantastiska breda, sandstränderna med sanddyner vid Västerhavet, kan ni ta er till Fanø Bad på Fanø (9 km) eller till Hvidbjerg Strand i Blåvand (32 km).

Natur

I närheten av Sædding Strand ligger Nørreskoven, som är en vacker och trevlig bokskog med rådjur. Naturparken Marbæk ligger strax norrut. Området är en del av Nationalpark Vadehavet, och där finns ett varierat landskap med hedar, skogar, ängar, kust och fågelreservat. Härifrån har ni utsikt till ön Langli i Ho Bugt. Ni kan gå till Langli vid lågvatten via en 4 km lång lågvattenväg, som är markerad med pålar i havsbottnen, eller åka med en traktor till ön. Vägen till Langli börjar på Nyeng i Sønderho. Ni kan besöka Langli från mitten av juli till mitten av september, och se massor av rastande och häckande fåglar och en vacker natur.
På den fredade halvön Skallingen kan ni vandra och cykla på mountainbike i ödemarken, bada från den fina stranden, gå på bärnstensjakt och se en stor mängd fåglar (33 km).
Besök även odlingarna i Hjerting, Guldager och Solbjerg. I odlingarna i Vejers kan ni få se landets största bestånd av kronhjort (29 km).

Aktiviteter

Området runt Sædding Strand lockar till goda naturupplevelser, som t.ex. promenader längs kusten, i en av de natursköna odlingarna bortom kusten, i naturområdet Marbæk eller ut till ön Langli. Ni kan också ta en båttur i Ho bukt och se allt från vattensidan.
Strax bortom kusten kan ni köra go-kart och bowla i Funworld.
Sportfiskare har goda förutsättningar här. Ni kan fiska från land eller från en av de många Put & Take fiskesjöarna bortom kusten. Prova t.ex. Nebel Sø Put and Take, Ho Fiskesø eller Broeng Fiskepark.
Golfare kan spela på banorna på bl.a. Breinholtgård Golfklubb, Esbjerg Golfklubb och Blåvandshuk Golfbana.
I Svømmestation Danmark i Esbjerg finns det ett härligt vattenland med många möjligheter.

Sevärdheter

Vid stranden står Sædding Mellemfyr - en fin, fredad, röd- och vitrandig ledfyr, som är den näst äldsta järnfyren i Danmark.
De 9 meter höga, kritvita betongskulpturerna "Mennesket ved Havet", föreställer 4 män, som sitter och blickar ut till havs. Skulpturerna, som även kallades "De 4 hvide mænd, är Esbjergs landmärke och uppfördes 1995 med anledning av firandet av stadens 100-årsjubileum. Konstnären bakom verket är skulptören Svend Wiig Hansen. 
Precis bakom de vita skulpturerna i Sædding ligger Fiskeri- og Søfartsmuseet, där ni kan titta på utställningar, uppleva havets djur i det stora saltvattensakvariet, se på sälarna i sälariet och se dem matas, se flotta ankor och vadarfåglar i Vadehavespaviljongen utomhus och delta i roliga aktiviteter.
Vid Sædding Strand kan ni också se ett antal bunkrar i grönområdet vid stranden.
I Esbjerg finns det sevärdheter som Esbjerg Konstmuseum, Esbjerg Museum och Musikhuset Esbjerg (6 km).

Utflykter

Natur- og kulturformidlingscentret Myrthuegård i naturområdet Marbæk har utställningar om området, och här kan ni lära er mer om områdets natur och historia samt delta i aktiviteter för hela familjen (14 km).
Från Esbjerg kan ni segla till Fanø på 12 minuter och uppleva den vackra och charmiga ön i bil eller på cykel. Här finns det gamla idylliska stadsmiljöer och hus med halmtak, breda badstränder, enastående natur och intressanta sevärdheter.
I den lilla, mysiga djurparken Blåvand Zoo, kan ni uppleva en mängd olika djur. Ni kan bl.a. klappa getter, gosa med kaniner, rida på ponnyer och leka på lekplatsen. Blåvand Zoo är den enda djurparken i Danmark, där man kan se vita lejon och röda jättekängurur (31 km).
Ta en tur till LEGOLAND, där hela familjen kan roa sig, beundra de många LEGO figurerna och prova på de många nöjesattraktionerna. Oavsett om ni är mer för stillsamma barnaktiviteter eller för vild action, hittar ni det här! (59 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Sædding Strand

Sök semesterstuga
 
  •  

   Sædding Strand Stuga, Sædding Strand

   9 Recensioner


    

   Sovplatser: 2   •   Sovrum: 1
   Husdjur tillåtit: no   •   500 m till vattnet
   Reg. nr.: 27-1080

    
   1 vecka från SEK 2979,-