Hyr semesterstuga i Møgeltønder - Boka här

Stuga i Møgeltønder, Västjylland, Danmark till uthyrning!

 

Gästers recension från Møgeltønder

 
 

26 gäster har givit Møgeltønder ett genomsnittligt betyg på 4,73 av 5 möjliga stjärnor.

 

Allmänt

Den lilla byn Møgeltønder på Sønderjylland är Danmarks kanske mest kända by. Detta beror inte bara på den vackra Slotsgade, de idylliska gamla husen och de fina butikerna, men i hög grad också på den tidigare kungliga anknytningen till det danska kungshuset med Schackenborg slott. Det är inte utan anledning, att många turister besöker Møgeltønder varje sommar, där de njuter av charmen i staden och en bit av Sønderjysk tårta. Om ni hyr ett fritidshus i Møgeltønder, kan ni utnyttja semestern med gränshandel, en tur till Vadehavet eller ett besök i grannstaden Tønder.

 

Strand

Om ni hyr en sommarstuga i Møgeltønder och får lust att gå till stranden, kan ni köra i riktning mot Højer, eftersom stranden Emmerlev Klev ligger något norrut. Det är en barnvänlig strand med sandbotten och grunt vatten. Nu kan också åka till Rømø, där ni hittar norra Europas bredaste badstrand, där det finns utrymme för både badgäster, surfare och strandseglare.

Natur

Naturen på södra Jyllands västkust är helt enastående vacker, och Vadehavet och kusten från den tyska gränsen i söder och upp till Blåvandshuk har fått benämningen, Nationalpark Vadehavet. Här kan ni njuta av en varierad och barsk natur med sanddyner, sankmarker och strandängar. Det näringsrika Vadehavet skapar ett rikt djur- och växtliv. Området är ett paradis för fågelentusiaster och naturälskare. Det fascinerande naturfenomenet "Sort Sol", där stora flockar av starar flyger i flock, kan upplevas under våren och hösten på Sønderjyllands lågt liggande landområden.

Aktiviteter

Området på Møgeltønder är attraktivt för sportfiskare, som hittar bra fiskevatten både vid Videåen, Bredeå, Vadehavet och Put and Take fiskesjöar. Cyklister har fina möjligheter till att komma ut på spännande cykelturer, t.ex. kan ni cykla runt på turen "den kongelige marskrute", som är en 41 km lång cykelväg, som går genom marsklandet och gränsen. Om ni verkligen vill få upp pulsen, så kan ni gå loss på naturfitnessbanan i slottsparken i Møgeltønder.

Sevärdheter

Møgeltønder är en sevärd liten, charmig stad med gamla hus, kullerstensgator, det vackra Schackenborg slottet, slottsparken och den gamla slottskyrkan från medeltiden och renässansen. Besök Trøjborgs slottsruin i Visby och se de fascinerande ruinerna i det majestätiska slottet, som bl.a. har tillhört Drottning Margrethe I. Det är gratis att besöka slottsruinen (11 km). Besök staden Højer och se på fördämningarna, som skiljer Vadehavet och marsklandet. Ni kan bättre förstå er på livet på myren under tidens gång på Mølle- og Marskmuseum, som håller till i Højer Mølle och som är Danmarks största holländska väderkvarn (11 km). Ta en tur över den dansk-tyska gränsen och besök Nolde Museet i Neukirchen (13 km). I Danmarks äldsta handelsstad Tønder, hittar ni caféer, matställen och butiker utmed de charmiga, kullerstensbelagda gatorna samt Tønder Museum och Tønder Konstmuseum (8 km).

Utflyktsmål

Åk till den vackra semesterön Rømø i Vadehavet och njut av den breda sandstranden, gå på upptäcktsfärd i de två mysiga städerna Havneby och Lakolk, där ni hittar caféer, restauranger och butiker. Ni kommer till Rømø via en 9,2 km lång fördämning (47 km). Hjemsted Oldtidspark är en by från järnåldern med aktiva verkstäder, där dåtidens hantverk visas upp. På museet kan ni se utställningar om forntiden och de arkeologiska fynden på platsen (31 km). Det är värt åkturen, att köra till nöjesparken LEGOLAND, där hela familjen kan ha det trevligt tillsammans, testa de olika aktiviteterna och bli imponerad av alla de vackra figurerna byggda av legoklossar (112 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Møgeltønder

Sök semesterstuga
 
  •  

   Møgeltønder Stuga, Møgeltønder

    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   9800 m till vattnet
   Reg. nr.: 29-9005

    
   1 vecka från SEK 2745,-
    
  •  

   Møgeltønder Stuga, Møgeltønder

    

   Sovplatser: 5   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   19000 m till vattnet
   Reg. nr.: 29-9100

    
   1 vecka från SEK 2356,-
    
  •  

   Møgeltønder Stuga i en stad, Møgeltønder

   18 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   9800 m till vattnet
   Reg. nr.: 29-9001

    
   1 vecka från SEK 3242,-
    
  •  

   Møgeltønder Stuga i en stad, Møgeltønder

    

   Sovplatser: 8   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 2   •   11000 m till vattnet
   Reg. nr.: 29-9004

    
   1 vecka från SEK 3718,-
    
  •  

   Møgeltønder Stuga i en stad, Møgeltønder

   6 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   9800 m till vattnet
   Reg. nr.: 29-9002

    
   1 vecka från SEK 3713,-