Hyr semesterstuga i Kvie Sö - Boka här

Stuga i Kvie Sö, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Hålla semester i en sommerstuga vid en badsjö i gröna och natursköna omgivningar

 

Gästers recension från Kvie Sö

 
 

9 gäster har givit Kvie Sö ett genomsnittligt betyg på 4,56 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Sommarstugorna vid Kvie Sø ligger i ett lugnt och grönt område, alldeles vid badsjön. Kvie Sø ligger inne i landet, i närheten av Ansager, i sydvästra delen av Jylland, och ca 45 km från Västerhavet. Här kan ni följa en trevlig stig hela vägen runt sjön, 3,5 km, koppla av på bänkarna vid sjön och njuta av den vackra utsikten, eller ta ett dopp i sjön. Ni kan också äta en pannkaka på restaurangen, som ligger precis nere vid sjön. På restaurangen kan ni också utnyttja en stor lekplats med bl.a. ett sjörövarskepp.
Kvie Sø är en idealisk semesterort för er, som söker efter lugn och ro och trevnad i natursköna omgivningar. Om ni har barnen med, kan ni besöka LEGOLAND, som bara ligger på 25 km avstånd från sommarstugan.
Ni kan handla i Ansager, 3 km söderut, eller i den lite större handelsstaden Grindsted, 15 km österut.

 
Flytande brygga på Kvie Sø - en av Danmarks renaste sjöar - i sommarstugeområdet Kvie Sø Klart badvatten i Kvie Sø, som är omgiver av sommarstugor och vacker skog Sommarstugor i grönområden bortom den idylliska Kvie Sø Stor lekplats och en påfågel vid Pandekagehuset och sjön Kvies strand
 

Strande

När ni har semester i en sommarstuga i Kvie Sø, är det 45 km till Västerhavets stränder i t.ex. Vejers och Henne. Men ni kan också bada i Kvie Sø, där det finns sandbotten och grunt, rent badvatten. Vid sjön kan ni använda er av en vacker brygga, som ligger mitt ute i sjön. Det grunda vattnet i Kvie Sø gör den till en mycket familjevänlig badplats.

Natur

Kvie Sø är en skyddad, rund sötvattensjö, som har bildats av källvatten. Sjön är inte ansluten med vattendrag, så den har sitt alldeles eget ekosystem. Sjön är en så kallad lobelia sjö, vilket innebär, att det är en näringsfattig hedsjö. Fredandet av sjön betyder bland annat, att ni inte får fiska i sjön. Sommarstugorna är omgivna av skog, sandslätter och andra grönområden. Ni kan gå utmed en naturstig på 2,3 km runt i området, eller ta stigen, som leder er runt sjön, på 3,5 km. Längs vägen på promenaden kan ni kanske ha turen att se påfåglar, som håller till i området.

Aktiviteter

Grönområdet runt sommarstugorna och Kvie Sø, lockar till promenader och cykelturer i de vackra omgivningarna. Sportfiskare hittar också goda möjligheter i området, dock inte i den fredade Kvie Sø, men bland annat i Ansager Å och Varde Å, där ni kan fånga öring och lax, samt i ett antal Put & Take fiskesjöar i närheten av Kvie Sø.
Områdets åar är också mycket lämpliga för kanotpaddling.
Golfare kan testa flera golfbanor i detta område. Den närmaste är Gyttegård Golf Klubb mellan Grindsted och Billund, men de närliggande banorna på Varde Golfklubb och Skærbæk Mølle Golfklubb är också värda ett besök.

Sevärdheter

Den största sevärdheten i närheten av sommarstugorna i fritidsområdet Kvie Sø, är naturen och den härliga badsjön.
Med en kort biltur kommer ni till handelsstaden Grindsted, som har gator med kullersten, gemytliga matställen, ett hembygdsmuseum i stadens äldsta hus, en biograf, en simhall och kulturcentret MAGION (15 km).

Utflykter

På LEGOLAND finns det mer än 50 åkattraktioner samt fart, action och gemyt för hela familjen. Här kan barn i alla åldrar få en rolig och oförglömlig dag. De minsta barnen kan stoja omkring i Miniland, och de lite äldre kan roa sig i t.ex. Pirate Land, Adventure Land eller i Ninjago World. Överallt i parken hittar ni restauranger och områden med bänkar, där ni kan vila fötterna (25 km).
GIVSKUD ZOO är en spännande djurpark, där ni kan komma väldigt nära djuren med safari bussen eller i er egen bil. Djuren lever i flockar i de stora anläggningarna. Flera av parkens djur är utrotningshotade i naturen och en del är mycket sällsynta. Se fram emot att möta de vackra djuren på nära håll och att lära er mer om dem (45 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Kvie Sö

Sök semesterstuga
 
  •  

   Kvie Sö Stuga, Kvie Sö

   2 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: 2   •   50000 m till vattnet
   Reg. nr.: 25-3002

    
   1 vecka från SEK 2677,-
    
  •  

   Kvie Sö Stuga, Kvie Sö

   4 Recensioner


    

   Sovplatser: 5   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1  
   Reg. nr.: 25-3001

    
   1 vecka från SEK 3574,-
    
  •  

   Kvie Sö Stuga, Kvie Sö

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: 1   •   50000 m till vattnet
   Reg. nr.: 25-3003

    
   1 vecka från SEK 2797,-