Hyr semesterstuga i Houvig - Boka här

Stuga i Houvig, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Houvig är en vacker semesterort vid Nordsjön med en bred sandstrand, sanddyner och trevliga stugor i det kuperade landskapet med sanddyner bortom stranden. Stuguthyrning är populärt i Houvig, då ni bor i natursköna och ostörda omgivningar, men ändå i närheten av stadslivet i Søndervig.

 

Gästers recension från Houvig

 
 

135 gäster har givit Houvig ett genomsnittligt betyg på 4,75 av 5 möjliga stjärnor.

 
youtube
 

Område

Sommarsturorna ligger i ett lätt kuperat dynområde mellan Nordsjön och Stadil Fjord. Den härliga stranden, det unika läget mellan hav och fjord, de varierande natursköna landskapen och de många aktivitetstilbuden gör Houvig till ett attraktivt semesterställe. Här kan ni bada, cykla, promenera eller koppla av i de lugna omgivningarna. I Söndervig, som ligger bara 3 km från Houvig, finns det bra möjligheter för att handla, ett flertal restauranger samt ett par barer och ett discotek.

 
En sommardag på stranden i Houvig Stranden i Houvig är en bred sandstrand med flera bunkrar och höga sanddyner Bunkrarna på stranden i Houvig kan ge lä och barnen kan klättra på dem Sommarstugorna i Houvig ligger i det natursköna och kuperade landskapet med sanddyner bortom stranden
 

Strande

Stranden är en sandstrand med dyner. Dock kan områden med sten förekomma. Det är inte tillåtet at köra bil på stranden. Den härliga, breda sandstranden inbjuder både till att bada, sola eller promenera.

Natur

Naturen kring Houvig präglas av dynlandskap, ljunghedar, skog och plantager. Stadil Fjord ligger bakom Houvig inåt i landet. Här kan ni uppleva den helt unika västjyska, öppna naturen. Det platta landskapet är skilt från Nordsjön av dyner, varifrån man har en enastående utsikt över både fjord och hav. Den nordliga delen av fjorden har varit dikad och odlad från 1950-talet till 1990-talet. Nu är området igen natur, med öppet vatten, odlade vassruggar och ängar - och fåglar, djur och växter är på väg tilbaka.

Aktiviteter

Området kring Houvig har många aktivitetstillbud. Åk evt på cykeltur, prova windsurfing i fjorden eller på havet, åk på fisketur eller besök ett vattenland. Ringkøbing Fjord är ett av de mest kända windsurfingområden i Nordeuropa. De stora grunda områden och de fina vindförhållandena gör det både lätt och roligt att lära sig surfa i trygga omgivningar.

Sevärdheter

Houvigs fästning är från 2:a världskriget och ett flertal bunkers från den före detta anläggningen är nu synliga på stranden. På sommaren arrangeras guidade turer i fästningsanläggningen. På Strandgården, som ligger nära Houvig, berättas om hur livet formade sig i dynerna förr i tiden. Hvide Sande ligger mitt på landtungan Holmsland Klit, och är Danmarks 5. största fiskehamn. I staden upplever ni en blanding av livlig aktivitet och stilla charm. Fiskernes Hus i Hvide Sande är ett samtidsmuseum, som bl.a. berättar historien om fiskens väg från Nordsjön till konsumenten.

Utflykter

Lokalmuseet Abelines Gård är en hundraårig strandfogdegård på Holmsland Klit. Den gamla, vackra köpstaden Ringköbing med de röda tegeltaken och de gamla kullerstensgatorna ligger ca. 11 km från Houvig och är värt ett besök. LEGOLAND, ca. 90 km från Houvig, har byggts av 50 mio. LEGO-klossar. Här finns massor med aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Lejonparken i Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Se flera än 1000 djur från hela världen på det 60 ha stora området.

 

Författare:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

29 Stugor i Houvig

Sök semesterstuga