Hyr semesterstuga i Houstrup - Boka här

Stuga i Houstrup, Västjylland, Danmark till uthyrning!

När ni tillbringar er semester i en sommarstuga i Houstrup, är ni omgiven av Västerhavet och det gröna landskapet med sanddyner i Blåbjerg Klitplantage. Semesterorten Houstrup bjuder in er till en trevlig och aktiv familjesemester. Här bor ni mitt i naturen och ändå i närheten av områdets städer och sevärdheter.

 

Gästers recension från Houstrup

 
 

64 gäster har givit Houstrup ett genomsnittligt betyg på 4,28 av 5 möjliga stjärnor.

 
youtube
 

Område

Houstrup är en härlig semesterort i fridfulla omgivningar. Sommarstugeområdet ligger ett par kilometer från den långa, vita sandstranden, alldeles bakom den vackra Blåbjerg Klitplantage; Ett stort fridlyst naturområde med praktfulla klitter, blå sjöar, ljungklädda hedarealer och härlig skog. I Houstrup finns en livsmedelsbutik samt en restaurang. 7 km söder om Houstrup ligger den mysiga och stämningsfulla semesterbyn Henne. Här finns flera restauranger och kaféer samt ett diskotek. Dessutom finns det möjlighet att besöka vattenland och minigolfbana.

 
Stranden i Houstrup omgärdas av höga sanddyner och ett kuperat landskap med sanddyner Den breda och bilfira sandstranden i Houstrup Ni kan njuta av utsikten över västerhavet och stranden i Houstrup från de höga sanddynerna Parkeringsplats och Blå Flagga (rent vatten och säker badstrand) bakom de höga sanddynerna på Houstrup strand
 

Strande

Houstrup Strand är en bred, vit sandstrand med höga klitter. Mellan stranden och sommarstugeområdet finns det ett stort fridlyst hed- och klittområde med öppen tallskog. Bilar är inte tillåtna på stranden. Här är drakflygning en populär aktivitet.

Natur

Mellan Vesterhavet och sommarstugeområdet ligger en av Danmarks största plantager, Blåbjerg Klitplantage, som med ljung, skog och snår är som gjord för långa cykel-, rid- eller vandringsturer. Det Blå Bjerg, som plantagen är uppkallad efter, är landets högst belägna klitt, 64 m över havsytan. Den fridlysta Lønborg Hede alldeles norr om Houstrup ger en särpräglad naturupplevelse, då området aldrig har varit uppodlat. I detta oförstörda område finns ett rikt fågel- och växtliv. Området kring Houstrup är ett mekka för fågelintresserade. Tipperhalvön ligger i den södra änden av Ringkøbing Fjord och är rastplats för tusentals vadarfåglar, änder och gäss.

Aktiviteter

I Blåbjerg Plantage råder ro och frid, och ni finner storslagna möjligheter till att gå på upptäcktsfärd i den vackra naturen längs de många skogs- och naturstigarna - antingen till fots eller på cykel. Längs havet och fjorden i Ringkøbing, kan ni hitta några av Europas bästa vindsurfingförhållanden. Stora områden med grunt vatten gör det både lätt och roligt att lära sig surfa i trygga omgivningar. För fritidsfiskaren finns det goda utsikter vid kusten, i Ringkøbing Fjord samt i områdets åar och sjöar. Det finns fyra 18-håls golfbanor i området; vid Henne, Ho, Varde och Esbjerg. Dessutom är kanotpaddling, minigolf och ridning populära aktiviteter kring Houstrup.

Sevärdheter

På valmuseet i Nymindegab kan ni se skelettet av en 12 m lång kaskelottval, som 1990 strandade vid Nymindegab. Blåbjerg Hembygdsmuseum berättar om traktens historia från forntid fram till våra dagar. I Henne by finns ljusstöperi, glasblåsare, bärnstenssliperier samt antikvariat. Tirpitz-stillingen (-värnet) i Blåvand är en återöppnad bunker som visar en utställning om värnets roll i det tyska kustförsvaret.

Utflyktsmål

17 km från er sommarstuga i fritidsområdet Houstrup ligger Tipperne - ett fredat fågelreservat längst ner vid Ringkøbing Fjord. I det grunda vattnet runt halvön Tipper, kan ni titta på fåglar från hela Skandinavien. Besök Esbjerg och upplev stadens museer och sevärdheter (41 km). Från hamnen i Esbjerg kan ni segla med färja till den charmiga ön Fanö. Här kan ni uppleva idylliska byar med de karakteristiska Fanöhusen och en fantastisk natur. LEGOLAND® ligger ca. 75 km från Houstrup, och en dagstur till Danmarks populäraste nöjespark är en fin upplevelse för alla i familjen. Lite längre inåt landet kan ni köra runt mellan lejon och giraffer på en safari på GIVSKUD ZOO (91 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Houstrup

Sök semesterstuga