Hyr semesterstuga i Gjellerodde - Boka här

Stuga i Gjellerodde, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Gjellerodde är ett vackert och lugnt område i ett intressant och varierat landskap.

 

Gästers recension från Gjellerodde

 
 

22 gäster har givit Gjellerodde ett genomsnittligt betyg på 4,55 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Gjellerodde ligger på en liten udde längst in i Nissum Bukt, vid den rofyllda Limfjorden. Alla sommarstugorna i området ligger nära vattnet och från en stor del av dem, är det utsikt över fjorden. Det finns möjlighet att handla dagligvaror i Gjellerodde samt ett matställe. Vid fjorden, 5 km söder om Gjellerodde, ligger handelsstaden Lemvig. Här hittar ni ett aktivt handelsliv, små kaféer och bra restauranger samt en livlig fiskehamn. Strandpromenaden mellan Gjellerodde och Lemvig inbjuder till kvällsturer längs vattnet.

 
Sommarstugorna i Gjellerodde ligger på en kulle och flera har fin utsikt över havet och stranden Tillträde till den härliga sandstranden med grunt, barnvänligt vatten i sommarstugeområdet i Gjellerodde I Gjellerodde kan ni bada från stranden eller från den langa badbryggan Utsikt från sommarstugeområdet över lekplatsen och stranden i Gjellerodde
 

Strande

Den härliga badstranden vid Gjellerodde är lugn och barnvänlig. Vattnet är rent och stranden har Blå Flagg. Bukten lämpar sig väl för vindsurfing och segling. Närmaste Vesterhavsstrand är Vejlby Klit Strand - en mycket fin sandstrand med klitter och många grytor i lä. Här och där kan det dock finnas små områden med sten. Var uppmärksam på att det blir snabbt djupt här. Det är inte tillåtet att köra bil på stranden.

Natur

Det finns många utmärkta vandringsleder i den storslagna och varierade naturen i och omkring Gjellerodde och Lemvig. En av dessa är 'Planetstien', som är en modell av solsystemet i skala 1:1 miljard. Leden är 12 km och går genom Lemvigs Lystanlæg och längs stranden, där det också finns ett rikt fågel- och växtliv. Landskapet vid Gjellerodde är lågt och flackt, och det är präglat av ljunghedar. Norrut finns det dock små tallplanteringar. Här finns dessutom en rad strandsjöar. Den ca 60 ha stora Gjeller Sø är ett naturvetenskapligt intressant område med en välutvecklad bottenvegetation. Området är också ett EU-fågelskyddsområde.

Aktiviteter

Området bjuder på många aktivitetsmöjligheter, så som paragliding, drakflygning, vindsurfing, fritidsfiske i havet och i Put&Take-sjöar, simning, ridning, beachvolley, bowling och golf. Ni kan hyra cyklar i området. Golfbanan vid Gjellerodde är naturskönt belägen - helt ute vid fjorden. Bukten är ett av Danmarks allra bästa områden för seglare och surfare. Om sommaren är det möjligt att från Lemvig ta en rundtur på fjorden.

Sevärdheter

Hembygdsgården Gjellergård ligger utmed Planetstiens sträckning. Den restaurerade byggnaden representerar den västjylländska fiskarbondens byggstil. Den gamla delen av gården är inrättad som museum och här arrangeras under sommaren öppen verkstad. Besök ev. några av områdets många konsthantverkare i deras ateljéer.

Utflykter

Lemvig bjuder på många kulturella sevärdheter, bl.a. flera museer, samt bra shoppingmöjligheter och matserveringar. I Lemvig Havn, som primärt är en fiskehamn, håller man varje morgon offentlig fiskeauktion. I Thyborøn, 24 km från Gjellerodde, ligger Jylland Akvariet, där ni kan klappa en haj på huvudet och hålla en krabba i handen; Kystcentret, som är ett spännande upplevelsecenter för hela familjen, samt Sneglehuset, ett hus som är dekorerat med miljontals snäckskal, både invändigt och utvändigt. Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort. (54 km) Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsön Mors är nordens största blomsterpark med djungelzoo och lekland. (82 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Gjellerodde

Sök semesterstuga
 
  •  

   Gjellerodde Stuga, Gjellerodde

   6 Recensioner


    

   Sovplatser: 4   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: 1   •   95 m till vattnet
   Reg. nr.: 20-1569

    
   1 vecka från SEK 5241,-
    
  •  

   Gjellerodde Stuga, Gjellerodde

   2 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   300 m till vattnet
   Reg. nr.: 20-1556

    
   1 vecka från SEK 8014,-
    
  •  

   Gjellerodde Stuga, Gjellerodde

    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: no   •   250 m till vattnet
   Reg. nr.: 20-1559

    
   1 vecka från SEK 4145,-
    
  •  

   Gjellerodde Stuga, Gjellerodde

   6 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   330 m till vattnet
   Reg. nr.: 20-1567

    
   1 vecka från SEK 4437,-
    
  •  

   Gjellerodde Stuga, Gjellerodde

    

   Sovplatser: 4   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: no   •   750 m till vattnet
   Reg. nr.: 20-1570

    
   1 vecka från SEK 3353,-
    
  •  

   Gjellerodde Stuga på landet, Gjellerodde

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 4   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: no   •   525 m till vattnet
   Reg. nr.: 20-1999

    
   1 vecka från SEK 2797,-