Hyr semesterstuga i Fjaltring - Boka här

Stuga i Fjaltring, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Fjaltring är en liten västjylländsk by, som ligger i ett fridfullt och naturskönt område, alldeles norr om Nissum Fjord.

 

Gästers recension från Fjaltring

 
 

3 gäster har givit Fjaltring ett genomsnittligt betyg på 4,33 av 5 möjliga stjärnor.

 
youtube
 

Område

Fjaltring är belägen alldeles vid en härlig Vesterhavsstrand i ett fridfullt område. Byn är känd för sitt kulturcenter, som är inrättat i en välbevarad strandgård, samt sin gamla vackra kyrka. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området, men bra inköpsmöjligheter hittar ni i byarna Lemvig (17 km), Struer (43 km) och Holstebro (44 km), som dessutom erbjuder aktiviteter, sevärdheter och matställen.

 
Den breda sandstranden i Fjaltring Tillträde till stranden i Fjaltring via de höga sanddynerna Utsikt mot söder vid Fjaltrings sandstrand med höga sanddyner I Fjaltring finns det en bred sandstrand och höga sanddyner
 

Strande

Fjaltring har en riktigt bra och barnvänlig sandstrand med klitter och vågbrytare. Stranden är idealisk för bad, vila, strandaktiviteter och vandringsturer. Här är det också möjligt att, efter högvatten, hitta bärnsten. Att fiska från vågbrytarna är också en populär aktivitet. Det är inte tillåtet att köra bil på stranden.

Natur

Fjaltring är högt belägen i ett flackt område med låg, utspridd växtlighet. Landskapet varierar mellan hedslätter, klitter och branta sluttningar ut mot kusten. Det öppna landskapet ger er en fin vy över Vesterhavet och hela området. Vid de stora våtmarkerna kring den fem km långa Ferring Sø, som ligger c:a 6 km norr om Fjaltring, finns ett rikt fågelliv. Mellan Vesterhavet och Ferring Sø är det endast c:a 1,5 km. Den 6,7 ha stora Klosterhede Plantage med skogsarealer, öppna hedlandskap och ådalar ligger 10 km in i landet.

Aktiviteter

Det finns goda möjligheter att fånga fisk från vågbrytarna vid stranden, i Nissum Fjord samt i Vejlby Klit Fiskesø. Hyr ev. er egen båt och ta en tur på Ferring Sø. Vid Fjaltring finns det bra möjligheter till surfing, både på Vesterhavet och på Nissum Fjord. Den vackra naturen kring Fjaltring kan också upplevas på en av områdets cykel- eller vandringsleder. För golfspelare finns det möjlighet att prova banorna hos Holstebro Golfklub, Holmsland Klit Golfklub i Søndervig, Lemvig Golfklub och Struer Golfklub.

Sevärdheter

Den vackra, gamla Fjaltrings kyrka från 1100-talet ligger endast få meter från Vesterhavet och på kyrkogården kan ni se två granitskulpturer. I utkanten av Fjaltring ligger det kända kulturcentret Tuskær, där ni bl.a. kan uppleva olika utställningar. I Bovbjerg, några få km norr om Fjaltring, finner ni en rik konstnärsmiljö, ett museum, ett galleri samt ett par affärer och matserveringar. Den röda, 26 m höga fyren i Bovbjerg ligger vid de branta klinterna. Fyren är områdets högsta punkt och härifrån är det möjligt att se så långt som 35 km. I Ferring, 6 km norrut, ligger Jens Søndergaard Museet längst ut på klinten. Här målade konstnären bilder av trakten, då i synnerhet havet i både lugnt och upprört tillstånd. I den lilla byn finns dessutom ett geologiskt minimuseum, några få butiker och en liten, romantisk kyrka. I Vejlby Sommerpark, 15 km norrut, kan ni fiska, hyra ridhästar, köra frontbikes, spela minigolf och besöka djuren i parkens husdjurszoo.

Utflyktsmål

I Thyborön kan ni uppleva både Kystcentret Thyborön och Jyllands Akvarium (30 km). På båda ställen finns det aktiviteter, utställningar och akvarier. Ni kan klappa en haj, skapa ert eget åskväder eller starta en tornado. Handelsstaden Holstebro ligger 44 km bort och erbjuder specialaffärer, bra inköpsmöjligheter, konst (inklusive Alberto Giacomettis berömda bronsskulptur "Kvinna på Kärra", kultur, mysiga caféer och en vacker miljö med en å. Ta en tur in i landet till det intressanta Hjerl Hede Friluftsmuseum. Här kan hela familjen njuta av att se på den vackra byn med trädgårdar, djur och åkermarker och följa med i de dagliga aktiviteterna. Barnen kan leka, delta i aktiviteter, åka häst och vagn och mycket mer (64 km). Lite längre bort, på Limfjordsön Mors, kan ni besöka den blomstrande nöjesparken Jesperhus, som erbjuder lekland, badland, djungel zoo, vackra blommor, shower och mycket mer (81 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Fjaltring

Sök semesterstuga