Hyr en sommarstuga på Fanø

Fanø är den nordligaste ön i Vadehavet, och här kan ni koppla av i den vackra naturen med hedar, sanddyner och skog. Fanøs små, pittoreska städer, naturen och de korta avstånden på ön skapar en perfekt miljö för en underbar semester vid Vadehavet.

Fanøs breda, vita sandstrand är 15 kilometer lång och sträcker sig från öns norra spets till den södra spetsen. Stranden är den centrala punkten för massor av aktiviteter under hela året. Här lever man livet med solbad, lek, segling och drakflygning. Fanøs strand är också känd för att vara ett bra ställe att hitta bärnsten.

Gästers recension från Fanø:
 
 
1003 gäster har givit Fanø ett genomsnittligt betyg på 4,58 av 5 möjliga stjärnor.
 
youtube

Åk med färja till sommarstugan

Resan till sommarstugan på Fanø börjar med en trevlig liten båtfärd från hamnen i Esbjerg, som bara tar 12 minuter. FanøFærgen driver linjetrafik från Esbjerg till Nordby på Fanø flera gånger i timman och större delen av dygnet. Det finns ingen möjlighet att reservera plats på FanøFærgen, men om ni inte hinner med färjan, behöver ni inte vänta länge, innan nästa färja seglar till Fanø. Priset på överfarten med FanøFærgen beror på, om ni skall ta med bilen, eller om ni går till fots eller kommer på cykel.

Njut av Fanøs breda strand, när ni har semester på ön i Västerhavet

Sevärdheter och aktiviteter på Fanø

Om ni hyr en sommarstuga på Fanø, har ni alla öns sevärdheter och upplevelser inom räckhåll. Fanø är en charmig och överskådlig liten ö med sina 56 km2. Fanø är 16 km lång, så oavsett, var på ön, ni hyr en sommarstuga, bor ni i närheten av nästa stad eller naturupplevelse. Ön är rik på kulturhistoria och har tidigare haft en stark maritim tradition, där sjömännen tog med sig inspiration från utlandet hem till Fanø, vilket återspeglas i öns musik, danser och folkdräkter, som kan uppleva på festivalerna ”Fanikkerdage” och ”Sønderhodagen”. När ni kommer med FanøFærgen till Fanø, kan ni redan från sjösidan se Nordby med vackra gamla hus från 1800-talet samt vägar och gränder, som inte har förändrats under hundratals år. Ni kan tillbringa en härlig dag med shopping och besöka en av restaurangerna i Nordby. Ta en tur till Sønderho, när ni hyr en sommarstuga på Fanø och ta en promenad genom den idylliska och mysiga byn. De gamla husen med halmtak har anor från 1700- och 1800-talet och Sønderho har tidigare utsetts till Danmarks vackraste by.
Fanø har alltid lockat konstnärer, som har inspirerats av ljuset, livet och naturen på ön. Gå runt på ön, när ni bor i en sommarstuga och gå på upptäcktsfärd bland gallerierna och de öppna verkstäderna, där ni får en inblick i konstnärernas arbete. Här finns det fina möjligheter att hitta ett unikt konsthantverk från Fanø att ta med er hem.

Åk till en sommarstuga och upplev atmosfären på Fanø

Åk på festival och bo i en sommarstuga

Om ni vill tillbringa semestern i en sommarstuga på Fanø, så kan ni planera er semester efter en av de många festivaler, som hålls på Fanø. Hyr en sommarstuga, när er favoritfestival går av stapeln. ”Godtfolk Festival”, ”Fanø Rocker” och ”Fanø Free Folk Festival” har var och en sin egen karaktär, men gemensamt är musiken och gästmusikerna från hem- och utland. Om ni älskar att sticka, så är den stora, internationella ”Stickningsfestivalen” i september ett absolut måste. En annan stor internationell festival, som drar många människor till Fanø, är ”Fanø Dragefestival”. Här kan ni njuta av den imponerande synen av tusentals drakar i alla former och färger, som svävar över Fanø strand i juni månad. Om ni vill uppleva en mer barnvänlig version, går ”Fanø Familie Dragefestival” av stapeln i augusti. Här ligger fokus på barnen och det finns gott om aktiviteter i barnhöjd.

Sommarstuga mitt Fanøs natur

När ni tillbringar er semester på Fanø, är ni omgiven av natur. Ni kommer ofta att kunna se rådjur, fasaner och harar precis utanför fönstret vid sommarstugan eller när ni sitter på terrassen och dricker morgonkaffe. Kanske har ni även turen att se några av Fanøs vildkaniner, när ni tillbringar semestern i en sommarstuga på ön. Ni kommer att uppleva ett rikt fågelliv på Fanø, vilket till stor del beror på att ön ligger mitt i Vadehavet. Här finner fåglarna ett överflöd av mat och det finns många rastplatser, som flyttfåglar och sjöfåglar njuter mycket av. På Fanø har ni därför möjlighet att se ett stort antal olika fågelarter, som ni normalt inte skulle kunna se i Danmark. De stora flockarna, bestående av tusentals fåglar, är en fascinerande syn. En annan naturupplevelse, som ni inte får missa, när ni är på semester i en sommarstuga på Fanø, är sälarna. Det är ideala möjligheter, för att kunna se sälar i deras naturliga miljö, när ni besöker Fanø. Stora flockar av sälar håller till på sandbankarna utanför kusten på Fanø. Ni kan ta en tur till fots till sandbankarna med en ranger eller följa med på sälsafari med båt och ta en rundtur i havet runt Fanø.

Bo i en sommarstuga och koppla av i den vackra naturen på Fanø

Hund i sommarstuga

Om hunden skall följa med på semester i en sommarstuga, så kan ni lätt hyra en sommarstuga på Fanø, där det är tillåtet att ta med hunden. Det finns ingen anledning att låta hunden tas om hand av andra under semestern, för den kommer att njuta av att ha semester i en stuga precis lika mycket som resten av familjen. Fanøs vackra natur, gör att ni kan gå på några härliga promenader med hunden. Det finns många stigar i stugområdena på Fanø, där ni kan rasta hunden, när ni har den med i en sommarstuga. Ni kan också ta en promenad i hundskogen på Fanø, där ni kan släppa hunden lös, så att den kan gå på upptäcktsfärd och verkligen får lov att stoja runt. Hundskogen på Fanø är inhägnad och ligger i Fanø Klitplantage. Ni kan välja att hyra en sommarstuga, där tomten eller uteplatsen är inhägnad, så att ni kan koppla av tillsammans med hunden och inte behöver passa den hela tiden. Om ni hyr en sommarstuga, där hundar är tillåtna, så finns det vissa regler, som ni måste vara särskilt uppmärksam på.

Sommarstugor och fritidslägenheter på Fanø

När ni hyr en sommarstuga på Fanø, kan ni välja mellan många olika typer av sommarstugor och fritidslägenheter. Hos Sol og Strand Feriehusudlejning kan ni hyra fritidslägenheter i Fanø Bad, den historiska badorten, som har lockat till sig badgäster i över 100 år. Fanø Bad ligger på Fanøs västra sida, alldeles intill den breda sandstranden. Om ni hyr en fritidslägenhet i Fanø Bad, ligger Västerhavet precis utanför dörren. Om ni väljer att hyra en fritidslägenhet i Fanø Bad Feriecenter, så har ni samtidigt tillgång till många gemensamma faciliteter, såsom swimmingpool, bordtennis, tvättstuga och lekplatser för barn, både ute och inne. Fritidslägenheterna är individuellt och trevligt inredda, och ni kan själv välja, om ni vill hyra en fritidslägenhet med havsutsikt och balkong.

Sand mellan tårna och blå himmel - semester på Fanø är fantastiskt

Swimmingpool i en sommarstuga eller i en fritidslägenhet

Om vädret inte visar sig från sin bästa sida, kan det vara en bra idé, att hyra en sommarstuga med en swimmingpool eller en fritidslägenhet, där ni har tillgång till en gemensam pool. En sommarstuga med en swimmingpool ger er möjlighet att bada, leka och plaska i vattnet, även om regnet öser ner utanför. Vattnet är alltid ljummet, och ni är privata och kan ta ett dopp när ni vill. Särskilt barn är glada över att kunna leka i en pool på semestern i en sommarstuga eller i en fritidslägenhet, och det finns många timmars nöje och underhållning i en swimmingpool för de äldre barnen. Det blir en del extra förbrukningsutgifter i samband med en swimmingpool, som bör ingå i övervägandet, innan ni hyr en sommarstuga med pool.

Lyxiga sommarstugor på Fanø

För många hör lite lyx till semestern. Skäm bort er själv med en lyxig sommarstuga på Fanø, och skruva upp förväntningarna till en exklusiv semestervistelse. I en lyxig sommarstuga, kan ni verkligen koppla av och tillbringa kvalitetstid tillsammans. De lyxiga sommarstugorna är ofta stora och rymliga, så att det finns utrymme för hela familjen. Ofta finns det också ytterligare wellness utrustning i dessa stugor, i form av bastu, spa och swimmingpool. Det kan också vara mysstunder framför en brasa eller en fantastisk havsutsikt, som gör en sommarstuga till en lyxig stuga. Om ni är många som reser tillsammans, kan det vara en bra idé, att hyra en lyxig sommarstuga med aktivitetsrum, där ni t ex kan spela bordsfotboll, dart och biljard. Det behöver inte vara dyrare, att hyra en lyxig sommarstuga än en vanlig sommarstuga. Om ni hyr en lyxig sommarstuga under lågsäsong, så passar priset till de flesta plånböcker.

Låt en lyxig sommarstuga bilda ramen om familjesemestern på Fanø

Sommarsemester i en privat sommarstuga

Det finns många fördelar med att hyra en privat sommarstuga under semestern. Oavsett om ni väljer en privat lyxig sommarstuga, en privat sommarstuga eller privat fritidslägenhet med swimmingpool eller en privat sommarstuga, där ni kan ta med hunden, så är ni garanterad utrymme och privatliv. Privata stugor är en av de mest populära formerna för övernattning under semestern och det finns det en orsak till.
Privata stugor är hemtrevliga och mysiga att bo i, och de ligger ofta mitt i Danmarks underbara natur, nära havet. En privat sommarstuga är därför perfekt för att tillbringa en avkopplande semester i, och framför allt barnfamiljer njuter av utrymme och tomtarealerna i en privat sommarstuga, där det finns möjlighet att leka och röra sig. Stuguthyrning är utbredd på Fanø, och ni kan därför lätt hitta en egen privat sommarstuga för er semester vid Vadehavet. En privat stuga är inredd efter ägarnas smak, som förhoppningsvis också faller er i smaken. Privata sommarstugor har därför ofta en stor, terrass i söderläge, där ni kan äta frukost, sola och grilla på kvällarna. Grill är inte fast utrustning i en privat sommarstuga, så det kan vara en bra idé, att ta med en egen grill eller köpa en engångsgrill, när ni tillbringar semestern i en privat sommar på Fanø. 
Kategori
?
Västjylland, Fanö, Rindby Strand

 

1 vecka från SEK 8760

 
8 Sovplatser, 4 Sovrum

Kategori
?
Västjylland, Fanö, Rindby Strand

 

1 vecka från SEK 5013

 
6 Sovplatser, 3 Sovrum

Kategori
?
Västjylland, Fanö, Rindby Strand

 

1 vecka från SEK 4951

 
6 Sovplatser, 3 Sovrum

Kategori
?
Västjylland, Fanö, Rindby Strand

 

1 vecka från SEK 5122

 
6 Sovplatser, 3 Sovrum

Kategori
?
Västjylland, Fanö, Rindby Strand

 

1 vecka från SEK 6906

 
4 Sovplatser, 2 Sovrum

Kategori
?
Västjylland, Fanö, Rindby Strand

 

1 vecka från SEK 8232

 
8 Sovplatser, 4 Sovrum

Kategori
?
Västjylland, Fanö, Rindby Strand

 

1 vecka från SEK 7549

 
6 Sovplatser, 3 Sovrum

Kategori
?
Västjylland, Fanö, Rindby Strand

 

1 vecka från SEK 6813

 
6 Sovplatser, 3 Sovrum

Kategori
?
Västjylland, Fanö Bad

 

1 vecka från SEK 8598

 
6 Sovplatser, 3 Sovrum

Kategori
?
Västjylland, Fanö Bad

 

1 vecka från SEK 5501

 
6 Sovplatser, 3 Sovrum

Visa fler semesterstugor