Hyr semesterstuga i Bovbjerg - Boka här

Stuga i Bovbjerg, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Bovbjerg är konstnärsmiljö, ren luft, spektakulära klinter och storslagen utsikt över Vesterhavet.

 

Gästers recension från Bovbjerg

 
 

8 gäster har givit Bovbjerg ett genomsnittligt betyg på 4,63 av 5 möjliga stjärnor.

 
youtube
 

Område

Bovbjerg ligger helt intill byn Ferring, 10 km söder om semesterområdet Vejlby Klit och 14 km väster om handelsbyn Lemvig. Bovbjerg är en lugn och charmig semesterort med en rik konstnärsmiljö, ett museum, ett galleri samt ett par butiker och matställen. Den röda, 26 m höga Bovbjerg Fyr ligger vid de branta klinterna. Fyren är områdets högsta punkt och härifrån är det möjligt att se så långt som 35 km. Här kan ni fiska, bada, vandra, cykla, flyga med drake, utöva hanggliding, paragliding eller besöka museer.

 
Skulptur av en man vid Jens Søndergaards Museum i Bovbjerg Det karaktäristiska röda fyrtornet i Bovbjerg Skulptur av en kvinna vid Jens Søndergaards Museum i Bovbjerg Utsiktsbänk, från vilken ni kan njuta av utsikten över Bovbjerg och Västerhavet
 

Strande

Stranden är en bred sandstrand med 30-40 m höga klinter. Det finns trappor ner till stranden. Drakflygning, hanggliding, paragliding och flygning med små modellflygplan är populära aktiviteter här på stranden. Det är varken tillåtet eller möjligt att köra bil på stranden.

Natur

De karaktäristiska branterna utanför Bovbjerg sträcker sig över ca 3,5 km. Överallt längs kusten, kan ni på en promenad, cykel- eller biltur njuta av en storslagen utsikt över havet. Vid de stora våtmarkerna kring den 5 km långa Ferring Sø, som ligger alldeles norr om Bovbjerg, är det ett rikt fågelliv. Mellan Vesterhavet och Ferring Sø är det endast ca 1,5 km. Den 6,7 ha stora Klosterhede Plantage med skogsarealer, öppna hedlandskap och ådalar ligger 10 km in i landet.

Aktiviteter

Området inbjuder till promenader på stranden, längs klinterna och vid Ferring Sø. Här finns många möjligheter till vandrings- och cykelturer. En av de mest populära vandringsturerna 'udsigtsruten' går från Ferring by, längs kanten av klinten, förbi Bovbjerg Fyr, ut till Trans Kyrka och tillbaka längs stranden. Här är, tack vare de höga klinterna, hanggliding och paragliding mycket populära aktiviteter. För fritidsfiskaren finns det goda möjligheter i havet, i fjorden samt i Vejlby Klit Fiskesø. Hyr ev. er egen båt och ta en tur på Ferring Sø. Dessutom finns möjlighet att surfa i området.

Sevärdheter

Bovbjerg har alltid haft en rik konstnärsmiljö. Galleriet 'Det Gule Hus' ställer ut oljemålningar, akvareller, grafik, skulpturer, keramik m m. Glashyttan visar en allsidig glasutställning och Pegasus är en utställning med konst från området. I ett par av Danska kustinspektoratets vackra gamla arbetshus är det nu inrättat ett spännande minimuseum som berättar om traktens historia och utvecklingen längs kusten. Den röda, 26 m höga fyren i Bovbjerg är områdets högsta punkt och härifrån är det möjligt att se så långt som 35 km. Väster om fyren ligger en ovanligt välbevarad gravhög från bronsåldern 'Hesthøj'. I Ferring ligger Jens Søndergaard Museet längst ut på klinten. Här målade konstnären bilder av trakten, då i synnerhet havet i lugnt och upprört tillstånd. I den lilla byn finns dessutom ett geologiskt minimuseum, några få butiker och en liten, romantisk kyrka. I Vejlby Sommerpark kan ni fiska, hyra ridhästar, köra frontbikes, spela minigolf och besöka djuren i parkens husdjurszoo.

Utflyktsmål

Handelsstaden Holstebro ligger 56 km från Bovbjerg och har många spännande specialaffärer och bra shoppingmöjligheter i det bilfria centrumet. I staden finns också massor av konst och kultur, trevliga caféer och en vacker miljö, med ån som rinner igenom stan. 60 km mot nord, kan ni uppleva den vackra naturen i Thy National Park. Ni kan också ta en dagsutflykt till friluftsmuseet Hjerl Hede i Vinderup. Här kan ni uppleva miljön i en idyllisk by med djur, jordbruk, affärer, smedjor och mycket mer. Friluftsmuseet organiserar många evenemang och levandegör många under året (60 km). Ca 100 km från Bovbjerg kan ni uppleva Jesperhus på Mors. I parken finns det massor av blommor, sevärdheter, djur och lekplatser. Med en åktur på ca. 135 km tar den er till en av Danmarks största attraktioner, LEGOLAND®, där hela familjen kan roa sig och njuta av de många imponerande nöjesattraktionerna.

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Bovbjerg

Sök semesterstuga
 
  •  

   Bovbjerg Stuga, Bovbjerg

   2 Recensioner


    

   Sovplatser: 2   •   Sovrum: 1
   Husdjur tillåtit: no   •   75 m till vattnet
   Reg. nr.: 20-4023

    
   1 vecka från SEK 3957,-
    
  •  

   Bovbjerg Semester lägenhet, Bovbjerg

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 4   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: no   •   200 m till vattnet
   Reg. nr.: 20-3061

    
   1 vecka från SEK 3252,-
    
  •  

   Bovbjerg Semester lägenhet, Bovbjerg

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 4   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: no   •   200 m till vattnet
   Reg. nr.: 20-4811

    
   1 vecka från SEK 3381,-