Hyr semesterstuga i Blåvand - Boka här

Stuga i Blåvand, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Blåvand är ett av Danmarks mest attraktiva fritidsområden vid Nordsjön. Här hittar ni stugor för alla smaker. Den vackra naturen, det aktiva stadslivet, de härliga stränderna och de många attraktionerna för hela familjen, gör att stuguthyrning är mycket populärt i Blåvand. Här hittar ni allt, ni kan önska er av en semester i en stuga.

 

Gästers recension från Blåvand

 
 

1237 gäster har givit Blåvand ett genomsnittligt betyg på 4,65 av 5 möjliga stjärnor.


Gästernas tips för upplevelser i området

?
 
Sol og Strand gäst besökte området från
 
17-08-2019 till 24-08-2019

Hr. Skov är en deli + vin och ölbutik med bistrolik servering utomhus under parasoll som inte bör missas! Lokalproducerade delikatesser, öl, ost mm. Bra tillbud på viner. Mysigt att sitta ute och ta ett glas vin och något att äta.


Jenny, SKOGÅS besökte området från
 
20-07-2019 till 27-07-2019

Vi var mest vid havet. Det är helt fantastiskt där. Det finns även en fin minigolfbana på andra sidan Blåvands by som är fin. Utsikten från blåvands fyr är så vacker och värd ett besök. Annars trist att allt är byggt enbart för turister. Har tidigare varit på norra Jylland och det känns mer genuint.


Sol og Strand gäst besökte området från
 
20-07-2019 till 27-07-2019

HR. Skov i Blåvand, så fin butik och restaurang.


Barbro, BORÅS besökte området från
 
13-07-2019 till 20-07-2019

Esbjerg och "Människorna vid havet", 4 stora statyer 9 meter höga var häftiga. Fotbollsgolf och ridning med islandshästar var populärt.


Karin, VÄSTERÅS besökte området från
 
08-06-2019 till 15-06-2019

Blåvands bageri blev för oss en höjdare då vi köpte färskt frukostbröd varje morgon.


 
youtube
 

Område

Blåvand är en livlig semesterort, såväl om dagen som om kvällen, med en mysig och familjevänlig miljö, ett otal butiker och massor med bra matställen, ofta med uteserveringar om sommaren. Dessutom finns det flera kaféer och pubar i byn. Området bjuder dessutom på ett ljusstöperi, glasbruk, keramikverkstad, bärnstenssliperi, mini-zoo samt flera intressanta museer. De flesta sommarstugor ligger i fridfulla och natursköna rekreerande omgivningar, och ändå nära byn och de många aktivitetstillfällena. I Blåvand har ni möjlighet att hyra ett trevligt sommarstugor med en pool, och i många av våra stugor får ta med en hund. OBS! Militära övningar förekommer i området!

 
En sommardag med många badgäster på badstranden Hvidbjerg Strand i Blåvand Den 39 meter höga fyren i Blåvandshuk på Jyllands västligaste punkt Sommarstugor med halmtak i det kuperade landskapet med sanddyner bortom stranden i Blåvand Mulåsne-bunker på Blåvand strand
 

Strande

Blåvand är omgivet av en bred vit sandstrand så långt ögat når, och därför är summarstuguthyrning särskilt attraktiv i Blåvand. Besök ev. den i söderläge belägna Hvidbjerg Strand, som ligger i lä bakom Horns Rev, vilket gör stranden mycket barnvänlig. Ett paradis för alla som älskar vatten, strand, sol, vind och vattensport. Många betongbunkrar från 2:a världskriget präglar stranden kring Blåvandshuk Fyr. En av Danmarks vackraste solnedgångar över Vesterhavet kan upplevas från stranden, klitterna eller byn. Stranden inbjuder till promenader året om.

Natur

Blåvand är omgärdad av storslagen natur, stora hed- och skogsarealer, de finaste vita sandstränder, det grönblå brusande Nordsjön och Blåvandshuk som är Danmarks västligaste punkt. Plantagen bakom Blåvand huserar idag landets största bestånd av kronvilt. Lövklitterne i Kärgård Plantage är ett betagande, kuperat landskap med ljung och krokiga gamla ekar. Filsö, tidigare en av landets största sjöar är idag ett 150 ha stort fågelreservat. Skallingen är en fridlyst halvö som ligger utanför Blåvand. En av landets naturpärlor och därifrån kan man se både till Esbjerg och till Fanö. Många flyttfåglar använder Skallingen för att vila och äta, och de kan studeras från områdets observationsplatser.

Aktiviteter

Blåvand är ett område som är rikt på aktivitetsmöjligheter. Där är idealiska förhållanden för golf, drakflygning, fiske, beachvolley, ridning, bowling och mycket mer. Det är till och med möjligt att klättra på bunkrarna på stranden. De stora skogsmarkerna samt de härliga stränderna i området inbjuder till vandringsturer. Ho Fårmarknad som äger rum på Skallingen varje år i slutet av augusti samlar mycket folk.

Sevärdheter

Horns Rev bildar underlag för världens största havsbaserade vindkraftverk. Besök utställningen i byggnaden vid Blåvandshuk Fyr, vid Danmarks västligaste punkt. Från den 39 m höga fyren, som byggdes 1900, är det en fin utsikt över Nordsjön och trakten kring Blåvand. Kring fyren finns det fortfarande många betongbunkrar från 2:a världskriget. Aal kyrka i Oksböl från 1100-talet är berömd för sina många kalkmålningar. En kyrkogård för tyska flyktingar finns alldeles utanför Oksböl. Blåvand Naturcenter berättar om västkustens natur samt djur- och växtliv. Tirpitz-stillingen (-värnet) är en återöppnad bunker som visar en utställning om värnets roll i det tyska kustförsvaret. Blåvand Museum berättar om befolkningen och livsvillkoren på platsen genom tiderna. Blåvand Hembygdsmuseum belyser traktens historia från forntid till 1900 med bl a forntidsfynd och lokalt hantverk. I Blåvand Redningsbådsmuseum kan ni lära mer om Räddningsväsendets historia och se bl a räddnings- och raketutrustning.

Utflykter

Om ni tillbringar semestern i en sommarstuga i Blåvand kan ni göra många spännande utflykter. Besök Esbjerg och upptäck den charmiga staden med ett museum, ett konstmuseum, Fiske- och Sjöfartsmuseet och en charmig stadskärna bland mycket annat. Från hamnen i Esbjerg kan ni segla över till Fanö och uppleva den natursköna ön med idylliska by-miljöer och en bred sandstrand. Ni kan också åka på en dagstur till LEGOLAND®, där både barn och vuxna kan prova på flera av sevärdheterna och njuta av att se på alla LEGO®-skapelserna.

 

Författare:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Blåvand

Sök semesterstuga