Hyr semesterstuga i Skygge - Boka här

Stuga i Skygge, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Skygge är en liten by i skogrika omgivningar, mitt på den jylländska heden.

 

Gästers recension från Skygge

 
 

gäster har givit Skygge ett genomsnittligt betyg på 0,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Skygge ligger i mycket natursköna omgivningar, precis vid Karup Å, och är ett idealiskt semestermål för naturälskare och fritidsfiskare. Området är centralt beläget i förhållande till flera större städer, bl.a. Ikast (11 km), Herning (24 km) och Silkeborg (26 km). Här kan ni handla, äta och njuta av de kulturella sevärdheterna.

 
Fritidsområdet Skygge kännetecknas av sina utmärkta fiskemöjligheter Den fiskrika Skygge Å rinner precis förbi sommarstugeområdet i Skygge Gångstig, som leder från sommarstugorna, genom landskapet, och ner till Skygge Å Fiskesjön Skyggehale put-and-take ligger väldigt nära sommarstugorna i Skygge
 

Strande

Det finns ingen strand i området, men det finns härliga badstränder på båda sidorna om Danmark från Skygge. Vesterhavsstränderna vid Houvig och Søndervig ligger c:a 78 km från Skygge. Här hittar ni härliga sandstränder med klitter och Blå Flagg. De härliga breda stränderna inbjuder till såväl bad och solbad som vandringsturer. Östkuststränderna Skæring och Vrinners (norr om Århus) och stränderna i Saksildbugten (söder om Århus) är bra badstränder med Blå Flagg, som alla ligger c:a 84 km från Skygge.

Natur

Skygge är omgiven av skogsområden, plantager, ängar, gräsarealer samt åarna Skygge Å och Karup Å. I Kompedal Plantage, som ligger alldeles norr om Skygge, finns 10 km vandrings- och ridstigar, varifrån ni bl.a. kan observera det rika djurlivet.

Aktiviteter

Här finns det synnerligen bra fiskemöjligheter; bl.a. i Karup Å, Skygge Å, i områdets sjöar samt i Put & Take-sjöarna. Ta ev. en tur med Hjejlen på Silkeborgsjöarna. Hjejlen är Danmarks äldsta hjulångare i drift. Det finns flera golfbanor i området, varav banorna i Silkeborg och Ikast är de närmaste.

Sevärdheter

Området är i allmänhet rikt på kyrkor, kloster, museer, gallerier, monument samt trädgårds- och parkanläggningar. Ikast bjuder på många sevärdheter, bl.a. subtropiskt vattenland, go-cartbana, Klosterlund Museum med fynd från jägarstenåldern, skulpturer, konstgallerier, ateljéer, golfbana samt bra butiker och matställen.

Utflykter

Besök 'hedens hovedstad', den trevliga staden Herning, som bl.a. är känd som textil-, mäss- och kulturstad. Här hittar ni en lång rad gallerier, Steen Steensen Blicher Museet, Brunkulsmuseet i Søby, bra shoppingmöjligheter och diverse matställen (24 km). Det 147 m höga Himmelbjerg vid Silkeborg är ett av områdets mest berömda och natursköna utflyktsmål. Från toppen och från tornet, på toppen av berget, är det en praktfull utsikt över landskapet (26 km). Konstcentret Silkeborg Bad ligger omgivet av skog och sjö, och här går natur, konst och vackra byggnader upp i en skön enhet. AQUA Ferskvands Akvarium i Silkeborg är Danmarks enda och Nordeuropas största sötvattensakvarium. Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både flodhästar och lejon (52 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Skygge

Sök semesterstuga