Hyr semesterstuga i Silkeborg - Boka här

Stuga i Silkeborg, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Silkeborg är omgiven av Himmelbjerget, Gudenåen och Danmarks vackraste naturområden.

 

Gästers recension från Silkeborg

 
 

15 gäster har givit Silkeborg ett genomsnittligt betyg på 4,13 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Vid Silkeborg kan ni uppleva ett kuperat landskap med stora skogar, vackra sjöar, ett rikt djur- och växtliv, den idylliska Gudenå, Danmarks tredje högsta punkt 'Himmelbjerget' samt världens äldsta ångbåt 'Hjejlen', som går mellan Silkeborg och Himmelbjerget. Förutom naturen bjuder Silkeborg också på ett otal kulturella sevärdheter, attraktioner, museer, gallerier, butiker matställen och nöjen för hela familjen.

 
Hjulångaren Hjejlen ligger vid kajen i Silkeborgs mysiga hamn En av de trevliga gågatorna med butiker och restauranger i centrum av Silkeborg Tornet på toppen av Himmelbjerget vid Silkeborg Fint badvatten vid Østre Søbad i Almind Sø vid fritidsområdet Silkeborg
 

Strande

Det finns inget hav i omedelbar närhet av Silkeborg, men det finns möjlighet att bada i Almindsø, som är en av landets renaste sjöar. Här finns två sandbadstränder; Østre och Vestre Søbad, samt omklädningsmöjligheter och badvakter under sommarperioden. Vill ni bada i havet finns det härliga badstränder på båda sidorna om Danmark från Silkeborg. Vesterhavsstränderna vid Houvig och Søndervig ligger c:a 95 km från Silkeborg. Här hittar ni härliga sandstränder med klitter och Blå Flagg. De härliga breda stränderna inbjuder till såväl bad och solbad som vandringsturer. Östkuststränderna Skæring och Vrinners (norr om Århus) och stränderna i Saksildbugten (söder om Århus) är bra badstränder med Blå Flagg, som alla ligger c:a 60 km från Silkeborg.

Natur

Den enastående naturen kring Silkeborg bjuder på stora skogar, kuperade landskap med många utsiktsplatser samt rena och klara sjöar. I sjön Almindsø, på våren, är vattnet så rent att ni kan dricka det. Det 147 m höga Himmelbjerg är ett av områdets mest berömda och natursköna utflyktsmål. Från toppen och från tornet, på toppen av berget, är det en praktfull utsikt över landskapet.

Aktiviteter

Traktens storslagna natur är rik på vandrings- och cykelstigar som inbjuder till naturupplevelser till fots och på cykel. Det finns riktigt bra fiskemöjligheter här i detta vattenrika område. Gudenåen lämpar sig utmärkt för kanotturer, och kanoter kan hyras överallt i området. Ta en tur med 'Hjejlen', världens äldsta ångbåt, som dagligen går på Silkeborg Søerne från Silkeborg till Himmelbjerget. Det finns flera golfbanor i området, och banan vid Silkeborg Golf Club är den närmaste. Området kan dessutom erbjuda Skandinaviens enda alpina skidanläggning med helårsskidbacke.

Sevärdheter

Silkeborg Museum håller hus i Silkeborg Hovedgård, som är stadens äldsta byggnad. Museet är ett kulturhistoriskt museum med bl.a. en järnåldersutställning, en antik glassamling och Tollundmanden - ett mossfynd från forntiden. Silkeborg Kunstmuseum är vackert beläget direkt ner mot Gudenåen, och huserar bl.a. Asger Jorns samlingar och en keramisk samling. Konstcentret Silkeborg Bad ligger omgivet av skog och sjö, och här går natur, konst, skulpturer och fina byggnader ihop till en vacker enhet. AQUA Ferskvands Akvarium är Danmarks enda och Nordeuropas största sötvattensakvarium.

Utflykter

På Jysk Automobilmuseum i Gjern finns en imponerande samling med 140 restaurerade veteranfordon (15 km). Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både flodhästar och lejon (57 km). LEGOLAND, c:a 68 km från Silkeborg, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen.

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Silkeborg

Sök semesterstuga
 
  •  

   Silkeborg Stuga, Silkeborg

   4 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no  
   Reg. nr.: 60-0315

    
   1 vecka från SEK 4645,-
    
  •  

   Silkeborg Stuga, Silkeborg

   2 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   40000 m till vattnet
   Reg. nr.: 60-0319

    
   1 vecka från SEK 4167,-
    
  •  

   Silkeborg Stuga, Silkeborg

    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no  
   Reg. nr.: 60-0322

    
   1 vecka från SEK 5401,-
    
  •  

   Silkeborg Stuga, Silkeborg

    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   40000 m till vattnet
   Reg. nr.: 60-0323

    
   1 vecka från SEK 6380,-
    
  • Inklusive slutrengöring
    

   Silkeborg Stuga, Silkeborg

   6 Recensioner


    

   Sovplatser: 5   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1  
   Reg. nr.: 60-0326

    
   1 vecka från SEK 4634,-