Hyr semesterstuga i Rørbæk Sø - Boka här

Stuga i Rørbæk Sø, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

När ni tillbringar er semester i en sommarstuga vid den idylliska sjön Rørbæk Sø, är ni omgiven av den jylländska hedens vackra natur.

 

Gästers recension från Rørbæk Sø

 
 

3 gäster har givit Rørbæk Sø ett genomsnittligt betyg på 4,33 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Det fredliga och natursköna semesterområdet Rørbæk Sø ligger mitt på Jylland och är ett paradis för sportfiskare och naturälskare. Sommarstugorna ligger i det kuperade landskapet, som omger den vackra lång sjön. Här kan ni fiska, vandra på de skogbeklädda kullarna eller längs Hærvejen, som korsar genom området, paddla kanot eller bara koppla av och njuta av naturen. I området runt Rørbæk Sø ligger en charmig restaurang, som är öppen under sommaren, och rökeri Vester Mølle fiskodlingen. Vid fiskodlingen kan ni också hyra kanoter. Stuguthyrning vid Rørbæk Sø är perfekt för fritidsgäster, som vill njuta av den orörda naturen på hedarna mitt på Jylland. Ni kan köpa dagligvaror i Vesterlund, 3 km från Rørbæk Sø, annars finns det butiker och matställen i Brande och Give. I Silkeborg, 41 km norrut, finns det gågator, restauranger och sevärdheter för hela familjen.

 
Den idylliska sjön, Rørbæk Sø är omgiven av grön och kuperad natur Rørbæk Sø ligger i natursköna omgivningar och är lämplig för fiske och kanotpaddling Kanoter vid sjökanten i fritidsområdet Rørbæk Sø Charmig restaurang vid den idylliska sjön Rørbæk Sø
 

Strande

Semester i en sommarstuga vid sjön Rørbæk Sø lämpar sig inte som badsemester. Eftersom Rørbæk Sø ligger ung. mitt i Danmark, är det långt avstånd till de fina badstränderna vid kusten. Ni kan dock bada i härliga badsjöar, t.ex. vid sjön Jels Nedersø i Brande (14 km) och Silkeborg (42 km). Närmaste badstrand är Juelsminde på östkusten, som ligger 63 km från Rørbæk Sø.

Natur

Naturen runt Rørbæk Sø är vacker under alla årstider. Lång sjön, som är en del av Skejerådalen, är omgiven av fredad skog, branta sluttningar, böljande kullar och områden med hedar med ljung och enebuskar. Rørbæk Sø har ett stort bestånd av gädda, brax och annan sötvattensfisk. På hösten kan ni också se många änder här. Dessutom kan ni bl.a. se rådjur, kronhjort, fiskgjuse och kungsfiskare runt Rørbæk Sø. I närheten av Rørbæk Sø ligger Jyllands ås, och här, vid Tinnet Krat, utmynnar två av Danmarks största åar, Skjernåen och Gudenåen. Ån Skjern rinner rakt igenom Rørbæk Sø. På flera platser runt sjön finns det bänkar, bord, bål- och grillplatser, där ni kan njuta av utsikten. Ni kan besöka två naturcentra i området och lära er mer om landskapet och naturen. Naturcenter Koutrupgård är inrymt i en före detta krog längs Hærvejen och på besökscentrum Ballesbækgård, på södra sidan av sjön, finns en intressant landskapsutställning.

Aktiviteter

Det fiskrika området drar till sig många sportfiskare, som kan kasta ut linan i sjöar, vattendrag och Put & Take fiskesjöar i området. I närheten av er sommarstuga kan ni fiska vid Vester Mølle fiskodling, som är en del av Rørbæk Sø. Den vackra naturen inbjuder också till promenader, och ni kan följa hela 12 vandringsleder längs Rørbæk Sø. Prova även på att paddla kanot på ån Skjern. Ni kan hyra kanoter på Skjern Å Kanofart, strax intill Rørbæk Sø. Golfare har många alternativ på Midtjylland, och ni kan bland annat testa banorna på Give Golfklubb, Brande Golfklubb och Jelling Golfklubb. Om ni har lust att ta ett dopp i härligt, varmt vatten, kan ni besöka badlandet i Thyregod (9 km).

Sevärdheter

På besökscentret Ballesbækgård kan ni se på en landskapsutställning och använda er av bord, bänkar och grillplats. I Vester Palsgaard Skovsmuseums vackra byggnader kan ni se på två intressanta utställningar, som i text och bilder berättar om området (11 km norrut). Besök huset, stallet, ladan och den gamla smedjan på Hjortsvang Museum i Tørring och upplev livet i landet under 200 år (13 km). På det kulturhistoriska museet, Give Egnens Museum, kan ni bl.a. se på separatutställningar om heden och dess invånare samt besöka museiskogen, som har en spännande naturlekplats (15 km).

Utflykter

Prova på en åktur på veteranbanan Bryrup-Vrads, som tar med er på en 5 km lång vacker åktur genom skogs- och naturområden (ca 16 km till båda städerna). På GIVSKUD ZOO kan ni uppleva ca 50 olika djurarter på nära håll. Ni kan gå runt i djurparken och köra i egen bil genom den imponerande safariparken. Ni kan också följa med på en guidad tur i safaribussen. Testa också att ta er ett par miljoner år tillbaka i tiden, genom att besöka dinosaurieparken, som har 40 dinosaurier i naturlig storlek i de vackra skogsomgivningarna (22 km). De två runstenarna i Jelling, kallas för Jellingstenarna, restes av Gorm den Gamle runt år 935. Stenarna finns listade på UNESCO:s världsarvslista (30 km). Ta med familjen med på en tur till LEGOLAND. Här finns det vackra LEGO skulpturer och trevliga, roliga och vilda nöjesattraktioner för hela familjen (33 km). Ta en dagstur till Silkeborg, där ni kan shoppa, ta en båttur på sjöarna, besöka Museum Jorn eller klättra upp för Himmelbjerget (41 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Rørbæk Sø

Sök semesterstuga