Hyr semesterstuga i Höruphav - Boka här

Stuga i Höruphav, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Sommarstugeområdet Høruphav ligger i natursköna omgivningar på Als - nära inpå naturen - och fågelområdet Trillen.

 

Gästers recension från Höruphav

 
 

gäster har givit Höruphav ett genomsnittligt betyg på 0,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Tillbringa er semester i det före detta fiskeläget Høruphav, som är ett trevligt sommarstugeområde, omgivet av hav, en småbåtshamn och vacker natur. I stadens centrum finns det smala, krokiga gränder med små, charmiga hus. Vid kusten ligger badstranden och den stora, vackra småbåtshamnen. I den sydöstra delen av området möts Hørup Hav och Flensburgfjorden och näset Drejet. Er sommarstuga i Høruphav ligger i närheten av Trillen - ett skyddat naturområde med fågelsjön Vælddam. Området har utsetts med stöd av EU:s fågel- och habitatdirektiv och är skyddat som fågel- och viltreservat, men är öppet för allmänheten. På grund av områdets vackra natur, leder Gendarmstien också genom Høruphav. Ni kan köpa matvaror i området, och bara 7 km härifrån erbjuder Sønderborg många affärer och restauranger.

 

Strande

Ni kan gå utmed Gendarmstigen från småbåtshamnen till Høruphav Strand, som är en härlig badstrand med barnvänligt vatten. Stranden ligger öster om småbåtshamnen. Väster om småbåtshamnen ligger Trillen, ett område med strandängar, och utmed de första 500 metrarna av området kan ni bada vid en fin sandstrand, som är 1-2 meter bred. Bredvid Høruphavs stugområde kan ni använda flera badbryggor. Ute i vattnet ligger en timmerflotte, som ni kan simma ut till.

Natur

Fritidsområdet Høruphav är omgivet av Hørup Hav, skogen Lambjerg Indtægt med lägerplats och fågelreservatet Trillen. Trillen är ett långt näs med flera små öar, som omger sjön Vælddam. Den största ön, Store Trille, är nästan som en urskog och där finns ett fågeltorn och utsikt över Vælddam. Området har utsetts med stöd av EU:s fågel- och habitatdirektiv och är skyddat som viltreservat. Den lummiga bokskogen Lambjerg Indtægt är ett naturskönt och populärt utflyktsmål med grillplatser, skyddshytter och en hundskog.

Aktiviteter

När ni tillbringar er semester i en sommarstuga i Høruphav, kan ni vandra på Gendarmstien, som leder rakt igenom området. Den 10,2 km långa sträckan Høruphav-Skovby förväntas bli certifierad som Europeisk Kvalitetsvandringsväg under 2018. Havet vid Høruphav är inte bara lämpligt för bad, men också för vindsurfing och segling. Sportfiskare kan fiska direkt från kusten, i Put & Take fiskeparker samt på havet. Ni kan hyra båtar i området. Runt omkring Als finns det flera skeppsvrak som ni kan dyka efter. Om ni inte själv vill dyka ned, har ni möjlighet att se på dykarna från Als Dykkerklub på en storskärm, medan de dyker. Ni kan promenera och cykla i skogarna och på Trillen. Golfare kan testspela banorna på Nordborg Golfklubb och Sønderborg Golfklubb, båda belägna på Als.

Sevärdheter

I Høruphav kan ni besöka en glasblåsarverkstad, som enbart använder sand, soda, kalk och godkända färgämnen. Vibæk Vandmølle från 1756 är vackert restaurerad och är den enda av 10 vattenkvarnar på Als, som fortfarande finns bevarade. Under sommarperioden kan ni delta i aktivitetsdagar på platsen (4 km). Besök staden Sønderborg (7 km), där det finns en vacker hamnsida, historiska byggnader, bra shopping och inte minst Sønderborg slott, där ni kan se samlingar från bland annat medeltiden. Als erbjuder flera intressanta slott. Besök t.ex. Augustenborg slott (8 km) och Nordborg slott från 1150 (23 km).

Utflykter

Upplev Historiecenter Dybbøl Banke och den berömda Dybbøl Mølle, som ligger på det före detta slagfältet från 1864. Här kan ni få ny kunskap om ett av Danmarks historias viktigaste slag (14 km). Cathrinesminde Teglværksmuseum i Broager går ända tillbaka till 1732. Här kan ni delta i en guidad tur och lära er mer om produktionen av tegelstenar från förr i tiden (18 km). Den största attraktionen på Als är Universe - Sønderjyllands största och roligaste äventyrspark, som ligger i Nordborg. Här kan ni utmana er själv och varandra med roliga aktiviteter (25 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Höruphav

Sök semesterstuga