Hyr semesterstuga i Tengslemark Lyng - Boka här

Stuga i Tengslemark Lyng, Själland, Danmark till uthyrning!

Uthyrning av sommarsommarstugor i Tengslemark Lyng på Odsherred

 

Gästers recension från Tengslemark Lyng

 
 

6 gäster har givit Tengslemark Lyng ett genomsnittligt betyg på 4,67 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Tengslemark Lyng ligger på Odsherred, där ni finner en vacker, omväxlande natur. Det är inte långt till Rørvig Havn och Havnebyen på Sjællands Odde, där ni kan köpa nyfångad fisk. Besök de många sevärdheterna, museer och nöjesaktiviteter i området. Tengslemark Lyng är ett vackert, sommarstugeområde med mycket skog vid Sejerø Bugt, som sträcker sig från Lumsås i närheten av Sjællands Odde i norr till Høve Strand i söder. Området ligger nära Själlands Odde, små charmiga städer, nöjesaktiviteter och sevärdheter.

 

Strand

När ni hyr en sommarstuga i Tengslemark Lyng bor ni vid en av de bästa stränderna i Sejerø Bugt. Här finns det en vacker, bred sandstrand med sanddyner, vars fördjupningar ger lä under blåsiga dagar. Den breda stranden med den finkorniga sanden och det grunda vattnet i Sejerø Bugt gör stranden mycket barnvänlig, och är därför också mycket lämplig för familjer med barn. Observera att det inte finns någon parkeringsplats i anslutning till stranden, och där finns inte heller några toaletter.

Natur

Naturen på Odsherred är oerhört vacker, och den innehåller en del historiska spår i form av t.ex. gånggrifter. Det berömda bronsåldersfyndet Solvognen, hittades i Trudholm mosse, och ni kan se en kopia av Solvognen på Odsherred Museum. Geopark Odsherred är skyddad av UNESCO, och är ett stort område, som består av tre höga kullar, Vejrhøjbuen, Vigbuen och Højbybuen, som bildades under istiden.

Aktiviteter

Mensalgård Golfklubb och Odsherred Golfklubb ligger i närheten av Tengslemark Lyng. Området lämpar sig väl för sportfiskare, som finner fina fiskeplatser längs den varierade kusten, och Sejerø Bugt lockar också många havskajakseglare. Om ni vill ta en cykeltur, finns det bra, markerade cykelleder i området, och speciella rutter till MTB. Ni kan också uppleva naturen på Odsherred från hästryggen, om ni går till den närmaste hästuthyrningen, som ligger i Asnæs. Under de rätta vindförhållandena är Sejerø Bugt en idealisk plats för vind- och kitesurfare. Om ni har en hund med till en sommarstuga, kan ni släppa den lös i hundskogen i Asnæs, som ligger i Høve Skov, eller Grønnehave Skov i Nykøbing Sjælland.

Sevärdheter

På nordvästra Själland finns det många begåvade konstnärer och konsthantverkare, som ni kan besöka i deras gallerier och på deras utställningar, när ni bor i en sommarstuga i Tengslemark Lyng. Odsherred Kunstmuseum ställer ut en stor samling av Odsherredskonstnärernas verk och har varierande utställningar (22 km). Gå på upptäcktsfärd bland mer än 20 stora brandbilar och brandsläckningsutrustning på Odsherred Brandmuseum (22 km). Gånggriften i Højby har två kamrar, är 4,5 m höga, 26 m i diameter och var gravkammare för 98 människor. Utställningen från utgrävningen kan ses på det närliggande Stenstrup Museum (2 km). På det aktiva kvarnmuseet Lumsås Mølle, kan ni tita på hur mjölet mals på gammaldags vis (5 km). Dragsholms slott i Hørve är Danmarks äldsta slott. Här kan ni se den ursprungliga fästningen från början av medeltiden med tillhörande fängelsekällare (23 km).

Utflyktsmål

Det är ca 95 km till Köpenhamn med sevärdheter som t.ex. museer, gallerier och nöjesattraktioner, samt affärer, restauranger och Europas längsta gågata Strøget. Ni kan också besöka attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg slott med Kronjuvelerna, Köpenhamns Zoo och mycket mer. Odsherred Zoo Djurpark i Asnæs är också värt ett besök med sina 600 djur, fördelade på över 100 arter (14 km). Nykøbing Sjælland är en trevlig handelsstad med gågator, all världens affärer och gatucaféer (10 km). På Sommerland Sjælland finns det mer än 60 aktiviteter för hela familjen; en trevlig tur i kanot, en vild åktur i berg- och dalbanan eller en tur till Själlands största vattenland (11 km). Från Rørvig Havn kan ni segla ut med kutter på t.ex. en fisketur eller en sälsafari (16 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Tengslemark Lyng

Sök semesterstuga
 
  •  

   Tengslemark Lyng Stuga, Tengslemark Lyng

   5 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   900 m till vattnet
   Reg. nr.: 90-2528

    
   1 vecka från SEK 3500,-
    
  •  

   Tengslemark Lyng Stuga, Tengslemark Lyng

    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   950 m till vattnet
   Reg. nr.: 90-2539

    
   1 vecka från SEK 4986,-
    
  •  

   Tengslemark Lyng Stuga, Tengslemark Lyng

    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   800 m till vattnet
   Reg. nr.: 90-2531

    
   1 vecka från SEK 10866,-