Hyr semesterstuga i Ströby Egede - Boka här

Stuga i Ströby Egede, Själland, Danmark till uthyrning!

Strøby Egede är ett trevligt sommarstugeområde och en härlig badort på Själlands östkust.

 

Gästers recension från Ströby Egede

 
 

7 gäster har givit Ströby Egede ett genomsnittligt betyg på 4,71 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Strøby Egede ligger i Køge Bugt, bara få kilometer söder om Køge och är omgiven av strand, skog och dal. Området är rikt på sevärdheter, så som spännande kuster, vacker natur, slott, gods, idylliska små båthamnar och ett rikt konstnärs liv. Det finns inköpsmöjligheter och restauranger i området och den närmaste största staden är Køge, som ligger 8 km norr ut.

 

Strande

Det är fin sandstrand med bra badvatten hela vägen från Strøby Egede och in till Køge.

Natur

Tryggevælde Å rinner utanför staden och utmynnar i Køge Bugt strax norr om Strøby Egede. Utanför staden ligger också den lilla skogen Pram-Skov. Vallø Slott och dess stora skogsområden ligger nära inpå staden, och de vackra skogarna inbjuder till cykelturer och promenader. Något söder om Strøby Egede, ute på kusten, ligger Gjorslev Bøgeskov, som är en omväxlande gammal bokskog med bl. a 55 bronsåldersgravar och ett antal mycket bra vandringsstigar. Ca 10 km söder om området, startar den 15 km långa Stevns Klint, som med sina kritvita krita branter sträcker sig mer än 40 m upp över kusten vid Højerum, Boesdal Kalkbrud eller vid Holtug Kridtbrud. Från Rødvig till Boesdal kan Ni vandra längs stranden. I Holtug Kridtbrud finns en rad sällsynta plantor.

Aktiviteter

Det finns verkligt bra möjligheter för fiske i området, bl. a längs kusten, på havet eller i Tryggevælde Å, som rinner precis utanför Strøby Egede och utmynnar strax norr om staden. Det finns många golfbanor i området, bl. a på Køge Golf Klubb (8 km), Herfølge (9 km) och Skovbo Golfklubb i Borup (26 km). Den härliga, långa stranden, de vackra skogarna och den övriga naturen med bl. a Stevns Klint, inbjuder till cykel- och ridturer och promenader.

Sevärdheter

Besök Køge, som kan bjuda på en trevlig, gammal stadsdel med vackra hus från 1600-talet, en karaktärsfylld småbåtshamn, museerna Køge Skitsesamling, Køge Museum och Køge Leksaks Museum, en flott kyrka, gågator, torgdagar och bra restauranger (8 km). I Magleby finns en jättestor gånggrift/ forntidsgrav från bronsåldern (11 km). Gjorslev Slott är byggt av kalksten från Stevns Klint. Slottet är omgivet av vallgrav och en vacker park i engelsk stil med en sjö. Det är möjligt att få en guidad tur på slottet. Gå inte miste om Stevns största sevärdhet; den 15 kilometer långa och upp till 41 m höga krita klinten, Stevns Klint. ''Flagbanken'' är klintens mest dramatiska punkt med en helt fantastisk utsikt och den ligger vid Stevns Natur Center. Dessutom är den gamla kyrkan i Højerup, som ligger ända ut mot branten, absolut värd ett besök (20 km).

Utflykter

Rødvig är en trevlig hamnstad med både fiskhamn och småbåtshamn och det intressanta Rødvig Skibsmotormuseum (22 km). Huvudstaden København med det levande kulturlivet, museer, musik, teatrar, gallerier, nöjen och Europas längsta gågata ''Strøget''. Här finns det attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mera ligger 37 km från Strøby Egede. BonBonland i Holme Olstrup har mer än 70 aktiviteter för hela familjen - ute i vattnet, uppe på land och uppe i luften (45 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Ströby Egede

Sök semesterstuga
 
  •  

   Ströby Egede Stuga, Ströby Egede

   7 Recensioner


    

   Sovplatser: 5   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: no   •   250 m till vattnet
   Reg. nr.: 92-8007

    
   1 vecka från SEK 6865,-
    
  •  

   Ströby Egede Stuga, Ströby Egede

    

   Sovplatser: 8   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: 1   •   300 m till vattnet
   Reg. nr.: 92-8012

    
   1 vecka från SEK 5704,-
    
  •  

   Ströby Egede Stuga, Ströby Egede

    

   Sovplatser: 5   •   Sovrum: 4
   Husdjur tillåtit: no   •   280 m till vattnet
   Reg. nr.: 92-8013

    
   1 vecka från SEK 5623,-