Hyr semesterstuga i Reersö - Boka här

Stuga i Reersö, Själland, Danmark till uthyrning!

Reersø är en trevlig och lugn semesterort som är omgiven av vacker natur, på Själlands västkust.

 

Gästers recension från Reersö

 
 

12 gäster har givit Reersö ett genomsnittligt betyg på 4,50 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Byn Reersø på halvön med samma namn, har en idyllisk miljö, bestående av gamla gårdar med halmtak, som ligger nära inpå varandra och som heller inte har förändrats sedan 1700-talet. Njut av atmosfären i den lilla hamnen och marinan samt av den vackra naturen, som lockar till långa promenader. Sommarstugeområdet ligger 9 km från den lilla staden Gørlev och 26 km från den något större staden Kalundborg. I båda städerna finns det många affärer, men matinköp kan ni också handla inom en radie av 4 km från er sommarstuga.

 
Härligt badvatten vid stranden i sommarstugeområdet Reersø på Vestsjælland Volleybollnät på sandstranden vid sommarstugorna i Reersø Idyllisk och väl hållen krog i byn Reersø I Reersø finns det en stor och trevlig småbåtshamn
 

Strande

Mullerup Strand (5 km) är en härlig sandstrand med 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). På nordsidan av halvön Reersø, finner Ni, i en liten bukt, Reersø Nordstrand, en särskilt bra badstrand med fin, vit sand. Här finns också en beachvolleybana (ca 6 km). Stranden i Bjerge (13 km) är uppdelad på Bjerge Sydstrand och Bjerge Nordstrand. Bägge två har en fin sandstrand med klart vatten och 'Blå Flagga'. Speciellt är det Bjerge Sydstrand som är mycket barnvänlig, eftersom det här inte är så mycket strömmar i vattnet och det bara gradvis blir djupare. Vid ebb bildas det små sandbanker, som nästan når ända upp till stranden. I den södra delen, på Bjerge Sydstrand, finner Ni en beachvolleybana och en lekplats. Förutom att kunna bada, spela beachvolley, vandra eller utöva andra strandaktiviteter finns det här också bra möjligheter för att surfa, segla och fiska.

Natur

Sommarstugeområdet är omgivet av skogar och fridlyst mark, och kusten känne-tecknas av branter, strand och gräsbevuxna stränder. Halvön har en ganska speciell natur. Det bästa intrycket får ni genom att följa längs Kløverstierne på ön. Drottningrundan på 2,4 km leder er genom den gamla delen av staden och ner till hamnen. Det öppna landskapet på 5,4 km är ett perfekt motionsspår, Flasken på 7,5 km tar er från centrum till havet och runt ön på 10 km visar sig Reersøs vackra natur. På den östra delen finns det 3 våtmarker, Flasken, Skiften och Vejlen, med ett rikt fågelliv och en intressant flora. Den vackra sjön Tissø är Danmarks fjärde största sjö, som ligger på ett avstånd av 23 km från Reersø.

Aktiviteter

Musholm bukt och den västra delen av halvön Reersø lämpar sig särskilt väl för fiske, men även i ån ''Halleby Å'' och i kanalen ''Sukkerkanalen'' är det bra möjligheter för fiske. Båda rinner ut från sjön Tissø och in mot stranden i Bjerge. Dessutom finns det många bra fiskeplatser längs kusten, bl. a är skränten ''Bjerge Klint'' en vacker plats, särskilt vid lågvatten. I sjön Tissø kan Ni fånga sötvattensfisk. I närheten av Bjerge finns det flera golfbanor. De närmaste är golfklubbarna i Korsør (30 km), Kalundborg (33 km) och Sorø (42 km). Området med den långa, fina stranden inbjuder till olika former av aktiviteter på stranden och i vattnet.

Sevärdheter

Det mångsidiga lantbruksmuseet Fløjgården, innehåller bl. a en stor, privat samling av jordbruksmaskiner från tiden mellan 1850-1950. Gårdens starka, belgiska draghästar användes vid speciella tillfällen som arbetshästar, förspända gamla vagnar och redskap (2 km). På Reersø kan ni dessutom uppleva det intressanta, lilla Reersø Museum - en pensionärsbostad för lantarbetare från 1700-talet, Reersø Amerikanerbil Museum med ca 70 amerikanska, vackra bilar från åren 1947-1995, det idylliska, gamla huset Fårahuset och Minnesstarna i Mullerup Mose, som anger platserna, där fynd från stenålderns jägare och fiskare ändrade Danmarks historia. Runt omkring byn Bjerge (ca 13 km) finns flera gånggrifter/ stenåldersgravar, bl. a Regnarshøj i Bjerge och Rævehøj, varifrån Ni har en fantastisk utsikt över Stora Bält. På östra sidan av Tissø finner Ni hela 7 herrgårdar med vackra alléer, omgivna av åkrar och skogar, bl. a de tre medeltida gårdarna Søbygård, Kattrup och Selchaudal (14 km).

Utflykter

Besök den levande handelsstaden Kalundborg med dess intressanta hamnmiljö, och den fantastiska gamla stadsdelen, med ursprung från medeltiden, med trånga gränder och välbevarade korsvirkeshus, Danmarks enda femspiriga kyrka, många utställningar, den fascinerande stadskärnan och Kalundborgs Museum (26 km). Birkegårdens Haver i Tågerup är en fröjd för ögat. Upplev en engelsk, japansk och dansk trädgård samt en inhägnad med tama djur (28 km). Ta t ex en tur med färjan från Havnsø (43 km) till ön Sejerø, som har Danmarks mildaste klimat, ett böljande landskap, många små badstränder samt flera stenåldersgravar och en bautasten. I Odsherreds Zoo Dyrepark i Asnæs kan Ni få en spännande upplevelse bland 600 djur fördelade mellan 100 olika arter (55 km) och Asnæs kan bjuda på mer än 60 aktiviteter för hela familjen, liksom Ni också här kan finna Själlands största vattenland (71 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Reersö

Sök semesterstuga
 
  •  

   Reersö Stuga, Reersö

   9 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   25 m till vattnet
   Reg. nr.: 91-1520

    
   1 vecka från SEK 5764,-
    
  •  

   Reersö Stuga, Reersö

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 4   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: no   •   200 m till vattnet
   Reg. nr.: 91-1522

    
   1 vecka från SEK 4837,-