Hyr semesterstuga i Rågeleje - Boka här

Stuga i Rågeleje, Själland, Danmark till uthyrning!

Rågeleje är en gammal, populär semesterort omgiven av vacker natur på Själlands nordkust.

 

Gästers recension från Rågeleje

 
 

25 gäster har givit Rågeleje ett genomsnittligt betyg på 4,20 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Ända ute vid en kilometerlång, härlig badstrand på norra Själland och ut mot stora, fridlysta naturområden, ligger det gamla, charmerande fiskeläget Rågeleje. Längs vattnet är det en underbar strandpromenad med kiosk, café och restaurant. Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror samt flera restauranger i området. De närmaste större städerna är Helsinge, 10 km och Gilleleje, 11 km. Gå inte miste om den vackra solnedgången från t. Ex stranden eller de fridlysta Heatherhill-bakker. Här i området finner Ni lugn och ro, åkrar, strand och frisk luft.

 
Charmiga, randiga badhytter vid den härlige badstranden i Rågeleje Livräddarpostering vid badstranden i fritidsområdet Rågeleje Trevliga, randiga badhytter vid den lockande badstranden i Rågeleje Klart, grunt och barnvänligt badvatten vid stranden i Rågeleje
 

Strande

Rågeleje Strand är en lång, härlig badstrand med finkornig sand och få stenar och bra möjligheter för att finna lä. Stranden har dessutom 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Under sommarlovet håller en badvakt uppsikt över badgästerna. Stranden ligger längs strandpromenaden och Strandvejen. Stranden ligger i nordvästlig riktning och är relativt oskyddad ut mot Kattegatt. Därför är här också bra förhållanden för vind- och kitesurfare.

Natur

Heatherhill i Rågeleje är ett stort, fridlyst, backigt och mycket vackert område, som går ända ut till Kattegatt. Huvudparten av Heatherhill är täckt av hedar och ljung och fåren går fritt omkring på de ljungbevuxna kullarna. De markanta kullarna och dalarna inbjuder till promenader. Tibirke Bakker är ett härligt, fridlyst område med ljungbevuxna kullar. Från en utsiktsplats i området kan ni se Arresø, Grib Skov och lite av Roskilde Fjord. Grib Skov är med sina 5 600 ha en av Danmarks största skogar. Här finns ett antal markerade vandrings- och cykelleder samt flera vackra och historiska platser. Vid Grib Skov ligger också Esrum Sø, vackert omgiven av ett orört landskap med skogar och ängar. Här kan Ni bada, segla och studera fåglar i fågelreservatet (27 km). Arresø är med sina 40 km2 Danmarks största sjö. Här finns det bra möjligheter för vandrings- och cykelturer längs sjön. En cykeltur runt sjön är 50 km lång. Det är också möjligt att ta en trevlig segeltur på sjön (26 km).

Aktiviteter

För sportfiskare finns det bra möjligheter för kustfiske längs hela Nordsjällands kust. Det finns ett antal golfbanor på Nordsjälland och banorna på Helsinge Golf Klubb med 18 hål (10 km), Asserbo Golfklubb i Frederiksværk, Passebækgård med en 9-håls bana och Gilleleje Golfklubb med en 18-håls bana är de, som ligger närmast intill Rågeleje. De branta sluttningarna och gynnsamma vindförhållande gör Heatherhill till en attraktiv plats för paragliders. Vindförhållandena gör också området väl passande för vindsurfing. Den vackra naturen inbjuder också till cykelturer och promenader.

Sevärdheter

Åk med på en rundtur på Smidstrup-Farmen, en gård med exempel på alla de djur Ni kan se, som finns på en dansk bondgård (8 km). Helsinge är en aktiv och trevlig handelsstad med sevärdheter, museer, gågator, springbrunn, butiker och restauranger. Staden ligger mitt emellan Arresø och Esrum Sø (10 km).

Utflykter

På Nordsjälland finns flera intressanta slott. Bl a Kronborg Slott vid 'porten' till Öresund (39 km), Fredriksborg Slott, som med sina tinnar och torn har ett nästan äventyrsaktigt utseende (24 km) och Fredensborg Slott, som är Drottning Magrethes sommarresidens (28 km). Louisiana i Humlebæk är ett museum för modern konst. De enastående museums byggnaderna och den vackra gamla parken bildar en spännande ram om konsten (38 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund är inrett med gallerier, utställningar, Karen Blixens privata rum, en avdelning med diabilder, biblioteksrum och café (40 km). Besök huvudstaden København med det levande kulturlivet, museer, musik, teatrar, gallerier, nöjen och Europas längsta gågata 'Strøget'. Här finns det attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mera (71 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Rågeleje

Sök semesterstuga
 
  •  

   Rågeleje Stuga, Rågeleje

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 8   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   130 m till vattnet
   Reg. nr.: 93-2081

    
   1 vecka från SEK 6286,-
    
  •  

   Rågeleje Stuga, Rågeleje

   2 Recensioner


    

   Sovplatser: 8   •   Sovrum: 4
   Husdjur tillåtit: 1   •   150 m till vattnet
   Reg. nr.: 93-2033

    
   1 vecka från SEK 8896,-
    
  •  

   Rågeleje Stuga, Rågeleje

   5 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   1000 m till vattnet
   Reg. nr.: 93-2034

    
   1 vecka från SEK 5295,-
    
  •  

   Rågeleje Stuga, Rågeleje

   4 Recensioner


    

   Sovplatser: 5   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   200 m till vattnet
   Reg. nr.: 93-2080

    
   1 vecka från SEK 13677,-
    
  •  

   Rågeleje Stuga, Rågeleje

    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: no   •   1200 m till vattnet
   Reg. nr.: 93-2088

    
   1 vecka från SEK 5347,-
    
  •  

   Rågeleje Stuga, Rågeleje

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 8   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   1000 m till vattnet
   Reg. nr.: 93-2030

    
   1 vecka från SEK 13717,-
    
  •  

   Rågeleje Stuga, Rågeleje

   4 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   1500 m till vattnet
   Reg. nr.: 93-2058

    
   1 vecka från SEK 5143,-
    
  •  

   Rågeleje Stuga, Rågeleje

    

   Sovplatser: 4   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: no   •   1300 m till vattnet
   Reg. nr.: 93-2083

    
   1 vecka från SEK 5938,-